ONDERTUSSEN IN DE BRUGSE POORT

bij'Recreatief volleybal – Trafiek vzw

Elke maandagavond van 20.30u tot 21.30u wordt er gevolleybald in de turnzaal van de Toren van Babel - Bargiekaai 1.
Kan je volleyballen, heb je het ‘ooit’ gedaan, maar had de voorbije jaren niet meer de kans om het nog te doen? Dan is dit nu jouw grote moment. Hun motto: ‘trainen is voor talentlozen en daarom spelen wij direct matchkes’ Het kost je slechts 30 euro voor het hele jaar én je bent verzekerd via BLOSO. Meer info via Trafiek vzw (Hilde: 0478 252 907)

bij'Het Beest van de Brugse Poort – Schoolvoorstelling 14 & 15 december 2015

Het beest van de Brugse Poort

De start was te Parijs, aan de Champs Elysées. De finish in de Elyzeese Velden te Gent. Herbeleef de dramatische laatste editie van de beroemde klassieker Parijs-Gent van 1985. Maak live de comeback mee van de legendarische wielerheld Bert, het Beest van de Brugse Poort. En vooral: Kruip in de huid van een coureur en fiets zelf de laatste 10 minuten van deze grootse wedstrijd. En dit allemaal zonder de zaal te verlaten. Op 14 en 15 december 2015 organiseert de Brede School de schoolvoorstelling ‘Het Beest van de Brugse Poort’. Een vertelvoorstelling en cyclo-cinema van de bovenste plank. De acteurs in de filmpjes zijn kinderen uit de Brugse Poort en Malem. Voor meer info: eline@deviezegasten.org

Productie: Productions & zonen ism. Zinderling

bij'De Lijn heeft een hart voor cultuur en voor jou…

Nachtnet Gent

Kom je een voorstelling bij ons bijwonen? Laat je auto thuis! Strek die beentjes en kom te voet of met de fiets. Een andere ideale optie is het openbaar vervoer.
De Lijn heeft vanaf 17 oktober “een hart voor cultuur en voor jou…” Wat wil zeggen: na je avondje uit kan je veilig naar huis met de nachtbus, zowel in de week als in het weekend.
Van bij Bij’ De Vieze Gasten kan je met de bus naar huis met:

Nachtbus 3 ‘Mariakerke Post – Brugse Poort – Korenmarkt – Zuid – Dampoort – Gentrugge Braemkasteel’

Nachtbus 17 ‘Drongen Dorp – Brugse Poort – Korenmarkt – Zuid – Dampoort – Sint-Amandsberg P+R Oostakker’

Overstappen is mogelijk op verschillende plaatsen. Goed om te weten: de nachtbussen hebben hetzelfde nummer als de daglijnen en volgen hetzelfde traject als overdag. Je kan de bus nemen om 23.30u, om 00.15u en om 01.00u. Meer info op www.delijn.be/Gent.

bij'4 SEPTEMBER 2015 - MOEDERS UIT DE BRUGSE POORT

Naar aanleiding van Moederdag interviewde en fotografeerde Buurtwerk Brugse Poort – Malem 11 mama’s uit de buurt – en hun kroost. De buurtwerkers peilden naar wat voor hen het moederschap juist betekent. De groep geïnterviewden was heel divers qua leeftijd en afkomst. Dat resulteerde in de tentoonstelling ‘Moeders uit de Brugse Poort’, te bezichtigen in Trafiek vzw van vrijdag 4 september tot zondag 4 oktober (tijdens de openingsuren). De vernissage vindt plaats op 4 september, tussen 15.00u en 19.00u. Meer info of contact opnemen? Buurtwerk Brugse Poort - Malem, Kokerstraat 36: telefonisch via 09 227 17 66 of via buurtwerking.brugsepoort@stad.gent. Welkom.

bij'8 OKTOBER 2015 - BRENG JE BUREN MEE

Op donderdag 8 oktober vindt de open ontmoetingsdag ‘Breng je buren mee’ plaats; LDC Ten Hove stelt die dag tussen 10.00u en 16.30u in het Kokerpark (zaal Ooievaar) haar werking en activiteiten voor. Je kan er die dag ook lekkere hapjes proeven. ‘Breng je buren mee’ is een organisatie van Antennewerking Brugse Poort, LDC Ten Hove. Meer info via Isabel Hinnekint op het nummer 09 266 88 85.

bij'10 OKTOBER 2015 - OPENING EXPO 10 JAAR BUURTGEWOEL

logo buurtgewoelBewonersgroep BuurtGeWoel bestaat dit jaar 10 jaar! Om dat in de verf te zetten selecteerde het buurtcomité de meest sprekende foto's uit een archief met een paar duizend foto's en stelt deze foto's tentoon waar ze werden gemaakt: op straat, tussen de huizen van de Notelaarstraat, Hazelaarstraat, Abrikoosstraat en Klapeksterstraat.  Twee weken lang kan je er aan de ramen van verschillende buren deze foto's bewonderen en grasduinen door 10 jaar leven in de Brugse Poort. Op vrijdag 16 oktober is iedereen vanaf 19.00u welkom voor de feestelijke opening - mét receptie.

bij'WEEK VAN DE GEESTELIJKE GEZONDHEID BIJ POCO LOCO

In oktober vinden er in Aanloophuis Poco Loco enkele activiteiten plaats in het kader van de Week van de geestelijke gezondheid. Op 7 oktober kan je terecht op een filmavond, in samenwerking met Cinema Paradiso (zie verder). Iedereen is welkom vanaf 19.30u, de film zelf begint om 20.00u. Op 8 oktober is er vormingsavond rond depressie gepland, met o.a. een getuigenis van ervaringsdeskundige en hulpverlener Hans Meganck. Start om 19.30u, inschrijven via aanloophuispocoloco@telenet.be met vermelding ‘vormingsavond 8 oktober’. Op 10 oktober kan je een Geestig Gezond Ontbijt verorberen, in het kader van de officiële Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. inschrijven via aanloophuispocoloco@telenet.be met vermelding ‘Geestig Gezond Ontbijt 10 oktober’. Diezelfde dag, om 14.00u, vindt een vernissage plaats: een bezoekster van Poco Loco geeft aan de hand van persoonlijke portretten een inkijk in het reilen en zeilen van het aanloophuis. Iedereen welkom.

bij'HELP EEN HANDJE MET HUISWERK

Het afgelopen schooljaar vonden 102 kinderen uit de Rabotwijk een persoonlijke huiswerkbegeleider. Maar ook jij in de Brugse Poort kan voor één kind het verschil maken. Speel-o-theek Pipo stelt je graag voor aan een kind uit de lagere school dat bij jou in de buurt woont. Bij je huiswerkpetekind spreekt men thuis geen Nederlands en hebben de ouders om jouw hulp gevraagd. Jij engageert je om dit schooljaar elke week een uur bij je 'petekind' aan huis te gaan om te helpen met schooltaken en ondertussen Nederlands te oefenen. Je moet een groot hart voor kinderen en wat geduld hebben maar leeftijd of opleiding speelt geen rol. Meer info? Mail naar pipo@vzwjong.be of stuur een sms met je naam en 'Meters en peters' naar het nummer 0494 59 72 67 (Martine). Doen!

bij'WORKSHOPS, EXPO’S EN NOG VEEL MEER IN DE KRINGLOOPWINKEL

logo kwgOp vrijdag 25 en 26 september neemt de Kringloopwinkel deel aan het Upcycling Festival. In de winkel zullen er workshops en tentoonstellingen plaatsvinden. En goed nieuws voor de studenten: nog tot 16 oktober kunnen ze koopjes doen. Elke student krijgt 10% korting op vertoon van een persoonlijke studentkaart. Op zaterdag 17 oktober is het dan weer Dag van de Kringloopwinkel. In samenwerking met LDC Ten Hove organiseert de Kringloopwinkel verschillende workshops, demonstraties en een spetterende modeshow. Meer info op www.kringloopwinkelgent.be en www.facebook/KringloopwinkelBrugsePoort.

bij'CINEMA PARADISO TERUG UIT VAKANTIE

Cinema Paradiso, de mobiele cinema die buren wil samenbrengen, keert terug uit zomervakantie. Elke eerste woensdag of vrijdag van de maand nestelt Cinema Paradiso zich op een andere plaats in de Brugse Poort en tovert die om tot een gezellige huiskamer. Telkens wordt een hartverwarmende film gekozen over mensen en de soms vreemde dingen die ze uitrichten of meemaken. Komen kijken doe je gratis. En na afloop van de film kan je nog even napraten met een drankje aan democratische prijzen. De volgende data zijn vrijdag 4 september (22.00u), woensdag 7 oktober (20.00u), woensdag 4 november (20.00u) en woensdag 2 december (20.00u). Waar en welke film getoond wordt ligt nog niet vast. Hou alvast www.cinemaparadisobrugsepoort.be en www.facebook.com/cinemaparadisobrugsepoort in de gaten!