STRAATTHEATERGROEP KOEKOEK

 

In 2009 vroeg Bij' De Vieze Gasten aan regisseur / acteur Craig Weston om de jaarlijkse Revue te regisseren. Met zijn jaren ervaring in het straattheater met zijn gezelschap The Primitives, stelde hij voor om de Revue buiten te spelen. Revue En Plein Air speelde zich af in het Pierkespark.

Na die Revue groeide het idee en de goesting om een permanente spelersgroep op te richten met de straat en openbare ruimte als natuurlijke biotoop. Sindsdien trekt een guerrillatroep gewapend met humor, liefde en een straffe dosis anarchie de straat op. Koekoek is ervan overtuigd dat ze de wereld kunnen redden met gerichte straattheaterinterventies. Onverwachts, onaangekondigd, oneerbiedig en onweerstaanbaar.

Na een aanloopperiode om los te komen en kennis te maken met elkaar en de straat, staat de groep serieus onder stoom. Zo stonden er in het verleden interventies in de stad op het programma zoals ‘De Kerstkadookes Parade’, ‘De Bloeddorstige Soldenjagers’ en ‘De gepassioneerde Valentijn Minnaars’. Tegenwoordig dwaalt er regelmatig een kudde schapen rond in de Brugse Poort en daarbuiten. En werken de Koekoekers volop aan de productie ‘Koekoek in Love’, vrij naar Shakespeare.

Koekoek blijft ook kort op de bal spelen: ze bereiden interventies voor naar gelang de gelegenheid - en als er geen gelegenheid is, creëren ze die gewoon zelf. Deze weg blijven de Koekoeks bewandelen tot de inspiratie op is of ze in de gevangenis belanden wegens verstoring van de openbare orde.

Koekoek, straattheater zonder grenzen!

De straattheatermakers van Koekoek waren in het verleden te zien op Het Bomfestival, de Gentse Feesten, het Internationaal Festival van het Actietheater (FITA) in Namen en op tal van onaangekondigde interventies.