HET BOMFESTIVAL

 

HET BOMFESTIVAL pijltje rechts STARTVERGADERING LOCATIES

Woensdag 14 januari 2015 om 20.00u

terug naar top

Van woensdag 13 t.e.m. zaterdag 16 mei 2015 herschaapt Bij’ De Vieze Gasten de Brugse Poort opnieuw in een festivalterrein. Jawel, de nieuwe editie van HET BOMFESTIVAL is bijna een feit!

HET BOMFESTIVAL is een multidisciplinair kunstenfestival, met talloze concerten, theater- en comedy voorstellingen, performances, beeldende kunst en nog veel meer. Maar er is meer: al die voorstellingen worden gespeeld / gepresenteerd bij buurtbewoners en -organisaties. Alle locaties zijn mogelijk: in de woonkamer, in een garagebox of tuin, op zolder,… alles kan. Om al die artiesten een plekje te geven hebben we natuurlijk ook veel locaties in de buurt nodig. En misschien kan jij daarbij helpen.

Woon jij in de Brugse Poort (inclusief Malem en Rooigemlaan)? En heb je zin om tijdens HET BOMFESTIVAL één of meerdere dagen een artiest onderdak te geven? Laat dat dan weten via eline@deviezegasten.org of 09 237 04 07. Of spring gewoon eens binnen Bij’ De Vieze Gasten. Op woensdag 14 januari om 20.00u worden alle geïnteresseerde buurtbewoners van harte uitgenodigd voor de praktische kant van de zaak. Bovendien kan je die avond ook zelf kiezen welke artiest(en) je graag in huis haalt.

Ook belangrijk om mee te geven: als locatie bepaal jij uiteraard zelf hoeveel dagen je wil meedoen en hoeveel toeschouwers er binnen mogen / kunnen. Buurtbewoners die liever geen toeschouwers in huis binnenhalen kunnen nog altijd meedoen aan het Kunstenparcours. Dat is een onderdeel van het festival waarbij beeldend werk te zien is in de hele buurt. Zo kan je bijvoorbeeld je raam of gevel ter beschikking stellen voor foto’s, een schilderij of iets dergelijks.

 

HET BOMFESTIVAL

Het Bomfestival – vroeger ook bekend onder de naam Festival De Theaterbom – is een tweejaarlijks kunstenfestival gedurende vier dagen in de Brugse Poort in Gent. Bij’ De Vieze Gasten gaat op zoek naar jong artistiek talent (het genre of de discipline doet er niet toe) en probeert die een onderkomen te geven bij buurtbewoners. Daar spelen de artiesten een korte voorstelling / concert / … voor een handjevol toeschouwers. Artiesten en hun gastheer/vrouw uit de Brugse Poort spreken onderling af welke ruimte kan gebruikt worden. Zo kan het al eens zijn dat je als toeschouwer een kleine theatervoorstelling bijwoont in een keuken. Of een miniconcert in een badkamer. Of een stand-up comedyshow in een garagebox. Of…

Het festival is volledig gratis, mensen moeten enkel op voorhand reserveren – of de dag zelf op goed geluk door de buurt struinen. Bezoekers krijgen een handige brochure met een overzicht van alle voorstellingen (en dat zijn er nog al wat: tijdens de editie van 2013 kon je meer dan 100 voorstellingen bijwonen!) of kunnen terecht op de festivalsite (neem hier een kijkje voor de editie van 2013). Doordat alle voorstellingen ongeveer een half uur duren heeft het publiek voldoende tijd om rustig naar een volgende locatie / voorstelling te trekken.

Met Het Bomfestival geeft Bij’ De Vieze Gasten jonge, beginnende artiesten in opleiding een serieus duwtje in de rug. De studenten van de Gentse School of Arts, zowel de drama- als muziekafdeling, worden goed vertegenwoordigd, net als jonge artiesten uit de Brugse Poort en Gent. Ook de projecten van Bij’ De Vieze Gasten zelf zijn alom tegenwoordig.

 

Theaterbom 1997 (geen pdf voorhanden) Theaterbom 2002Theaterbom 2004Theaterbom 2006Theaterbom 2008 Theaterbom 2010 Theaterbom 2013