MAART 2017
 
vr 31 20.30u
 
     
APRIL 2017
 
za 1 20.00u
 
wo 5 20.30u
 
do 6 20.30u
 
do 13 20.30u
 
do 20 20.30u
 
vr 21 20.30u
 
za 22 20.30u
 
di 25
 
4HOOG - WANIKAN  [3+] SCHOOLvliegje
wo 26 15.00u
 
4HOOG - WANIKAN  [3+] FAMILIE vliegje
do 27
 
4HOOG - WANIKAN  [3+] SCHOOL vliegje
vr 28 20.00u
 
za 29 20.30u
 
zo 30 19.30u
 
     
MEI 2017
 
zo 14 14.00u
 
do 18 20.00u
 
Ezelsbrug [premiÉre] - projecten - VOLZET
vr 19 20.00u
 
Ezelsbrug  - projecten
za 20 21.00u
 
wo 24 20.30u
 
     
reserveerknop= reserveer   Reserveren voor maart /april / mei 2017 kan vanaf maandag 20 februari 2017 om 10.00u.
Eerder gemaakte reservaties worden niet opgenomen.
     
   
b a x j 

 
 

PROJECTEN

DE PROPERE FANFARE - DE PROPERE ZINGT

zaterdag 18 maart 2017 om 20.30u - volzet
zondag 19 maart 2017 om 15.00u - volzet
zondag 19 maart 2017 om 19.00u - volzet

De Propere fanfare

De nieuwe straatshow van De Propere Fanfare, ‘Hela-Hela-Hela’, ging vorige zomer in première en wordt vanaf half april 2017 hernomen. Te beginnen op (pinkster)maandag 17 april 2017 in Merelbeke. En op 20 mei 2017 bent u welkom op een nieuwe, vrij unieke en behoorlijk ongewone, Propere Fuif.

Maar ondertussen werkte de Propere Fanfare aan een geheel nieuw project. Al heel lang speelden de Properen met het idee om “eens, iets, ooit,” rond zang te doen. Et voilà: met enige trots en daar bovenop wat stress presenteren ze nu ‘De Laatkomers’. Ok, De Propere Fanfare zal muziek spelen en dansen en springen. Maar even goed gebeurt er iets met tekst en met foto’s en met weet ik wat nog allemaal. Maar bovenal: De Propere Zingt! Daarvoor werd onder de begeleiding van Ilse Duyck een reeks nummers, vierstemmig en al!, ingeoefend.

We kozen voor deze nieuwe show het thema ‘familie’. Want familie is wat je bindt, beroert, bezighoudt. Want familie is wat we uiteindelijk allemaal zijn. Lucy, zo heet ze, ons aller oermoeder. Lucy was een volwassen vrouw die ongeveer 3,2 miljoen jaar geleden leefde in wat tegenwoordig Ethiopië wordt genoemd. Wat er, zoals Nigel Williams terecht opmerkte, op neerkomt dat de mensen die hier nu aankomen geen nieuwkomers zijn maar gewoon ‘laatkomers’.

En daar bovenop nodigden verschillende fanfaristen familieleden uit om vrolijk mee te zingen. We verwelkomen voor ‘Laatkomers’ dus een mooie groep vaders van…, moeders van…, geflankeerd door nonkels en tantes, nichten en neven en daarrond dan ook nog eens de nodige kinderen en jongeren.

“Ok, jullie zijn wat laat, maar kom er gerust bij, we schuiven wel wat op.”

Dat geldt ook voor jullie, geacht publiek.


 

EZELSBRUG

donderdag 18 mei 2017 om 20.00u VOLZET
vrijdag 19 mei 2017 om 20.00u

Ezelsbrug

Ezelsbrug is een theaterproject met amateurtoneelspelers, anderstalige migranten die proberen om het Nederlands onder de knie te krijgen. Met een team van professionele kunstenaars begeleidde de francaise Sophie Cocheteux-Depraeter - regisseur, actrice en zangeres, afkomstig uit Frankrijk - een tiental cursisten ‘Nederlands Tweede Taal’ van CVO GENT acht maanden lang met toneeloefeningen, choreografie, taaltraining en muzikale vorming. Ze werd gedurende het volledige proces bijgestaan door Barbara Van Praet, dramaturg en lerares talen. Het resultaat is een optimistisch, kleurrijk toneelstuk waarin het geheugen en de persoonlijke herinneringen van de deelnemers de toeschouwer meenemen naar verre, fabelachtige oorden. Volksverhalen, sprookjes en legendes uit verschillende continenten worden door hen geïnterpreteerd, gespeeld, gezongen en verteld in de taal van hun nieuwe thuis: het Nederlands. Hoe kunnen migranten omgaan met een nieuwe taal die het collectief geheugen weerspiegelt van een volk dat ze niet kennen? Ezelsbrug is een invitation au voyage die mensen met elkaar laat communiceren over grootse humane thema’s en cultuur overstijgende kleinmenselijkheden.  

Regie  Sophie Cocheteux-Depraeter | Dramaturgie Barbara Van Praet | Scenografie Tom Opdenakker | Choreografie Davy Desloovere | Licht Alexander Coppenolle | Muziek en geluid Robert Leiner en Jean-Pierre B-Rees | Grafisch ontwerp Alex Andreev | Deelnemers Abdelfattah Oidi (Marokko), Alexander Londono Gomez (Colombia), Anastasia Galvita (Rusland), Angelina Balkaen (Oekraine), Chloi Makri (Griekenland), Elham Tavoosi (Iran), Enri Dalipi (Albanië), Gladys Ongeri (Kenya), Harold Daniels (Ghana), John Lester Aguila (Filipijnen), Joy Llano (Filipijnen), Mahboubeh Sedaghat (Iran), Mihaela Moldovan (Roemenië), Yoandris Patterson (Cuba) | In copresentatie met NTGent | Met de steun van Stad Gent | Sponsors Solico sound & light rental, Coppenolle drukkerij & print, ACP Productions, vzw SOL.I.DAR.GENT

Producent Celestial Mekaniks celestialmekaniks.com is een organisatie, gevestigd in Gent die vrijdenkers met elkaar in verbinding stelt en kunst toegankelijk wil maken voor een breed publiek. Tijdens hun evenementen vullen exacte wetenschappen en artistieke creatie mekaar aan en vormen een verrassend harmonisch geheel.
 
In 2008 werd Sophie Cocheteux-Depraeter genomineerd voor de Prix de la Critique (Meilleure découverte) met “A mon grand-père. Dernier concerto en appartement pour Jean-Marie Depraeter” in Gare de Watermael in Brussel, een kunstproject over een man die aan Alzheimer leed. 

logo's ezelsbrug

 

De ticketprijs is €6 euro. (Wijkt dus af van onze gewone ticketprijzen).
Meer info en reserveren via Tickets Gent - 09/225.01.01 - info@ticketsgent.be - www.ticketsgent.be of via ons reservatieformulier.BEWEGEND FEEST

BEVRIJDINGSLAAN XL -  BEWEGEND FEEST

14 mei 2017 bewegend feest

BEWEGEND FEEST

Een feest. Dat beweegt. Door de Bevrijdingslaan. Als feestelijke afsluiter van het project Bevrijdingslaan XL. Dat gaat zo.

We deden vanaf november 2016 een oproep aan bewoners, verenigingen en organisaties uit de Brugse Poort om op straat te komen met wat hun bezighoudt, met hun hobby’s dus, hun passies. Die willen we namelijk tijdens deze feestelijke parade in de verf zetten. Die parade vertrekt met enig spektakel en veel feestelijke muziek aan de Kiekenstraat en trekt vervolgens richting Luizengevecht.

Onderweg zijn er een reeks ‘haltes’: kruispunten, een parking, een dak, een nis, ….. Aan elk van die haltes wordt de parade getrakteerd op een spektakel van zo’n 5 tot 10 minuten waarin telkens een aantal van die bewoners, verenigingen en organisaties, gezamenlijk en op een originele en verrassende manier, tonen waar ze in hun vrije tijd mee bezig zijn. Op die spektakels hebben ze namelijk stevig gerepeteerd onder begeleiding van Koen De Ruyck en Aziz Boukhzar, de regisseurs van dienst.

Vervolgens trekt de hele bende, die dus telkens aangroeit, verder naar de volgende stopplaats. Muziek, zang, dans, voetbal, aikido, boksen, clownerie, film en foto, straattheater, vertellen, poppenspel, originele fietsen, circus, bonte verzamelingen, naaien en vlaggen maken en andere originele staaltjes huisvlijt, een performance met kritische kijk op de wijk, ... Je kan het zo gek niet verzinnen of het komt aan bod. Uiteindelijk arriveert deze bonte bende in het Luizengevecht waar een spontaan, zij het enigszins georganiseerd, volksfeest zal losbarsten. Met muziek, dans, drank, hapjes en schoon volk. Wie zich de feestjes na “Op Tocht” en “Terug Tocht”, de twee vorige stoeten door de buurt, nog herinnert weet precies wat we bedoelen.

Als toeschouwer kom je gewoon vanaf 13.30u naar de Bevrijdingslaan, kruispunt Blazoenstraat-Kiekenstraat of pik je ergens onderweg in. En trek je vervolgens mee naar het Luizengevecht waar de aankomst is voorzien rond 15u30. Het feest gaat daar vlotjes verder tot 19u of daaromtrent. Men zegge het voort.

Wil je meer informatie of heb je nog zin om achter de schermen mee te werken? Laat het ons weten:
mark@deviezegasten.org of dvg@deviezegasten.org

 


BEVRIJDINGSLAAN XL-  STADSREPARATIES FASE ii

Stadsreparaties Fase iiIn november 2016 gingen we van start met Stadsreparaties in het kader van Bevrijdingslaan XL. Een inspiratiewandeling waarin we tijdelijke ingrepen pleegden in de Bevrijdingslaan en omgeving. We voerden enkele nuchtere en nodige herstellingen uit, van het dichten van betonbarsten tot het vervangen van een dood boompje aan het Seghersplein.

Andere reparaties waren dan weer eerder creatief van aard. Het openbare mannentoilet kreeg een verjaardagskalender en werd opengesteld voor dames. In het kapelletje ter hoogte van de Phoenixstraat kreeg Maria gezelschap van andere levensbeschouwingen, zodat vrijzinnigen, moslims en boedhisten er zich ook konden gaan bezinnen, … En dat was alleszins zeer boeiend. Het repareren gaf voldoening.

Maar in het voorjaar van 2017 is het tijd voor de volgende fase. Buurtbewoners en enthousiastelingen zijn uitgenodigd om een aantal permanente reparaties uit te voeren in de Bevrijdingslaan. Nodige en creatieve herstellingen. Ben je benieuwd om te weten wat we allemaal zullen doen en wat we reeds verwezenlijkt hebben? Ontdek het op onze website, onder het project Bevrijdingslaan XL, of op de Facebookpagina van Stadsreparaties:

www.facebook.com/Stadsreparaties

Stadsreparaties is een leuke samenwerking tussen ‘Bij de Vieze Gasten’, Productions & zonen en Bolwerk.

 


BIJ DE BUREN [5+]    vlieg

Stadsreparaties Fase iiBij De Buren laat (vooral kansarme) kleuters vanaf vijf jaar samen met hun ouders kennismaken met boeken, theater en muziek in hun eigen vertrouwde omgeving (thuis en op school). Vier acteurs/ actrices – i.s.m. Drama KASK Gent - spelen twee verschillende voorstellingen in drie Gentse theaterhuizen en daarna bij buurtbewoners thuis. Die kunnen op hun beurt weer buren, vrienden en familie uitnodigen. Daarvoor werken we nauw samen met Brede School en de verschillende buurtscholen om de ouders te betrekken.

Van 13 tot 16 maart 2017 zijn de voorstellingen te zien in de Brugse Poort, Bij’ De Vieze Gasten en daarna van 18 maart tot 2 april 2017 worden de voorstellingen thuis gespeeld. De laatste stop van deze editie is in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham waar BIJ DE BUREN te gast is met lanceervoorstellingen van 2 tot 5 mei 2017 bij Larf! (Warandestraat 13) en brengt thuisvoorstellingen van 6 tot 14 mei 2017.

logo's bij de buren

 

 

 

  

THEATER

ENTR'ACTE #1 - ZOË CROEGAERT & ANNELEEN CNUDDE

vrijdag 31 maart 2017 om 20.30u

Met ENTR'ACTE lassen wij een pauze in, een pauze in het creatieproces van jonge makers. Twee keer per jaar nodigen we vers talent uit om hun nieuw project voor te stellen aan het publiek. Het gaat voornamelijk over fragmenten of een voorvertoning van hun work in progress. Achteraf, bieden we ook je de kans om feedback aan de artiesten te geven samen met professionelen en andere residenten. Zo hopen wij een nieuw netwerk en presentatieformat aan te bieden aan groeiend talent. Voor deze eerste sessie nodigen we Zoë Croegaert en Anneleen Cnudde uit, twee jonge makers die hier hun werk hebben ontwikkeld.

ZOË CROEGAERT -  ALS EEN VROUW VLOEIT TRY-OUT

Zoë Croegaert

"Ik ben de zesde dag van december in het jaar 1970;
ik ben het uur vlak na de noen.
Ik ben mijn moeders schreeuw die mij het leven schenkt
en haar schreeuw die haar het leven schenkt.
Haar schoot die mij verlost zodat ik uit mezelf kan voortkomen,
haar zweet dat mijn mogelijkheden verwezenlijkt."
(Joumana Haddad)

Eén lichaam. Eén stem. Eén ik… Toch?
Hebben we wel een zelf, één onveranderlijke ik?
Of bestaan we uit vele ikken, al naargelang de situatie?
En hoe zit het dan met ons lichaam? Verandert dat ook?

Zoë Croegaert onderzoekt de thema’s identiteit, het lichaam en vrouwelijkheid. Interviews met bewoonsters van de Brugse Poort dienen als inspiratie voor een theatrale solo, een fysieke voorstelling met tekst van de Libanese dichteres Joumana Haddad.

met Zoë Croegaert | tekst Joumana Haddad

ANNELEEN CNUDDE - BEDROG

Anneleen Cnudde

In het boek ‘Deception' van Philip Roth wordt de vraag naar de authenticiteit van de schrijver op sublieme wijze aangekaart. Kan een schrijver iets anders neerschrijven dan zijn eigen ervaringen? In welke mate zijn personages fictief? Maar ook, hebben we het recht om de intieme verhalen van onze geliefden over te geven aan de publiciteit van een boek, of moeten we hen daarvoor beschermen?

Wanneer zijn we eigenlijk het (on-)eerlijkst als schrijver? Met Bedrog trekken twee spelers een repetitieruimte in. Ze willen een vertaling maken van het boek naar de speelvloer. Het proces verloopt moeilijk, omdat de grenzen tussen fictie en realiteit steeds troebeler worden. De een beleeft de fictie opnieuw in de realiteit, de ander wil de realiteit aan de fictie opdringen. Het stuk loopt vast. Bedrog is een stuk waarin een actrice en een afwezige acteur zich (willen) verliezen in de fictie maar telkens weer botsen op hun eigen realiteit.

met Anneleen Cnudde & Jeroen D'Hoop | coach Johnny De Meyer

 DAS ALLEEN MAAR IN AMERIKA - MENSENS

donderdag 20 april 2017 om 20.30u

Mensens

Das alleen maar in Amerika (brengt) Mensens
Ofte het verhaal der onvrijblijvendheid

Een man, Hendrik: ‘Wat is het mooiste dat je iemand kan schenken? Een leven. Maar verwacht geen dankbaarheid.

Een vrouw, Lena: ‘Soms is het pas door iets dood te maken, dat het betekenis krijgt. Dat het geclassificeerd kan worden bij de belangrijke dingen. In feite zijn we continu dingen aan het doodmaken, dat behoort tot de wetmatigheid van de thermodynamica en het mens zijn.’

Lena houdt waarschijnlijk van Hendrik. Hendrik houdt waarschijnlijk van Lena. Ze cirkelen rond elkaar. Ze cirkelen rond een hete brij. En dan is er ook nog een publiek. Dat toekijkt, geanimeerd wil worden. En God als Tefalpan.

Das Alleen Maar In Amerika is een familie. Met Mensens brengen ze een stuk over het verlangen om te springen. Met de zekerheid dat het pijn zal doen.

spel Hilde Maris en Peter Vercruysse | coaching Marc Debisschop | tekst Tom Cornu | scenografie Bruno Stappaerts | onmisbare inbreng Sofie Michels en Machteld D’Hollander | productie Das Alleen Maar In Amerika i.s.m. Viv&Viviane

 SIEN EGGERS, SOFIE PALMERS & JESSA WILDEMEERSCH - L’ÉTUDE (NU SLAAT DE CHAOS TOE)

zaterdag 29 april 2017 om 20.30u - VOLZET

L'étude (nu slaat de chaos toe)

Drie vrouwen ontmoeten elkaar en wagen zich aan een studie over Shakespeare. Ieder heeft hier zo haar eigen reden voor.

Ze drinken wijn. Verliezen zich in taal en onderzoeken Shakespeares vrouwenrollen in zichzelf, gaande van Lady Macbeth, tot de getemde feeks, van Portia tot Ophelia.

Naarmate de studie vordert vermengen de levens van de drie vrouwen zich steeds meer met de rollen van Shakespeare en omgekeerd, met alle gevolgen van dien…

‘All the world’s a stage, And all the man and woman merely players: They have their exits and their entrances, And one man in his time plays many parts.’,  As You Like It, Shakespeare.

Kom kijken en laat je meevoeren door Eggers (Eigen Kweek, De Koe, HETGEVOLG), Wildemeersch (Het Nieuwstedelijk, The Actors Studio, New York, De Kavijaks) en Palmers (De Koe, SKaGeN, De Helaasheid Der Dingen), drie rasactrices die hun krachten bundelen in deze wervelende Shakespeare-trip.

concept Jessa Wildemeersch ism. Sofie Palmers en Sien Eggers | tekst en spel Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch naar William Shakespeare | coaching dramaturgie De Koe | coaching spel Jan Eelen | productie JESSA (les yeux bleus vzw) ism Sofie Palmers (vzw Palmers&Pierlet) in co-productie met 30CC | met de steun van De Stad Leuven, CC Strombeek, CC Halle, CC Diest, Het Kaaitheater en GC De Kriekelaar.

 


 

 

  

COMEDY

MICHAEL VAN PEEL - VAN PEEL TOt evenaar

donderdag 13 april 2017 om 20.30u - VOLZET

Michael Van PeelStand-up comedian en Vespa-reiziger Michael Van Peel neemt je mee op reis langs de kronkelpaden in zijn hoofd, van West-Europa naar West-Afrika, doorheen de uitgestrekte zandvlakten van de Sahara.

Een reisverhaal over de 10 000 km tussen Antwerpen en Dakar. Niet met een hi-tech rallywagen, maar met een 20 jaar oude Vespa, een kaart en een kompas. Ouderwets avontuur met oerdegelijke technologie. Via omwegen natuurlijk; want de kortste weg is zelden de interessantste. Vijftig dagen was hij onderweg, gevuld met eenzaamheid én boeiende ontmoetingen, zandstormen in de Sahara, corrupte grenswachters in Mauritanië, malariamuggen en modderpistes in de brousse van Senegal.

Zijn avonturen waren al te volgen via Facebook, P-Magazine en de Morgen. En nu voor het eerst als reisverhaal in het theater. Het bijhorend boek is beschikbaar.

tekst en spel Michael Van Peel | foto Michael Van Peel | www.MICHAELVANPEEL.be/ .


 
  

MUZIEK

THE CHAI CONNECTION

zaterdag 25 maart 2017 om 20.30u

THE CHAI CONNECTION

Wouter en Thomas ontmoetten elkaar voor de eerste keer in de donkere jaren ‘90 in een underground folk groep waarmee ze jarenlang het nachtleven van Gent en Aalst onveilig maakten.

Daarna splitsen de wegen: Thomas reist naar Australië en New York, Wouter trekt richting Afrika en Griekenland. Het leek voorbestemd om elkaar terug tegen het lijf te lopen maar hierop was het wachten tot in 2011 in Istanbul. Deze keer een ontmoeting met een rugzak vol muziek en ervaringen van over de hele wereld.

De honger om samen te werken was zo groot dat ze ineens in tal van projecten duikelen. Zo werken ze samen met Özge Öz uit Turkije naar aanleiding van het project Yolda van de Handelsbeurs en De Centrale, musiceren ze met Palestijnse muzikanten in Ramallah (en plannen nog projecten in Ierland, Zuid-Afrika, Senegal...) én gaan ze op tournee met de Zuid-Afrikaanse zangeres Stella Khumalo. Het is bij dit laatstgenoemde wapenfeit dat ze jonge Wase gitarist Jeroen Knapen mee aan boord trekken en in deze bezetting starten als trio.

Van Sefardische muziek uit Griekenland en de Balkan, over sentimentele walsjes, blues grooves en ontwrichtte songs tot oriëntaalse liederen. Drijvend op een stuwende gitaar en een klagende viool, gedragen door piano of de vette klanken van een Fender Rhodes …

piano, fender rhodes, gitaar & zang Thomas Noël | viool, mandoline Wouter Vandenabeele | gitaar & zang Jeroen KnapenCOZIN -  BURST

woensdag 5 april 2017 om 20.30u

COZIN - BURST

COZIN is een indiefolk band uit Gent met een herkenbare akoestische sound, catchy melodieën en meerstemmige vocals. De melancholische songs zijn de tweede adem van singer-songwriter Dorien Staljanssens, die zichzelf begeleidt op piano of gitaar. Aan haar zijde staan Muriel Boulanger op contrabas en Anne Van Steenwinkel op viool. Muriel en Anne zingen eveneens backing vocals en creëren op die manier een innemende sound. 

Na een meer dan succesvolle crowdfundingcampagne, brengen ze nu hun eerste album 'BURST' uit met de fantastische producer Koen Gisen (An Pierlé, Sarah Ferri, Bony King, Dans Dans). COZIN won verschillende wedstrijden en behaalde meermaals een finaleplaats. Ze waren reeds te bewonderen op vele podia waar ze menig harten veroverden (Dranouter Festival, Het Depot, Leffingeleuren, UrGent.FM/Democrazy, Jonge Wolven, Paulusfeesten, CC Brielpoort, CC De Meet en vele anderen). 

zang Dorien Staljanssens | contrabas & backing vocals Muriel Boulanger | viool & backing vocals Anne Van Steenwinkel | drum Jonathan Callens | www.COZINMUSIC.COMBIG WHOOP XL

donderdag 6 april 2017 om 20.30u

Big Whoop

Big Whoop is een eclectische funk band die bestaat uit drie gasten uit Gent, verbonden door de liefde voor muziek. Ze hebben de laatste jaren, door het maandelijks uitnodigen van Gents talent (Big Whoop Invites @ Afsnis), een gigantische familie aan muzikanten bijeengebracht. Big Whoop XL is een collectief die tot stand komt als we al deze muzikanten op één podium zetten! Elke show heeft een andere opstelling met muzikanten met allemaal een diverse achtergrond. Verwacht je aan een knallende set met veel fantasie!  

bass Owen Weston | drums Tom Vansteenkiste | keys Joram Kunde Boumkwo | Guests Amazumi (rap), Kwame (rap), Zami Zulu (turntablist), BJORN (gitaar)3/4 PEACE -  RAINY DAYS ON THE COMMON LAND

vrijdag 21 april 2017 om 20.30u

3/4 PEACE

‘3/4 Peace’ is een trio opgericht door de Belgische saxofonist en fluitist Ben Sluijs. Aan zijn zijde twee muzikanten die opgang maken: de Belgisch-Peruviaanse pianist Christian Mendoza en de Franse bassist Brice Soniano.

Lyrische melodieën en ook sterk harmonisch geschreven composities maken een groot deel uit van het repertoire, al bestaat altijd de mogelijkheid en de noodzakelijkheid deze vaste vormen ook los te kunnen laten. “Het resultaat is heerlijk toegankelijke maar allerminst vrijblijvende akoestische jazz.” (Focus Knack)

saxofoon & Fluit Ben Sluijs | piano Christian Mendoza | bas Brice Soniano | www.WWW.THREE-FOR-PEACE.COMBAI KAMARA JR. -  The Mystical Survivors & Some Rare Earthlings Vol 1

zaterdag 22 april 2017 om 20.30u

BAI KAMARA JR. BAI

Een warme stem, soms funky maar even goed ingetogen en intiem. De muziek van Bai Kamara Jr is een opwindende smeltkroes van R&B, soul, funk en jazzy invloeden.

De Brusselse singer-songwriter producer Bai Kamara Jr., brengt  in maart zijn 5e studioalbum uit  genaamd “ Bai Kamara Jr presents The Mystical Survivors & Some Rare Earthlings Vol 1”. Het is zijn meest ambitieuze project waarbij het concept was om een organisch, retro en toch modern soul album te maken, zonder gebruik te maken van  programmering of samples.

Opgroeiend in Sierra Leone en het Verenigd Koninkrijk en als zoon van een ambassadeur in Brussel, is Bai altijd bewust geweest van onrechtvaardigheid en ongelijkheid in de wereld en tegenwoordig voelt hij de noodzaak om zijn stem en songs te gebruiken om een bewustzijn te scheppen en een boodschap te verspreiden van hoop en vrede. Zijn songs zijn een mengeling van persoonlijke verhalen en mondiale thema’s.

Bai verzorgde het  voorprogramma van Vanessa Paradis  tijdens haar internationale tour en tourde met Dani Klein en Youssou N’Dour. In 2015 schreef en componeerde hij “If I Could Walk on Water”  voor Artsen Zonder Grenzen en nodigde Daan, Guy Swinnen, Beverly Jo Scott uit voor de song.

akoestische gitaar & zang Bai kamara Jr | elektrische gitaar & backing vocals Eric Moens| | bas Thierry Rombaux | drum Patrick Dorcean | www.BAIKAMARA.COMDEREK & HANS VAN OOST -  DYLANJAZZ

woensdag 24 mei 2017 om 20.30u

Dylanjazz

Derek en jazzgitarist Hans Van Oost spelen Dylanjazz.

De Nobelprijswinnaar literatuur 2016 is sedert de jaren zeventig van de 20ste eeuw een blijvende inspiratiebron voor Derek, evenzeer als woordkunstenaar dan als muzikant en songschrijver.

Onlangs ontdekte hij dat jazzgitarist Hans Van Oost al even lang een even grote bewonderaar van het werk van Dylan is.

Meer was er niet nodig om gezamenlijk te gaan grasduinen in het Bob-repertoire en er een reeks favoriete nummers uit te selecteren en op de jazz-rooster te leggen.

Eigenzinnige keuze en authentieke versies … Of wat had je verwacht?

Bij bij’ De Vieze Gasten laten ze zich versterken door contrabassist Mario Vermandel en drummer Luc Vanden Bosch, bevriende top-jazz-cats.

zang Derek – Dirk Dhaenens | gitaar Hans Van Oost | contrabas Mario Vermandel | drum Luc Vanden Bosch | www.DEREKMUSIC.BE


 
  

FAMILIE & SCHOOL

4HOOG - WANIKAN [3+]    vlieg

woensdag 26 april 2017 om 15.00u (familie)
dinsdag 25 & donderdag 27 april 2017 (school)

WANIKANIn het begin is er niets.
Uit niets komt iets.
Een jongen. 
Een meisje. 
Ze neemt hem mee in een droom. 
Een droom vol truien. 
Waar ze zich graag in verstoppen.  
Samen...
Op de tonen van Chopin. 

Een woordeloze fantasie voor kleuters. Wanikan neemt je mee in een suggestief dansspel van ontmoeten en uit elkaar gaan. Poëtisch en humoristisch glijdt het ene beeld over in het andere.

concept en regie Jelle Marteel | spel Simon D’Huyvetter of Ezra Fieremans en Julie Kurris of Anjana Dierckx | coach Frans Van der Aa | foto's Els Deventer | www.4HOOG.Be

 


 
  

OP BEZOEK

MUZIEKHUIS GOESTE MAJEUR - MUZIEKAVOND [gratis]

zondag 30 april 2017 om 19.30u

Muziekavonden Muziekhuis Goeste Majeur organiseert de komende maanden opnieuw enkele nieuwe Muziekavonden. Deelnemen is gratis, voorkennis niet nodig: enkel goesting om mee te doen is van belang.
Op www.goestemajeur.be vind je alle info over de Muziekavonden terug.

 


MUZIEKHUIS GOESTE MAJEUR - EDDE GOESTE [gratis]

zaterdag 25 februari 2017 om 18.00u

Romane Cherchenora De Fanfare, de Goestedoenders, Romane Cherchenora en de andere groepen van VZW Stadsmuzikanten maken een voorstelling voor allen die hen graag zien , tegelijk een try out voor het aanstormende seizoen , een voorproefje op de viering van het 10 jarig bestaan van Goeste Majeur.

17.30: Onthaal door Romane Cherchenora
18.00 – 20.00: In willekeurige volgorde op het podium van De Vieze Gasten:

• De Fanfare van Goeste Majeur
• Toevallige Tekens, combo
• Het Koor van het Meisjeshuis met Eigen Combo
• De Reno Band
• Trompetten en Percussie uit Malem

Talent van de Brugse Poort en omgeving

 

 


circusplaneet -  funky friday on a saturday

zaterdag 1 april 2017 om 20.00u

CIRCUSPLANEET

Op zaterdag 1 april organiseert Circusplaneet opnieuw een Funky Friday on Saturday! Je kan genieten van kersvers talent en oude rotten in het vak die hun kunsten komen tonen op het podium bij de Vieze Gasten. Dans, circus, muziek, clownerie, of een mix van dit alles,… alles kan en alles mag. Een plezante avond verzekerd. Deze keer met een groep vers talent van Circusplaneet die hun nieuw werk zullen tonen.

 HERMES -  DEBAT GELIJKE KANSEN

vrijdag 28 april 2017 om 20.00u

Hermes nodigt uit voor de tweede editie van het Debat Gelijke Kansen! Want voor wie zijn deze kansen nu? Hebben wij als veranderende samenleving nood aan een nieuwe norm, een nieuwe gemeenschappelijke grond of moet dit alles net overboord? Treedt samen met ons en vele anderen in gesprek over diversiteit, gender en gelijkheid!

Toegang is gratis. Info en inschrijven via burcukorkmazer@hotmail.com

 

 
  

 

Bij’ De Vieze Gasten werkt veel en graag samen met buurtgerichte organisaties, kunstenaars en buurtbewoners. Interesse om de zaal te gebruiken? Neem contact op met Marie-Laure via marielaure@deviezegasten.org voor meer info.

 

 

Logo DVG