JUNI 2014
   
za 28 14.00u
   
PIERKESBAL - PROJECTEN
za 28
   
       
JULI 2014
   
zo 13
   
zo 20 20.30u
   
ma 21 20.30u
   
di 22 20.30u
   
       
AUGUSTUS 2014
   
za 16 t.e.m. zo 24
   
reserveerknop= reserveer    

CAFÉ CHANTANT 3pijltje rechts DISCO LIVE TD!

Zondag 20 juli 2014 om 20.30u
Maandag 21 juli 2014 om 20.30u
Dinsdag 22 juli 2014 om 20.30u

terug naar top

Jawel, na twee legendarisch straffe Café Chantants organiseert Bij’ De Vieze Gasten een derde editie tijdens de Gentse Feesten van 2014!
 
Wat mag je verwachten? Achttien deelnemers die de ziel uit hun lijf zingen, gesteund door steengoede band mét blazerssectie. Want: deze keer worden alle nummers in een discojasje gestopt. Ditmaal kan iedereen die dat wil trouwens de benen strekken en een danske placeren. Enkele professionele discokikkers leren je maar al te graag de broodnodige disco moves aan: de ideale opwarming vooraleer de Gentse Feesten in te duiken!

Get down and boogie!


 
Met Katrien Brondeel, Koen De Ruyck, Geertrui Daem, Hilde Maris, Martine Van Boven, Nicole Van Maldegem, Patrice Demeyer, Ilse Meulebroeck, Lisa Couck, Jan Vande Woude, Tamara Rosseel, Bart Van Doorsselaere, Martine Dewilde, Mustafa Aydin, Tom Degrie, Brigitte De Brabandere, Barbara Verhelst & Joris Van Assche
De band Yves Meersschaert, Tomas Noël, Owen Weston, Wouter Van den Bossche, Bart Maris, Harrie Mol, Marjolein Vandenbroucke & Philippe Van Keymeulen
Presentatie Mout Uyttersprot
Kostuums Leentje Kerremans

 

Reserveer

LAURA VROOM & KIRSTEN MARIËN pijltje rechts VRIJ ZWEMMEN

Zaterdag 21 juni 2014 om 20.30u

terug naar top

Brasserie

Ik verlang naar woorden die me aanmanen voorzichtig te zijn
wanneer ik met blote voeten door de keuken stap
tussen de scherven van het goedkope servies
dat ik net nog woest tegen de tegelvloer smeet.
En mijn moeder die zachtjes voor me zingt:
“Alles komt goed, alles komt goed, de hemel en de aarde.”

Over hoe overweldigend het leven kan zijn
en hoe je overdonderd raakt
en zoekt
en zoekt 
naar hoe het moet.

Op zaterdag 21 juni krijgen twee jonge theatermakers vrij spel. Kirsten Mariën en Laura Vroom studeerden beide Drama aan het KASK Gent. Op deze avond testen ze allebei nieuw materiaal voor een monoloog uit. Daarnaast zal Lize Pede – eveneens KASK Gent – foto's presenteren van haar nieuwe beeldende theaterproject. Laat je verrassen door deze unieke en éénmalige voorstelling!.

Voor deze voorstelling betaal je een vrije bijdrage. De gangbare tarieven gelden dus niet.

Concept en spel Laura Vroom & Kirsten Mariën
Fotografie Lize Pede
Techniek Marc Hoflack


Reserveer

 
 

BRUNO DENECKERE & NILS DE CASTER pijltje rechts DOWN THE ROAD

Woensdag 11 juni 2014 om 20.30u

terug naar top

Down the road

“De fotograaf, die pas een half uur voor het concert opgetrommeld was, zei achteraf: “Je belde wat laat, maar bedankt dat je me dit leerde kennen, het was fantastisch!”. Dat vonden wij dus ook, al moet het ondertussen de 15de keer zijn dat we Bruno Deneckere aan het werk zagen. De klasse blijft verrassen.” [Rudy Tollenaere, Het Nieuwsblad]

Bruno Deneckere en Nils De Caster leerden elkaar kennen bij de legendarische The Pink Flowers, zo'n 25 jaar geleden. Sindsdien speelden ze samen in verschillende projecten en hebben ze anno 2014 een heuse live-album opgenomen.
Nils, vooral bekend van bij ‘The Broken Circle Breakdown’, speelt viool, mandoline en lapsteel en heeft een prachtige tweede stem. Bruno, die geregeld optreedt met de Britse topmuzikant Brendan Croker, zingt en speelt gitaar. Samen kneden ze de humor van de folkmuziek, de tristesse van de country en de improvisatie van de blues tot sterke teksten en pakkende melodieën

Met Bruno Deneckere (gitaar & zang) & Nils De Caster (viool, mandoline, lapsteel & zang)


Reserveer

>

5 FOR THE ROAD

Vrijdag 20 juni 2014 om 20.30u

terug naar top

5 for the road

De Mexicaanse componist Luiz Marquez omringt zich met vier topmuzikanten en brengt met hen muziek uit de Mezcal-beweging, muziek gebaseerd op de versmelting van etnische klanken en westerse jazz. Laat je meevoeren in een avond boordevol emotie, poëtische verhalen en intense etnojazz!

Met Nicole Bolton (Nederland), Greet Garriau (België), John Jeninga (Nederland), HT Roberts (België) & Luiz Márquez (Mexico)


Reserveer

4HOOG pijltje rechts HUT [3+]vlieg

Zondag 1 juni om 15.00u

terug naar top

HutKleine Zus neemt je mee naar grote broer.
Grote Broer kan alles.
Wonen in een hut.
Praten met konijnen.
Vogels doen fluiten.

Kleine Zus is er graag.
Samen appels rapen.
Wortels schrapen en in één pyjama slapen.

Langs een imaginair bospad neemt Kleine Zus (Ilse De Koe) je mee het woud in. Een wondermooi decor herbergt de hut waar Grote Broer (Nikolas Lestaeghe) woont. Kleine Zus verheugt zich op de verjaardag van haar oma. Ze heeft de taart al klaar. Kleine Zus heeft wel een klein probleem: ze mist de twee belangrijkste ingrediënten voor de taart. Wat nu? Grote Broer kan haar vast helpen. Hij kan namelijk alles, zoals praten met konijnen en vogels laten fluiten. Op naar de hut waar Grote Broer woont!

In een kleurrijk decor met goudbruine bladeren en getimmerde vogelhuisjes staat iets waar elk kind vast een dagje in wil spelen: een prachtige boomhut. In en rond de hut beleven Grote Broer en Kleine Zus een vrolijk avontuur, waarin ze samen appels rapen, wortels schrapen en in één pyjama slapen. Een voorstelling vol grappige vondsten en leuke liedjes die verwijzen naar klassieke composities en filmsoundtracks. 

Kortom: een diep-in-het-bos-avontuur voor iedereen vanaf 3 jaar!

Schoolvoorstellingen zie verder.

Concept & regie Nikolas Lestaeghe & Frans Van der Aa
Spel Nikolas Lestaeghe & Ilse De Koe
Decor Nikolas Lestaeghe, Sarah Geirnaert & Lucas Verbrugge
Beeld Caroline Vincart


Reserveer


DEBORAH CERRENS & HANS MORTELMANS pijltje rechts DE OVERSTEEK  [gratis] [10+]vlieg

Woensdag 4 juni 2014 om 15.00u

terug naar top

De Oversteek

Een muzikaal theaterstuk rond WOI, naar het boek van Koen D'haene.

‘De oversteek’ vertelt het verhaal van de Vlaamse jongen Alois, die in 1910 als vlasarbeider langs de boorden van de rivier de Leie werkt. Op zoek naar meer geluk wijkt hij in 1913 uit naar Amerika. In New York vindt hij eerst moeilijk zijn weg als arbeider in een textielfabriek, maar later krijgt hij een leuke baan als chauffeur. Hij wordt verliefd op het Duitse meisje Lore.

Als in 1914 in Europa de oorlog uitbreekt, krijgt hij onheilspellende berichten van zijn familie. Hij moet kiezen tussen zijn familie in Vlaanderen en zijn Duitse liefje in New York. Uiteindelijk wordt ‘De oversteek’ ook het verhaal van één der grootste gruwelen uit de wereldgeschiedenis: de Eerste Wereldoorlog.

Spel Deborah Cerrens & Hans Mortelmans
Muziek Hans Mortelmans 

MUZIEKAVONDEN [gratis]

Zondag 22 juni 2014 om 19.30u

terug naar top

Muziekavonden Een nieuwe nieuwsbrief dus ook enkele nagelnieuwe Muziekavonden! Zoals vanouds vinden de Muziekavonden plaats op zondagavond om 19.30u. Tijdens de editie van mei wordt er zelfs gewerkt op basis van tekeningen en schilderijen. Deelnemen is gratis, voorkennis niet nodig: enkel goesting om mee te doen is van belang. Op www.goestemajeur.be vind je alle info over de Muziekavonden terug.

www.goestemajeur.beZARADI TEBE [gratis]

Zaterdag 14 juni 2014 vanaf 12.00u in het Pierkespark
Zondag 15 juni 2014 vanaf 12.00u in het Pierkespark

terug naar top

Simon Allemeersch >> RABOT 4_358

Op zaterdag 14 en zondag 15 juni tovert vzw Dichter bij Ithaka het Pierkespark terug om tot een culturele en ecologische oase waar verwondering nooit veraf is. Ook deze derde editie van Zaradi Tebe staat weer bol van de muziek, literaire interventies, duurzame hoogstandjes en bakken sfeer. Op www.zaraditebe.com vind je alle info over dit unieke en multidisciplinaire cultuurfestival.

Hebben alvast hun komst bevestigd: Mo & Grazz, Cafe Con Leche, Speedball Jr., Gadje Scum, Soldier, Mudcookies, Bel Affair, The Rudies, Cie Pol & Freddy, Cie Tierra y Fuego, (H)eerlijk en (on)gewoon, Christophe Vekeman, Sans Sjas en nog véél meer. Het volledige programma kan je zien op www.zaraditebe.com.

Zaradi Tebe is gratis en voor iedereen toegankelijk. De optredens starten telkens vanaf 12.00u. Welkom!

Bij’ De Vieze Gasten werkt veel en graag samen met buurtgerichte organisaties, kunstenaars en buurtbewoners. Interesse om de zaal te gebruiken? Neem contact op met Eline via eline@deviezegasten.org voor meer info.

 

4HOOG pijltje rechts HUT [3+]vlieg

Maandag 2 juni om 10.30u & 14.00u 2013

terug naar top

HutKleine Zus neemt je mee naar grote broer.
Grote Broer kan alles.
Wonen in een hut. 
Praten met konijnen.
Vogels doen fluiten.

Kleine Zus is er graag.
Samen appels rapen. 
Wortels schrapen en in één pyjama slapen.  

Langs een imaginair bospad neemt Kleine Zus (Ilse De Koe) je mee het woud in. Een wondermooi decor herbergt de hut waar Grote Broer (Nikolas Lestaeghe) woont. Een diep in het bos-avontuur voor iedereen vanaf 3 jaar!

Concept & regie Nikolas Lestaeghe & Frans Van der Aa
Spel Nikolas Lestaeghe & Ilse De Koe
Decor Nikolas Lestaeghe, Sarah Geirnaert & Lucas Verbrugge

Om 10.30u :
De Feniks 80 + 4lkr
Boomhut 86 + 8lkr

Om 14.00u :
Piramide 50 + 4lkr
Klimrek 24 + 2lkr
Kiekenstraat 17 + 1lkr
De Muze 44 + 2lkr
De Sterre-spits - Het eiland 33 + 2 lkr