Bij de buren  vlieg

BIJ DE BUREN is een samenwerking tussen Bij’ De Vieze Gasten, het Antwerpse theatergezelschap luxemburg, Brede School Gent en verschillende buurtscholen. Gestart enkele jaren geleden in Borgerhout (Antwerpen), vindt BIJ DE BUREN sinds 2011 plaats in de Brugse Poort en werd uitgebreid naar de wijken van Sluizeken-Tolhuis-Ham en Rabot.

Stadsreparaties Fase ii

BIJ DE BUREN laat (vooral kansarme) kleuters vanaf vijf jaar samen met hun ouders kennismaken met boeken, theater en muziek in hun eigen vertrouwde omgeving (thuis en op school). Vier acteurs/ actrices – i.s.m. Drama KASK Gent – spelen twee verschillende voorstellingen in drie Gentse theaterhuizen en daarna bij buurtbewoners thuis. Die kunnen op hun beurt weer buren, vrienden en familie uitnodigen. Daarvoor werken we nauw samen met Brede School en de verschillende buurtscholen om de ouders te betrekken.

BIJ DE BUREN -  LANCEERWEEK 2018 [5-6 jaar]

maandag 26 februari t.e.m. donderdag 1 maart 2018 om 10.30u en 14.00u

Voor de zevende keer stapt Bij’ De Vieze Gasten in het kindertheaterproject Bij de buren.

Bij de buren is een samenwerking tussen Bij’ De Vieze Gasten, het Antwerpse theatergezelschap luxemburg en Brede School. Vier (ex-)studenten Drama van School of Arts in Gent spelen twee verschillende voorstellingen in de theater en bij buurtbewoners thuis. Die kunnen op hun beurt weer buren, vrienden en familie uitnodigen.

Voor Bij de buren van start gaat, vinden lanceervoorstellingen plaats, van 26 februari t.e.m. 1 maart. Die zijn bedoeld voor de kinderen van de verschillende buurtscholen en hun ouders. De aanwezige gezinnen zien dan één voorstelling en kunnen gratis intekenen voor de andere voorstelling.

DE VERHALEN:

AZIZI EN DE KLEINE BLAUWE VOGEL [4+]

Azizi In het land van de Halve Maan zorgen de strenge heersers Toer en Ditta vooral heel goed voor zichzelf. Ze wonen in een prachtig paleis, schrokken en schransen de hele dag door en laten de anderen maar werken. Ze sluiten alle blauwe vogels op in een grote kooi. Maar op een dag ontsnapt er een blauw vogeltje en vliegt naar het huis van Azizi…

Twee acteurs komen langs met een koffer vol boeken. Als publiek krijg je ook een groot boek op schoot. Zo kan je mee op avontuur met Azizi.

 

tekst: Laïla Koubaa - Prenten: Mattias De Leeuw | tekstbewerking: Kirsten Mariën | regie en dramaturgie: Joep Conjaerts | kostuums en attributen: Joke Van de Casteele

 

 

 

 

 

KEEPVOGEL - NACHTPANNENKOEKEN [4+]

Keepvogel Het is nacht. Keepvogel ligt wakker.
Eigenlijk best saai om zo lang stil te liggen. Dan kan hij beter iets leuks gaan doen.
Pannenkoeken bakken bijvoorbeeld.
Terwijl Keepvogel alvast beslag maakt, nodigt Tungsten een paar gasten uit.

 

speelduur: 30 minuten | doelgroep: 3de kleuterklas tot en met 1ste leerjaar | plaatsen: 7 x 150 plaatsen

tekst en prenten: Wouter van Reek  | tekstbewerking: Joep Conjaerts | regie en dramaturgie: Joep Conjaerts | kostuums en attributen: Joke Van de Casteele 

 

 

 

logo

 

 

Wil je meedoen met of meer info over BIJ DE BUREN? Neem dan contact op met Bij’ De Vieze Gasten via marielaure@deviezegasten.org. Of spring gewoon eens binnen.