SEPTEMBER 2016
   
vr 30 20.30u
   
       
OKTOBER 2016
   
za 1 20.30u
   
do 6 20.30u
   
vr 7 20.30u
   
za 8 20.30u
   
do 13
   
vr 14 20.30u
   
za 15 20.00u
   
do 20 20.30u
   
vr 21 20.30u
   
za 22 14.00u
   
za 22 18.00u
   
za 22 20.30u
   
zo 23 19.30u
   
vr 28 20.30u
   
za 29 20.30u
   
zo 30 15.00u
   
       
NOVEMBER 2016
   
vr 4 20.30u
   
za 5 15.00u
   
za 5 20.30u
   
za 12 20.30u
   
zo 13 15.00u
   
vr 18 20.30u
   
za 19 20.30u
   
zo 20 13.00u
   
CREACAFE - FAMILIE
zo 20 15.00u
   
ma 21
   
za 26 20.30u
   
zo 27 19.30u
   
       
reserveerknop= reserveer     Reserveren kan vanaf maandag 5 september 2016 om 10.00u.
Eerder gemaakte reservaties worden niet opgenomen.
 
 

 

 

  

PROJECTEN

FIXATIEF – GESCHIEDENISGROEP - SCHUUNSCHGREIVERS

terug naar top

Bevrijdingslaan

Je kunt het elders in deze nieuwsbrief lezen, en op straat zien: de wereld draait dit jaar rond de Bevrijdingslaan. Of de Bevrijdingslaan is de wereld, dat zou ook kunnen. Of toch een heel belangrijk deel ervan.

Zowel Fixatief als De Schuunschgreivers als de Geschiedenisgroep van B'DVG en Buurtwerk, houden zich in 2016 bezig met dé leefstraat van de Brugse Poort. [Schrijvers zullen mijmeren, rijmen, praten, vragen en tokkelen op toetsenborden tot de zin van de Bevrijdingslaan is vastgelegd. Fotografen ontfermen zich over het licht dat door de straat schijnt. En de Geschiedenisgroep, die gaat op zoek naar wat voorbij is, naar wat de Bevrijdingslaan heeft gemaakt tot wat ze nu is.]

Alle hulp is welkom: heb je zin om ook foto's te nemen, of heb je nog oude foto's liggen, wil je zelf een verhaal kwijt of liggen de memoires van oma op zolder te wachten op publicatie? Alles en iedereen die wil helpen om het gezicht van de Bevrijdingslaan te schetsen, is welkom. Laat iets van je horen. (Overigens: we spreken van de Bevrijdingslaan, maar bedoelen: Phoenixstraat én Bevrijdingslaan!).

 

 


DE PROPERE FANFARE - IN HET NIEUW

terug naar top

De Propere

De Propere Fanfare trok in de zomer naar Leipzig en speelde gesmaakte premières van de nieuwe show op de Gentse Feesten.

Dit najaar toeren ze vrolijk rond met diezelfde show. Op zondag 11 september 2016 zijn ze present in Huise, op zaterdag 24 september 2016 zal de Gentse Watersportbaan het geweten hebben. Op 14 oktober 2016 mogen ze zowaar spelen op de opening van de Scala, een gloednieuwe zaal van De Unie der Zorgelozen, onze sociaalartistieke collega’s in Kortrijk. Komt dat allemaal zien.DE PLANK    vlieg

vanaf 25 september 2016

terug naar top

De Plank Eind september starten we met ‘De Plank’, een theatertraject met kinderen die niet zo gemakkelijk hun weg vinden naar de theaterhuizen elders in de stad. Twee keer per jaar zullen ze iets tonen, in een heel vrijblijvende sfeer. Het project wordt geleid door Wennie De Ruyck, acteur en bewoner van de Brugse Poort met ervaring in het sociaal-artistiek werk. Hij mikt op kinderen van 11-12 jaar uit de wijk. Samen zullen ze werken rond improvisaties, ritmes, beweeglijkheid, de grote emoties en zotte toestanden. Als je een plek vindt op een podium dan vergroot dat zonder twijfel je fundamenteel zelfvertrouwen. Daar gaat het over. Met ‘De Plank’ dromen we over een langlopend traject, waarin de kinderen zich bewust worden van hun eigen groei.
Vanaf 25 september vinden de lessen plaats op elke zondag van 10u-12u (uitgezonderd schoolvakanties).

Meer info en inschrijven via Marie-Laure: marielaure@deviezegasten.org of 09 237 04 07

De Plank is een samenwerking met Brede School logo Bredeschool

 


EZELSBRUG

terug naar top

Ezelsbrug

Vanaf oktober 2016 verwelkomen we tweewekelijks de repetities van het project Ezelsbrug in onze zaal. De theatervoorstelling van de leerlingen ‘Nederlands 2de Taal’ van CVO Gent wordt eind mei 2017 vertoond bij Bij’ De Vieze Gasten en in de Minardschouwburg.

Een tiental migranten uit verschillende continenten leren Nederlands in Gent, hun nieuwe thuis. Sommigen hielden zich vroeger bezig met muziek, toneel, zang of dans. Nu zijn ze stuk voor stuk enthousiast om verhalen uit hun cultuur en persoonlijke herinneringen te vertellen, te zingen, te spelen… in het Nederlands. De toeschouwer wordt vanuit het reële meegenomen naar verre, fabelachtige oorden door de muziek en het geheugen van de acteurs.

Een toneelvoorstelling in coproductie met Stad Gent, NTGent, Bij' De Vieze Gasten, Minardschouwburg, Celestial Mekaniks vzw, CVO Gent.logo's ezelsbrug

 

Regisseur Sophie Cocheteux-Depraeter | Dramaturg Barbara Van Praet | Licht designer Alexander Coppenolle | Choreografie Davy DeslooverePRODUCTIONS & ZONEN - STADSREPARATIES BEVRIJDINGSLAAN XL

zaterdag 22 oktober 2016 om 14.00u

Share fb

terug naar top

Productions & zonen In een straat is er altijd werk aan de winkel, zo ook aan de Bevrijdingslaan-Phoenixstraat-Noordstraat of zo genoemd Bevrijdingslaan XL. Wel, we gaan aan het werk met de straat. We voeren de nodige reparaties in het straatbeeld uit. We maken ze gezelliger, uitnodigender, avontuurlijker, sprookjesachtiger, geheimzinniger, behulpzamer, … met als enige doel om de ideale straat te benaderen.

Ziehier het plan! Dit doen we in 3 fases:

Inspiratiefase: Een sfeervolle buurtwandeling waarin we reeds een aantal interventies plegen, we rusten erna even uit en nemen een gezellige koffiepauze in de zaal Meibloem.

Brainstormfase: Na de pauze maken we opnieuw een wandeling waarin iedereen zijn plannen en toekomstideeën op de Bevrijdingslaan kan loslaten. Letterlijk: aan de hand van stickers. Werkelijk alle ideeën worden genoteerd.

Uitvoeringsfase: We maken samen een plan waar en wanneer we onze werken zullen uitvoeren. Spannend!

We spreken af om 14u00 aan de Phoenixbrug en starten daar onze wandeling. Om 17u00 eindigen we deze mooie dag.

Wil je wat meer info of wil je graag meedoen? Neem dan contact op met Bij’ De Vieze Gasten via marielaure@deviezegasten.org. Of spring gewoon eens binnen.

Stadsreparatie is een project door Productions en zonen i.s.m. Bolwerk vzw in het kader van Bevrijdingslaan XL

 


Bij de buren BIJ DE BUREN [5+]    vlieg

terug naar top

BIJ DE BUREN is een samenwerking tussen Bij’ De Vieze Gasten, het Antwerpse theatergezelschap luxemburg, Brede School Gent en verschillende buurtscholen. Gestart enkele jaren geleden in Borgerhout (Antwerpen), vindt BIJ DE BUREN sinds 2011 plaats in de Brugse Poort en werd uitgebreid naar de wijken van Sluizeken-Tolhuis-Ham en Rabot.

Bij de burenBIJ DE BUREN laat (vooral kansarme) kleuters vanaf vijf jaar samen met hun ouders kennismaken met boeken, theater en muziek in hun eigen vertrouwde omgeving (thuis en op school). Vier acteurs/ actrices – i.s.m. Drama KASK Gent – spelen twee verschillende voorstellingen in drie Gentse theaterhuizen en daarna bij buurtbewoners thuis. Die kunnen op hun beurt weer buren, vrienden en familie uitnodigen. Daarvoor werken we nauw samen met Brede School en de verschillende buurtscholen om de ouders te betrekken.

Dit seizoen starten we in de wijk Rabot, met lanceervoorstellingen op 21, 22 en 23 november 2016 in Kopergietery Rabot (Vlotstraat 22). Thuisvoorstellingen zijn gepland van 26 november t.e.m. 4 december 2016. Van 13 tot 16 maart 2017 zijn de voorstellingen dan te zien in de Brugse Poort, Bij’ De Vieze Gasten en daarna van 18 maart tot 2 april worden de voorstellingen thuis gespeeld. De laatste stop van deze editie is in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham waar BIJ DE BUREN te gast is met lanceervoorstellingen van 2 tot 5 mei 2017 bij Larf! (Warandestraat 13) en brengt thuisvoorstellingen van 6 tot 14 mei 2017.

Wil je meedoen met of meer info over BIJ DE BUREN? Neem dan contact op met Bij’ De Vieze Gasten via marielaure@deviezegasten.org. Of spring gewoon eens binnen.

logo's bij de buren

 

 

  

THEATER

LAURA VROOM - SAUERKRAUT

zaterdag 22 oktober 2016 om 18.00u

Share fb

terug naar top

CIE TARTAREN HEMEL BOVEN B

Voor 'Sauerkraut' verzamelt theatermaaktster Laura Vroom irritaties/ergernissen/frustraties. Gewapend met een dictafoon trekt ze door de wijk en luistert naar ieder die zijn gal wil spuwen. Aan de hand van de verzamelde verhalen en gesprekken tijdens de Kioskweek op de Bevrijdingslaan XL schrijft ze een nieuwe monoloog.

Locatie: In de bevrijdingslaan XL: LOCATIE WORDT BINNENKORT BEKEND GEMAAKT

Prijs: Gratis

Reserveren: marielaure@deviezegasten.orgFORSITI'A - C’EST PARCE QUE TU T’ARRÊTES DE PÉDALER QUE TON VÉLO VA S’ARRÊTER

zondag 13 november 2016 om 15.00u

Share fb

terug naar top

FORSITI'A

Forsiti'a brengt een hartverwarmend verhaal vanuit onze zwaar getroffen hoofdstad Brussel met een bonte mix aan mensen. Deze voorstelling is een opkikker in bange dagen, een lichtpuntje in de duisternis!

Forsiti'a is een samenwerking tussen drie Brusselse organisaties : GC De Markten, Hobo vzw, een dagcentrum voor thuislozen en Link = Brussel dat tot doel heeft een bijdrage te leveren aan de interculturele opbouw in Brussel. Deze drie werkingen brengen mensen samen, Brusselaars uit alle windstreken, rond een gemeenschappelijk artistiek project. De voorstelling 'C'est pas parce que tu t'arrêtes de pédaler, que ton vélo va s'arrêter' is hun 2015-creatie en daarvoor brengen ze 25 performers samen onder leiding van acteur/regisseur/muzikant Hans Van Cauwenberghe, actrice en muzikant Ciska Thomas en contrabassist Otto Kint.

Dit kleine hechte koor zingt uit volle borst, maar de verhalen zijn broos. Het Koor brengt 15 liedjes met verhalen die naar de keel grijpen maar waar ook een sterke levensdrang uitstraalt !

Ze zingen in het Frans, Nederlands, Engels en nog andere talen maar wat je niet begrijpt qua taal, begrijpt het publiek vanuit het hart, want de oprechtheid raakt!

forsitia.org

Reserveer

 

 

  

COMEDY

FREDDY DEVADDER - FREDDY DEVADDER ON ICE [try-out]    

donderdag 20 oktober 2016 om 20.30u
vrijdag 21 oktober 2016 om 20.30u - VOLZET

Share fb

terug naar top

FREDDY DEVADDER ON ICEDaar komt Freddy De Vadder aangegleden met alweer een nieuw spetterend avontuur: Freddy on ice! Zet je schrap voor een sensationele rit op de achtbaan van Freddy’s onvoorspelbare leven. Dankzij de ontwapenende choreografieën zweeft de eeuwig jonge held sierlijker dan ooit tevoren over het podium: entertainment gegarandeerd! Tijdens deze spectaculaire avondshow – zijn zesde al – tast Freddy De Vadder voortdurend de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid af. Zijn verhalen vol ontroering en liefde, spanning en lef houden jong en oud een betoverende spiegel voor. Durf jij mee door die spiegel te stappen?

Tekst & spel Bart Vanneste | Idee & concept Bart Vanneste & Thierry Lepoutre | Coach Dries Heyneman & Wannes Cappelle | Licht & techniek Dave Werbrouck | Productie & management BB - Bram Bostyn | www.freddydevadder.be

 

 

Reserveer


STEVEN VROMMAN - DE SMOESTUINIER 

zaterdag 29 oktober 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

DE SMOESTUINIERPesticiden, RoundUp, glyfosaat… Het lijken niet meteen begrippen voor een comedyshow. Toch vormen pesticiden de rode draad in de nieuwe show van Steven Vromman, die hij speciaal voor de nieuwe Velt-campagne 2020pesticidevrij heeft gemaakt. Tijdens de ‘Smoestuinier’ gaat de Low Impact Man met het publiek op zoek naar de smoezen waarom zoveel mensen nog pesticiden gebruiken, maar tegelijk geeft hij er op zijn eigen manier een draai aan waarmee je niet anders kunt dan ‘groen’ lachen. Je krijgt een heuse opleiding ‘anti-smoes-management’, leert alles over hoe je slakken tot alcoholisme verleiden en hoe je met een wiedbuik op ecologische wijze onkruid te lijf kan gaan. Infotainemen van de bovenste plank met een streepje muziek en ontroering.

Ten voordele van Velt Damvallei en Velt Gent.

Tekst en spel Steven Vromman | Coaching Randall Caesar | www.lowimpactman.be .

Reserveer


VEERLE MALSCHAERT - BOEGBEELD [première]    

vrijdag 18 november 2016 om 20.30u
zaterdag 19 november 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

VEERLE MALSCHAERT BOEGBEELDBoegbeeld is een onewoman comedyshow, maar eentje van het soort dat u nooit eerder zag. Een show waar u mag lachen … én huilen. Want dat doet ze zelf ook, Veerle Malschaert. In deze taboedoorbrekende voorstelling houdt ze een pleidooi voor LOL én COL: laugh én cry it out loud. Want anders ontplof je.

Als moeder van 2 kinderen, pas gescheiden en soms ontroostbaar wil ze vooral een BOEGBEELD zijn. Sterk, maar kwetsbaar!

Tekst en spel Veerle Malschaert | Regisseur Walter Janssens | www.veerlemalschaert.be

 

Reserveer

 
  

MUZIEK

THE INFAMOUS ROOTS RIELEMANS FAMILY ORCHESTRA [CD-voorstelling]

vrijdag 30 september 2016 om 20.30u - VOLZET
zaterdag 1 oktober 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

THE INFAMOUS ROOTS RIELEMANS FAMILY ORCHESTRA

De meest muzikale familie van deze tijd met een arsenaal aan instrumenten van over gans de wereld. Eindelijk samen! U heeft ongetwijfeld meerdere onder hen zien optreden met wereldvermaarde artiesten als The Broken Circle Breakdown Bluegrassband, Brendan Crocker, Elliott Murphy, BJ Scott, Rufus Thomas, Chris Whitley, Roland Van Campenhout, Perry Rose tot de illustere Pink Flowers. Voor hun eerste album kregen ze hulp van niemand minder dan Grammy Award winnaar Malcolm Burn. Producer/mixer/muzikant van onder meer Emmylou Harris, Bob Dylan, Neville Brothers, Chris Whitley.

De commentaar van het magazine ‘Rootstime' zegt genoeg: “Als deze onderhoudende, uitermate swingende, bijwijlen pakkende, zowaar leerrijke, alleszins prettig gestoorde, volgens sommigen nu al onvergetelijke avond een indicatie is van het potentieel van deze prachtig familie, dan kan de toekomst hier niet snel genoeg zijn...”

Kortom een optreden dat wij catalogeren onder de noemer: Niet te missen!

Stem & Europese snaren Eduard Rielemans | Stem & Amerikaanse snaren Hermine Rielemans | Stem & Chinese snaren Josephine Rielemans | Stem & Hawaiiaanse bas Joseph Rielemans | Belgische sax & etnische fluit Gerardo Rielemans


Reserveer


FRANS GRAPPERHAUS - IK WOU DAT IK TWEE HONDJES WAS

donderdag 6 oktober 2016 om 20.30u
vrijdag 7 oktober 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

FRANS GRAPPERHAUS

Muzikanten moeten zwijgen.
Dat is een feit. Een feit dat waar is. En dat is maar goed ook, uit respect voor de muziek. Voor de componist, die altijd meer te vertellen heeft,
En om de stilte te behouden.
De stilte die de omkadering van geluid is.
En muziek is geluid, ... heeft dus die stilte nodig voor zijn bestaansrecht.
Om tot volle bloei te kunnen komen.
Ik moet toegeven dat ik in deze voorstelling niet zwijg, erger nog, ik geloof zelfs bijna meer te spreken dan dat er muziek klinkt! Ik vertrap de regels met publiek erbij. Schaamteloos. Hardvochtig.
Om nu ook nog eens iets te moeten zeggen óver die voorstelling,
Dat zou echt té ver gaan!
Dat is helemaal dubbelop zondigen.
Nee, kom maar gewoon kijken en oordeel zelf.
En spaar me niet,
Maar zet mij maar op mijn nummer!
Veel succes,
En sterkte.

Frans De Nederlandse cellist Frans Grapperhaus heeft de mond vol over Bach. Meer nog: hij kan er niet over zwijgen. Zelfs niet als hij speelt. In zijn meeslepende voorstelling IK WOU DAT IK TWEE HONDJES WAS wil Frans zijn fascinatie duidelijk maken aan zijn publiek. Uitleggen, overtuigen en inspireren. Muziek, woord en veel passie. Zoals de meester zelf. Geen bagatel, wel één en al Bach.

Reserveer


REBECA VALLEJO & JOHN SNAUWAERT

vrijdag 14 oktober 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

REBECA VALLEJO

Rebeca Vallejo, afkomstig uit Madrid , staat gekend als een veelzijdige, creatieve zangeres. Ze combineert moeiteloos flamenco roots, Braziliaanse muziek en jazz. Deze combinatie levert haar een zeer unieke sound op die in de hele wereld wordt gesmaakt.

Rebeca presenteert nu haar derde album ‘Azucar, Canela’ waarvoor ze samenwerkte Grammy Award winnaar John Seymour (Santana, U2, Dave Mat¬thews Band). Rebeca vormt samen met pianist George Dulin en percussionist David een uniek ‘concept trio’. Speciaal voor de Belgische concerten kan ze bovendien reke¬nen op de muzikale steun van saxofonist John Snauwaert. Samen zorgen ze voor een krachtige en unieke live performance.

logoVocaliste Rebeca Valejo | Piano George Dulin | Drums & percussie David Silliman | Saxofoon John Snauwaert | www.rebecavallejo.com


Reserveer


LE GRAND BATEAU - EAU DE VIE

vrijdag 28 oktober 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

LE GRAND BATEAU

Deze Gentse formatie ontstond in 2011 en hun naam werd geïnspireerd op de orkesten van de vroegere legendarische cruiseschepen. Hun eerste album kende meteen een bescheiden succes. La Mesure werd een fusie tussen Bossa Nova, Franse chanson en popnummers. De pers omschreef het vaak als rumba rock / tango pop overgoten met een Frans retro sausje.

Kapitein Yves Meersschaert , samen met zijn matrozen Thomas Noël, Aster van Vaerenbergh, werkten naarstig aan hun derde album Eau de Vie. De groep is gretiger dan ooit om met dit derde album een nieuwe fase voor Le Grand Bateau uit te varen. Franse retro rock nummers als C’est Dingue, Helena, Jo Jolie staan lijnrecht tegenover de breekbaarheid van J’ai peur maman. De thema’s angst, passie, afscheid …worden in een eigen,spontane stijl geschreven door iemand die vlak op de taalgrens is geboren ; vandaar chansons Belge.

Piano (Kapitein) Yves Meersschaert | Zang Aster Van Vaerenbergh | Gitaar Thomas Noël | Drums Wouter Vanden bossche | Bas Sophie Cavez | www.legrandbateau.com

Reserveer


MERDAN TAPLAK - DUBBELBLOED

vrijdag 4 november 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

MERDAN TAPLAK

De Antwerpse deejay en producer Merdan Taplak duikt in zijn persoonlijk verleden om het verhaal te doen van een “dubbelbloed”: mensen die zijn opgegroeid met niet één maar twee culturele achtergronden. Merdan Taplak, kind van een Belgische moeder en een Turkse vader, groeide op rond Antwerpen maar bezocht als kind meermaals zijn vaderland Turkije. Hoewel hij de taal niet spreekt, maakten die lange en avontuurlijke reizen een intense indruk op hem. Het dubbele bloed dat door zijn aderen stroomt doet hem jaren laten anders kijken naar zijn omgeving.

We kennen Merdan voornamelijk vanop de festivalpodia, waar hij al enkele seizoenen speelt als gevestigde waarde, ofwel live met z’n volledige band ofwel solo als deejay. Voor dit nieuwe project duikt Merdan in het familiearchief en gaat hij op zoek naar de definitie van een dubbelbloed. In dit verteltheater wordt Merdan ondersteund door live muziek, wat helpt om de muzikale herinneringen terug levendig te maken. Vanuit de rijke Turkse muziektraditie boetseert Merdan een eigen muzikale interpretatie, om z’n persoonlijke identiteit te ontdekken en te delen. Zonder twijfel herkennen vele jongeren zich in dit verhaal: opgegroeid tussen twee werelden, geklemd tussen twee nationaliteiten met dubbel bloed in de aders.

www.facebook.com/merdantaplak

Reserveer


FRANK BODDIN - BODDIN

zaterdag 12 november 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

FRANK BODDIN

Frank Boddin zoekt in zijn werk de spanning op van de suggestie. Hij is songwriter en cabaretier en volgde een master in communicatiewetenschappen in Brussel en een bachelor in cabaret in Den Bosch. Hij was in 2015 te zien tijdens het Bomfestival met zijn solo ‘De Leiding’ en samen met Debbie Manhaeve in het stuk ‘Origima Herten’ van TG Doos.

Onder de naam ‘Boddin’ brengt hij in oktober een Nederlandstalig debuutalbum uit waarop hij samenwerkt met gitarist Erwin van Ligten. Raf en Mich Walschaerts van het cabaretduo Kommil Foo zijn enthousiast. Ze werken mee aan een nummer op de plaat en gaven op 1 mei samen met Frank de feestelijke kick-off van de concertreeks. Het album wordt live voorgesteld hier bij ons!

www.frankboddin.be

Reserveer


KAT' LEE JONES

zaterdag 26 november 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

KAT' LEE JONES

Kat’Lee is een Belgische singer-songwriter gesetteld in Nashville, TN. Vergezeld van haar gitaar brengt ze haar nummers vol overgave. Voor dat ze aan haar solo project begon deed ze tal van optredens met allerlei soorten bands. Van punk met Purge en Red Zebra, covers met Mrs Nice Guys en Angel Eyes, backing vocal bij onder andere Joe Cocker en de Laatste Show band en country met Bruno Deneckere in de Ancienne Belgique. Geïnspireerd door Bruno Deneckere, heeft Kat’Lee haar eigen repertoire zelf geschreven op korte tijd. Liedjes over positiviteit, zelfvertrouwen opbouwen, je eigen weg vinden in het leven en natuurlijk ook over de liefde. Haar muziek kan best omschreven worden als een mix tussen country en Americana rock.

Zang en gitaar Kat'Lee Jones | Backing vocals Sandy Moyer | Saxofoon Marleen Ongena | Toetsen Yves Meersschaert | Gitaar, slide gitaar, dobro, mandoline Raf Timmermans | Basgitaar Marc Gallo | Drum Marcus Weymaere | Met gast optreden van Fernant Zeste | Gitaar en zang Fernant Zeste & Willy Willy | http://katleejones.com

Reserveer

 
  

CIRCUS

CIRCUSPLANEET - FUNKY FRIDAY ON SATURDAY vlieg

zaterdag 5 november 2016 om 15.00u
zaterdag 5 november 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

CIRCUSPLANEET

Op zaterdag 5 november organiseert Circusplaneet opnieuw een Funky Friday on Saturday! Je kan genieten van kersvers talent en oude rotten in het vak die hun kunsten komen tonen op het podium bij de Vieze Gasten. Dans, circus, muziek, clownerie, of een mix van dit alles,… alles kan en alles mag. Een plezante avond verzekerd. Deze keer is het jong talent alvast goed vertegenwoordigd want er komen een aantal winnaars van de Kunstbende hun ding doen op het podium. Er zijn twee voorstellingen, een matinee om 15u en een soiree om 20u30.

www.circusplaneet.be

Reserveer

 
  

FAMILIE

SPUTNIK - JA MAAR NEEN [3+]    vlieg

zondag 30 oktober 2016 om 15.00u

Share fb

terug naar top

SPUTNIKHet moest er van komen: Kathleen Vandenhoudt en Rik Tans spelen de beste liedjes van één decennium Sputnik met:

De grappigste, de strafste, de spannendste, de rock&rollste, de schrikaanjagendste, de spetterendste, de swingendste, de explosiefste, de hartverscheurendste en dé evergreenste liedjes.

Een best-off voorstelling om niet te missen! Swingende liedjes waar je als ouder ook blij van wordt!

Sputnik staat altijd garant voor een swingende en theatrale liedjesvoorstelling. In elk liedje beleef je een avontuur.

Met Kathleen Vandenhoudt en Rik Tans

Reserveer


CREACAFE [3+]    vlieg

zondag 20 november 2016 om 15.00u

Share fb

terug naar top

CREACAFE Kinderen tussen 3 tot 8 jaar kunnen deelnemen aan ons creacafé: knutselen terwijl de papa’s en mama’s een koffie of thee drinken. Met taart! Onder begeleiding van Veerle Van Nuffelen, beeldend kunstenares uit de Brugse Poort, maken ze theaterpoppen of maskers met papier en gerecycleerd materiaal (textiel, knuffels, knopen). Wie weet maken ze daarmee hun eerste theatervoorstelling! Erna hebben we de voorstelling ‘Bas weet het niet’ van Duo Abbraccio. Dat beloofd een onvergetelijke zondag te worden!

Meer info en inschrijven: marielaure@deviezegasten.org of 09 237 04 07 (Max. 12 deelnemers, prijs: €3)

logo

 

 

Reserveer


DUO ABBRACCIO - BAS WEET HET NIET [4+]    vlieg

zondag 20 november 2016 om 15.00u

Share fb

terug naar top

DUO ABBRACCIOWat als vrienden maken helemaal niet zo gemakkelijk is... gewoon omdat je anders bent... of is het omdat anderen denken dat je anders bent?

Een voorstelling over jezelf ontdekken in relatie tot de andere en de moeilijkheden die daarbij horen... over de eenzaamheid maar tegelijk de kracht en dapperheid die soms nodig is om hiermee om te gaan. Aan de hand van een prikkelend muzikaal theaterspel zien we hoe Bas, een wolf die lief wil zijn, worstelt met vooroordelen en stigmatisering.

Meneer de mens, een guitige, vriendelijke weldoener ziet hier echter zijn kans om Bas op weg te helpen... Een intieme voorstelling rijk aan mime- en poppentheater met live muziek voor kleine rakkers en andere lieve wolfjes.

Spel Pieter Elias & Hannes Goffin | Muziek Pieter Elias | Coach Walter Janssens | Geïnspireerd op een verhaal van Lieve Van Passen | Decor Hilke Goffin, Mark Goffin & Hannes Goffin | Pop Lieve Van Vlierberghe | www.duoabbraccio.be
logo

 

 

Reserveer

 
  

SCHOOLVOORSTELLINGEN

JEUGDTHEAter kip met kop - vluchtwegen [6+]    vlieg

donderdag 13 oktober 2016

terug naar top

JEUGDTHEAter kip met kopVluchtwegen van de Britse auteur Nick Wood vertelt het spannende verhaal van Andrea en Riva. Twee kinderen die met hun familie op de vlucht zijn voor het geweld en de groeiende haat van de omgeving in hun eigen thuisland. Vluchtwegen is een krachtig hedendaags stuk over eenzaamheid, vriendschap en hoop.

Met Elise De Vliegher & Wim Van de Velde | Regie Robert Sian | www.kipmetkop.be

 

 

SCHOOL

AANTAL LEERLINGEN
AANTAL BEGELEIDERS

 

   
 
   
 

DUO ABBRACCIO - BAS WEET HET NIET [4+]    vlieg

maandag 21 november 2016

terug naar top

DUO ABBRACCIOWat als vrienden maken helemaal niet zo gemakkelijk is... gewoon omdat je anders bent... of is het omdat anderen denken dat je anders bent?

Een voorstelling over jezelf ontdekken in relatie tot de andere en de moeilijkheden die daarbij horen... over de eenzaamheid maar tegelijk de kracht en dapperheid die soms nodig is om hiermee om te gaan. Aan de hand van een prikkelend muzikaal theaterspel zien we hoe Bas, een wolf die lief wil zijn, worstelt met vooroordelen en stigmatisering.

Meneer de mens, een guitige, vriendelijke weldoener ziet hier echter zijn kans om Bas op weg te helpen... Een intieme voorstelling rijk aan mime- en poppentheater met live muziek voor kleine rakkers en andere lieve wolfjes.

Spel Pieter Elias & Hannes Goffin | Muziek Pieter Elias | Coach Walter Janssens | Geïnspireerd op een verhaal van Lieve Van Passen | Decor Hilke Goffin, Mark Goffin & Hannes Goffin | Pop Lieve Van Vlierberghe | www.duoabbraccio.be

 

 

SCHOOL

AANTAL LEERLINGEN
AANTAL BEGELEIDERS

 

   
 
   
 
  

OP BEZOEK

MUZIEKHUIS GOESTE MAJEUR - MUZIEKAVOND [gratis]

zondag 25 september 2016 om19.30u
zondag 23 oktober 2016 om 19.30u
zondag 27 november 2016om 19.30u

terug naar top

Muziekavonden Een nieuw seizoen, een nieuwe reeks Muziekavonden! Muziekhuis Goeste Majeur pikt de draad terug op na de zomervakantie met drie nieuwe edities. Deelnemen is gratis, voorkennis niet nodig: enkel goesting om mee te doen is van belang.

Op www.goestemajeur.be vind je alle info over de Muziekavonden terug.

www.goestemajeur.be

 


BENEFIET HAND IN HAND - DE VALSE TEEFJES

zaterdag 8 oktober 2016 om 20.30u

terug naar top

DE VALSE TEEFJES

De Valse Teefjes zetten weer hun allerbeste beentjes voor, ten voordele van Hand-in-Hand, een vrijwilligersvereniging in Gent, die al meer dan 20 jaar actief is in de ondersteuning van asielzoekers, vluchtelingen, nieuwkomers, mensen met-en-zonder papieren. Kortom : voor iedereen die nood heeft aan een helpende hand op weg naar integratie.

Ze doen dit met veel enthousiasme en inzet, volledig vrijwillig, maar niet vrijblijvend! Een aangegaan engagement wordt tot een goed einde gebracht! Op 8 oktober kan u bovendien komen proeven van allerlei lekkers uit de wereldkeuken, dat door de vluchtelingen uit alle windstreken is klaargemaakt !

Handinhand-gent@telenet.be of 0498 08 68 36

 


BENEFIET CASA DE LAS MERCEDES - 2 REALITIES

zaterdag 15 oktober 2016 om 20.00u

terug naar top

BENEFIET CASA DE LAS MERCEDES

Op deze benefietavond tonen we twee beelden van Mexico. Aan de hand van film en live muziek proberen we hoop te verspreiden. De opbrengst van deze avond gaat integraal naar Casa de las Mercedes (Mexico), een huis waar meisjes die op straat leven onderdak kunnen vinden.

In de documentaire People of Earth and Clouds, schetsen de Mexicaanse filmstudent Matteo Robert Morales en de Belgische studente antropologie Louise Hantson, een ander beeld over Mexico. Naast het brute geweld van drugsbaronnen en de staat, herbergt het land ook gemeenschappen waarvan respect, inclusie en vreedzaam samenleven de bouwstenen zijn. De makers exploreren de manier waarop de orkesten een rol spelen in het vreedzaam samenleven van de dorpen en de etnische groepen.

Na de film, kunnen jullie genieten van een optreden met live country muziek with a Mexican touch met Billy & Bloomfish en Luiz Márquez.

Regie en camera Matteo Robert Morales | Regie en geluid Louise Hantson | Producer María Robert | PHD research en mentor Luz Marina Morales Martínez

Zang en gitaar Kathleen Vandenhoudt (Billy & Bloomfish) | Chinese gitaren en stem Pascale Michiels (Billy & Bloomfish) | Etnische fluiten, harp en saxofoon Luiz Márquez (Mezcal) | Beelden: Marc Hofflack

www.peopleofearthandclouds.weebly.com
www.billyandbloomfish.be
www.casadelasmercedesiap.org.mx


BENEFIET 11-11-11 BRUGSE POORT- SOIREE SANTE

zaterdag 22 oktober 2016 om 19.30U

terug naar top

BENEFIET 11-11-11 BRUGSE POORT

De lieftallige verpleegstertjes van 11.11.11 Brugse Poort presenteren ‘Soirée Santé’

Op voorschrift:
19u30 - protestfolk van Tuur
20u30 - de pompende klezmermuziek van KlezmicnoiZ
22u00 - DJ All Jazz-era, intergenerationeel swingen op muziek van vroeger en nu, ginder en hier.

Verzorg uw innerlijke mens dankzij de fair trade bar en ons taartenbuffet.

Inkom: € 10,00

Info en kaarten: leenvervaet@outlook.com - 09/236 42 67, ann_vereecken@skynet.be – 0494/47 31 41 - sophie.vanonckelen@11.be

Bijwerkingen:
De opbrengst van deze avond gaat naar 11.11.11, dat dit jaar campagne voert rond gezondheidszorg. 1,3 miljard mensen hebben geen toegang tot gezondheidszorg. www.11.be/sante

 

 
  

 

Bij’ De Vieze Gasten werkt veel en graag samen met buurtgerichte organisaties, kunstenaars en buurtbewoners. Interesse om de zaal te gebruiken? Neem contact op met Marie-Laure via marielaure@deviezegasten.org voor meer info.

 

 

Logo DVG