HET BOMFESTIVAL

www.debom.be

 

Jawel, van woensdag 13 t.e.m. zaterdag 16 mei 2015 is het zover. Gedurende vier dagen wordt de Brugse Poort omgetoverd in een festivalsite, voor de achtste editie van HET BOMFESTIVAL.

De formule blijft even simpel als uniek: men neme een stuk of 50 locaties in de buurt. Huiskamers, tuinen, zolders, kelders, winkels, pleinen, straten,… alles kan. Bereidwillige buurtbewoners stellen (een deel van) hun huis ter beschikking van een artiest. Die artiesten uit de meest uiteenlopende disciplines - theater, beeld, circus, muziek, performance, installatiekunst - spelen dan een korte voorstelling of concert voor een klein groepje publiek. Bovendien is HET BOMFESTIVAL volledig gratis.

Als bezoeker hoef je enkel te kiezen uit het uitgebreide menu. De verschillende voorstellingen tijdens HET BOMFESTIVAL duren telkens een half uur; tussendoor heb je genoeg tijd om naar een andere locatie te trekken. Wil je zeker zijn van een plaats, dan reserveer je best. Maar je kan natuurlijk de dag zelf op goed geluk door de Brugse Poort wandelen en op die manier nog een voorstelling meepikken. In onze handige Bombrochure – beschikbaar vanaf 20 april in de buurt – vind je alle voorstellingen, alfabetisch en chronologisch. Elke festivaldag wordt afgesloten om 22.30u Bij’ De Vieze Gasten.

Voor de tweede keer kan je ook een Kunstenparcours afwandelen doorheen de buurt. Verschillende beeldende kunstenaars stellen werk tentoon, bij mensen thuis of in de publieke ruimte. Op een handig plan, terug te vinden in de Bombrochure, kan je het parcours volgen. Of je kan zelf de Brugse Poort verkennen – we houden je niet tegen.

Reserveren kan vanaf het moment dat de Bombrochure voor handen is – vanaf maandag 20 april dus – en dat via één adres: Bij’ De Vieze Gasten, Haspelstraat 31 9000 Gent. Of via 09 237 04 07 of dvg@deviezegasten.org natuurlijk. Het programma zal ook digitaal beschikbaar zijn op www.debom.be.

 

Theaterbom 1997 (geen pdf voorhanden) Theaterbom 2002Theaterbom 2004Theaterbom 2006Theaterbom 2008 Theaterbom 2010 Theaterbom 2013