BUURTNIEUWS  -  bij' De Vieze Gasten

bij'GEZOCHT: LEIDING (M/V) MET GOESTING!

Chiro St.-Jan is een bruisende Gentse Chiro in een even bruisende buurt, de Brugse Poort. Het afgelopen jaar groeide deze Chiro dan ook als een kool. Meer en meer gezinnen met jonge kinderen uit de buurt vinden hun weg naar de Chiro. Dat betekent dat Chiro St.-Jan ook moet uitbreiden. En daarvoor heeft ze jouw hulp nodig. Wil jij (17 jaar of ouder) deel uitmaken van een enthousiast team dat elke zondagmiddag activiteiten (sport, spel,...) voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar voorziet? Dan ben jij de geschikte persoon! Als je jonger bent dan 16 kan je nog altijd gewoon lid worden van deze superChiro. Meer weten. Contacteer dan als de bliksem Chiro St.-Jan via chirostjan@hotmail.com of 0499 48 22 95. Voor alle nieuwtjes kan je terecht op facebook/chirosintjangent. .

bij'SPEEL SAMBA!

Klinkt samba je als muziek in de oren? Kom dan meespelen! SAMBA! is een Braziliaanse percussiegroep die elke dinsdag samenkomt tussen 18.00u en 20.00u in het buurtcentrum van het Kokerpark in de Brugse Poort, Kokerstraat 36. Iedereen is welkom - kinderen onder de 12 jaar wel graag met begeleiding. De deelname is gratis en SAMBA! zorgt zelf voor de trommels. Ervaring is niet nodig.  Interesse? Contacteer dan coördinator Will Harwood via himbol@gmail.com of via het nummer 0472 36 91 19.

bij'BOEK OP BEZOEK ZOEKT VOORLEZERS

Heb jij zin om als vrijwilliger voor te lezen aan kinderen uit de derde kleuterklas? Dan ben je de geknipte man / vrouw, want het voorleesproject ‘Boek op Bezoek’ zoekt voorlezers voor het seizoen 2013-2014. Door ‘Boek op Bezoek’ maken kleuters op een prettige manier kennis met verhaaltjes, boeken en de bibliotheek. Als voorlezer lees je voor bij de kinderen thuis, in één gezin, van midden november 2013 tot eind maart 2014. Dat gebeurt minstens tien keer, na schooltijd of op woensdagnamiddag. Deze actie loopt niet alleen in de Brugse Poort maar ook in tal van andere wijken. Interesse? Neem dan vóór 10 oktober contact op met Bibliotheek Gent, Graaf van Vlaanderenplein 40, Gent of via 09 266 70 10. Of ga gewoon langs bij je plaatselijke bib, in de Blazoenstraat 9 Gent.

bij'UILENSPEL REKENT OP JOU

Uilenspel vzw is een organisatie die de ontwikkelingskansen van kinderen uit kansarme gezinnen uit Sint-Amandsberg,  Sluizeken - Tolhuis - Ham en de Brugse Poort wil ondersteunen. De vzw zoekt vrijwilligers die één uur per week een kindje thuis willen begeleiden. Tijdens dit uur wordt gewerkt aan de basisvaardigheden en motivatie van het kind via de methodiek van spelend leren. Ga je graag om met kinderen uit de derde kleuterklas, het eerste of tweede leerjaar? Neem dan contact op met Miet Maes, via brugsepoort@uilenspel.be of via 0491 22 14 22.

bij'CIRCUS VOOR JONG EN OUD

logo CircusplaneetBij Circusplaneet kan iedereen van 4 tot 99 jaar circusles volgen. Ook voor de iets ouderen onder ons heeft de organisatie opnieuw een uitgebreid aanbod voorzien voor dit schooljaar. Elke dinsdagavond organiseert Circusplaneet namelijk van 20.30u tot 22.00u een multidisciplinaire circusles voor volwassenen waar je de basis leert van alle circustechnieken. Alles komt aan bod, van jongleren tot acrobatie en zelfs ballonplooien. Er wordt bij geen enkele techniek voorkennis verwacht en er wordt rekening gehouden met ieders fysieke mogelijkheden. Deze reeks is ideaal voor jeugdwerkers of mensen uit het onderwijs die graag ook met circus aan de slag gaan tijdens hun activiteiten. Wie gewoon op zoek is naar een plezante hobby is uiteraard ook welkom. Inschrijven kan via www.circusplaneet.be of door een mailtje te sturen naar inschrijven@circusplaneet.be.

bij'GOESTE MAJEUR IS TERUG

Na een deugddoende vakantie vliegt Muziekhuis Goeste Majeur er  weer volop in! Vanaf september starten de wekelijkse repetities van de Kinderfanfare en de Percussiegroep en de maandelijkse Muziekavonden (zie eerder in deze nieuwsbrief) weer én is er ook een nieuwe lessenreeks Muziekinitiatie voor de allerkleinsten. Heb je zin om deel te nemen aan één van die projecten of ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger mee te helpen? Laat het Goeste Majeur dan weten via info@goestemajeur.be. Alle info vind je terug op www.goestemajeur.be of via hun Facebookpagina.

bij'KRINGLOOPWINKEL TRAKTEERT

logo kwgEind augustus verwelkomt Kringloopwinkel Brugse Poort alle studenten! Op vertoon van je studentenkaart krijg je van 20 augustus t.e.m. 18 oktober korting op de kast van je dromen, het keukengerief om samen met je vrienden te kokerellen, een goedkope wintertrui zodat de verwarming een graadje lager kan staan,… Op zaterdag 19 oktober vindt dan de ‘Dag van de Kringwinkel’ plaats: een dag met leerrijke workshops, animatie, lekkere hapjes en drankjes. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd dus iedereen van harte welkom! Meer info via 09 227 25 64,  info@kringloopwinkelgent.be, www.kringloopwinkelgent.be of  facebook.com/kringloopwinkelBrugsepoort!

bij'BEWEEGLESSEN VOOR VROUWEN

Vanaf 12 september beginnen in de Brugse Poort de beweeglessen voor vrouwen opnieuw, elke donderdag van 9.30u tot 10.30u in de Kaarderijstraat 29 Gent. De beweeglessen zijn een combinatie van oefeningen en lichte sporten voor vrouwen: alle vrouwen welkom! Meer info via het Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort, E. Seghersplein 16 of via 09 226 10 49. Of stuur een mailtje naar sanne.de.wilde@wgcbrugsepoort.be. Zij helpt je graag verder.

bij'BUURTGEWOEL ORGANISEERT ROMMELMARKT

logo buurtgewoelOp 28 september organiseert buurtcomité BuurtgeWoel een eerste straatrommelmarkt in de Hazelaarstraat. 's Avonds is er een filmavond voor kinderen gepland. Meer informatie vind je terug op www.buurtgeWoel.be. Contactpersoon is Miguel en je kan hem bereiken via 0476 73 02 22.