SEPTEMBER 2015
   
zo 13
   
vr 18 20.30u
   
vr 25 20.30u
   
za 26 20.30u
   
za 26 12.00u
   
zo 27 19.30u
   
       
OKTOBER 2015
   
vr 2 20.30u
   
za 3 20.30u
   
BRUGSE POORT BEZET [HERNEMING] - PROJECTEN
zo 4 19.30u
   
BRUGSE POORT BEZET [HERNEMING] - PROJECTEN
do 8 20.30u
   
vr 9 20.30u
   
za 10 20.00u
   
vr 16 20.30u
   
za 17 20.30
   
zo 18 20.30
   
do 22 20.30
   
za 24 20.30
   
zo 25 19.30
   
do 29 10.30
   
vr 30 19.00
   
za 31 20.30
   
CAFÉ CONFITUUR - projecten
       
NOVEMBER 2015
   
wo 4 15.00u
   
HET WOLK pijltje rechts STOF - FAMILIE  
vr 6 20.30u
   
za 7 15.00u
   
za 7 20.30u
   
do 19 20.30u
   
vr 20 20.30u
   
za 21 20.30
   
ma 23
   
di 24
   
do 26
   
vr 27 20.30u
   
zo 29 19.30u
   
       
DECEMBER 2015
   
vr 4 20.30u
   
za 5 20.30u
   
       
reserveerknop= reserveer     Reserveren kan vanaf dinsdag 1 septemberi 2015 om 10.00u.
Eerder gemaakte reservaties worden niet opgenomen.
 
 

 

 

 
 
PROJECTEN

SEIZOENSOPENING pijltje rechts LEDEBERG ZINGT [gratis] 

Vrijdag 18 september 2015 om 20.30u

terug naar top

Ledeberg zingtBij’ De Vieze Gasten nodigt voor de opening van het nieuwe seizoen kinderkoor Ledeberg Zingt! uit – je raadt het nooit – Ledeberg uit. En omdat het feest is voorziet Bij’ De Vieze Gasten een hapje en drankje.

Ledeberg Zingt! is een groep kinderen die al zo’n drie jaar bijeen komt om enthousiast eigen nummers en covers te zingen. Eerder schitterden ze op het Big Bang Festival in Gent en Lille - samen met onze collega’s van de Ledebirds - Les Goûts de Gand maar evengoed op lokale buurtfeesten. Maar het maakt niet zoveel uit waar ze juist optreden: iedere keer slaagt het jonge gezelschap erin om het aanwezige publiek te overdonderen met haar unieke stemmenmix. Een voorsmaakje kan je hier krijgen. En of het nu een traditioneel Tunesisch nummer of Madonna’s ‘Like a Prayer’ is, elke song wordt met evenveel overgave gebracht. Voor de eerste keer in de Brugse Poort dus niet te missen!

De begeleiding is in handen van muzikanten Kapinga Gysel en Lisa Couck.

Ledeberg Zingt! is Hadil, Piper, Phoebie, Ilona, Katarina, Milka, Esther, Pebbles, Leander, Applegate, Jessika, Siena, Ferida, Henika, Sofia, Jamilia, Maggy, Melissa, Ordeli & Farawen | Muzikale begeleiding Leander Vertriest (piano), Thomas Noël (gitaar), Thomas De Smedt (bas), Lisa Couck (percussie) & Kapinga Gysel | Organisatie vzw Mais Quelle ChansonFOTOCOLLECTIEF FIXATIEF & SCHRIJFCLUB DE SCHUUNSCHGREIVERS pijltje rechts DE 24 UUR VAN DE BRUGSE POORT

Zaterdag 26 september 2015 vanaf 12.00u

terug naar top

24 uur van de Brugse poort

Fixatief en De Schuunschgreivers organiseren samen voor de derde keer al ‘De 24 uur van de Brugse Poort’. Fotografen en schrijvers gaan opnieuw op zoek naar originele, boeiende, ontroerende schrijfsels en foto’s. Deelnemers kiezen één thema, plaats, mens, dier, hoekje,… dat/die ze gedurende 24 uren volgen. De aftrap wordt gegeven op zaterdag 26 september klokslag 12.00u, om exact 24 later op zondag 27 september om 12.00u te stoppen.

Heb je zelf zin om ook een dag lang door de zoeker van een fototoestel te kijken? Of heb je een interessant idee voor een onderwerp? Laat dan iets weten via info@fixatief.be. Fixatief gaat dan verder met alle verzamelde materiaal aan de slag.

Daarna storten De Schuunschgreivers zich op de uitwerking van ‘De Groote Show’, te zien in december 2015 in het kader van hun tienjarig bestaan. Voor die tiende verjaardag verlaat de schrijfclub het bekende pad van de Literaire Avonden. Deze keer wordt het een wervelende show vol taal, muziek, oneliners, bekende en minder bekende gasten. Meer verklappen we nog niet; lees de volgende nieuwsbrief!

Fixatief houdt zich ondertussen ook nog altijd bezig met hun reeks familieportretten – zie onze vorige nieuwsbrief. Dus: wil jij graag een foto van jou en jouw familie? Dan komen de fotografen van Fixatief met hun mobiele fotostudio bij jou thuis op bezoek, en dat helemaal gratis. Om een afspraak te maken: stuur een mailtje naar info@fixatief.be. Iedereen krijgt zijn / haar foto thuis bezorgd; later volgt een expo met portretten.

 

 


BRUGSE POORT BEZET [herneming] 

Zaterdag 3 oktober 2015 om 20.30u
Zondag 4 oktober 2015 om 19.30u

terug naar top

Brugse Poort bezet

‘Over kikkers, knikkers, greppels en ’t Komiteit’

De geschiedenis is een zeppelin die wordt beschoten,
ontploft en in duizenden stukken uiteenvliegt.
De passagiers en de bemanning zijn dood of verdwenen
en beneden waar het luchtschip is neergestort
is de ravage enorm.

Het is moeilijk om de geschiedenis te reconstrueren…
tot de zwarte doos wordt gevonden.

Zeven vertellers nemen je mee naar de Groote Oorlog in en rond de Brugse Poort. Kom en luister naar de verborgen verhalen van onbekenden, duik mee in de dagboeken en archieven die ze voor jou ontsluiten. Laat je verrassen door hun kleine oorlog.

Deze voorstelling werd in juni 2015 voor het eerst gebracht, in het kader van het project ‘Let’s Zeppelin’. Als reactie op de vele verzoeken wordt ‘Brugse Poort Bezet’ nog twee keer hernomen.

Regie Wennie De Ruyck | Tekstregie Bart Koubaa | Muziekcoach Anke Hintjens | Met Peter Dewit, Udo Meiresonne, Sarah Verwilst, Thierry Robesyn, Lisa Couck, Marc Van Wayenberghe, Liliane De Meyer, Trui Vereecke & Daniël Heyndrickx | Research & teksten Katelijne Tijsebaert, Elke Carels, Ann Vantournhout, Peter Dewit, Udo Meiresonne, Sarah Verwilst, Thierry Robesyn & Marc Van Wayenberghe

Reserveer


CAFÉ CONFITUUR [gratis] 

Zaterdag 31 oktober 2015 om 20.30u

terug naar top

Café Confituur

Onze foyer, gezellig als die is.
Nils De Caster en Yves Meersschaert, rasmuzikanten als ze zijn.
Jij, die zomaar een zelfgekozen maar alom gekend nummer zingt.
Het publiek dat met zijn allen vrolijk meezingt.
Dat, en alleen dat,  is Café Confituur: uniek als het altijd al was.

Het concept blijft eenvoudig: je zakt op zaterdag 31 oktober ’s avonds af naar Bij’ De Vieze Gasten en fluistert de muzikanten in het oor wat jij wil zingen. Zij tellen vervolgens af et voilà, het onvoorstelbare en onvoorspelbare gebeurt. In de voorbije edities leverde dat talloze meezingers en menig tearjerker op, wat nu niet anders zal zijn. En geen paniek: ook gewoon komen luisteren mag. Maar bovenal: welkom!

 

 

THEATER

LAURA VROOM pijltje rechts SAUERKRAUT [première] 

Vijdag 25 september 2015 om 20.30u
Zaterdag 26 september 2015 om 20.30u

terug naar top

Laura Vroom

De afgelopen maanden ging theatermaakster Laura Vroom op pad om frustraties van Gentenaren te verzamelen. Aan de hand van deze ‘Verzameling der Frustraties’ - bekijk de volledige verzameling op dassauerkraut.weebly.com - schreef ze een tiental brieven met een satirische inslag. Dat levert een performance op waarbij gelachen, geweend en geschreeuwd mag worden. Om vervolgens opgelucht naar huis te keren. ‘Sauerkraut’: een voorstelling over frustraties, irritaties en ergernissen groot en klein.

Laura Vroom (1987) is theatermaakster en actrice. In 2012 studeerde ze af aan de afdeling Drama, KASK Gent. Sinds haar afstuderen werkte ze mee aan verscheidene projecten van o.a. Ballet Dommage en Kuiperskaai en creëert ze eigen werk.  In haar voorstellingen probeert ze op zoek te gaan naar bevreemding. Ze is gefascineerd door personages die bewust of onbewust ingaan tegen de geschreven en ongeschreven regels: de misfits en de underdogs.

dassauerkraut.weebly.com/

Concept & spel Laura Vroom | Beeld Bruno Van herck | Met dank aan Bruno Van herck, Freek Mariën, Katrien Valckenaers, Maxim Storms, Eduard Van herck, Astrid Van herck, Lieselotte Dekeyzer, Seppe Decubber, e.v.a. | Met steun van Stad Gent, Bij’ De Vieze Gasten & De Werf

Reserveer


GUSTAAF DE MEERSMAN pijltje rechts BEVRIJDENDE Vrijheid

Zaterdag 17 oktober 2015 om 20.30u
Zondag 18 oktober 2015 om 20.30u

terug naar top

gustaaf de meersman

Een inleef oefening
Ik zweef
Gedragen door haar omhelzende handen
Verheven in een kosmosstilte
Waarin enkel haar rustgevende ademhaling leeft
Teder en liefdevol
Neemt ze mij tot zich waardoor ik
mijn aardse lichaam kan ontvluchten
zodat helse pijnen van aardse wreedheid hun effect verliezen
Met haar naakte lichaam dompelt ze me in afleidend genot
Haar glimlach vertroebelt mijn angst
Haar lippen smoren mijn kreten van pijn
Geen schop, geen mokerslag kan me nog deren
Aardse wreedheid is niet meer mijn lot
Ik zweef
Gedragen door haar omhelzende handen, verheven in een kosmosstilte

(fragment uit de kortvideo ‘Uit je lichaam treden’)

‘Bevrijdende vrijheid’ is een monoloog van en door kunstenaar gustaaf de meersman. Het stuk gaat over het verlangen naar hoop voor een sociale en liefde-genegen-toekomst, over macht en wellust, over revolutie en verraad, over waakzaamheid en strijdende noodzaak als eeuwige constante. In ‘Bevrijdende vrijheid’ gaat het er soms stormachtig en brutaal, soms teder en kwetsbaar aan toe. Aan de hand van verhalen, kortvideo’s en beeldstilismen – beeldbewerkingen van digitale foto’s – vertelt de meersman over hoe het voelt onmachtig én opstandig te zijn. Daar komt een flinke dosis spot en zelfspot bij kijken. Onmogelijk onbewogen te blijven bij deze performance.

Muziek Edwin Vanvinckenroye & De Propere Fanfare (Dominique De Zutter, Gwen Van Den Bossche, Marleen Ongena, Pierrot Cardijn & Pol Segers) | Zang & spel kortvideo Kim Snauwaert | Video acting gustaaf de meersman, Kim Snauwaert & Lyncke Buyze Stem Edgard Eeckman & gustaaf de meersman | Promotie Gard Aelbrecht | Technische ondersteuning Mark Hoflack | Met logistieke steun van vzw Videokontakt, vzw Trafiek, Bij’ De Vieze Gasten & Victoria Deluxe


Reserveer


LIEDEN OP ZEE pijltje rechts LIEDEN OP ZEE / UITVAART VOORBIJ

Zaterdag 24 oktober 2015 om 20.30u

terug naar top

Lieden op zee

‘Lieden op zee / Uitvaart voorbij’ is een muziektheatervoorstelling in twee delen waarin twee muzikanten en twee acteurs - gewapend met cello, klarinet, gitaar en orgel - op zoek gaan naar de raakvlakken tussen theater en muziek. Het tweeluik vertelt eerst over de zeelui en vervolgens over de achterblijvers, over gemis en verlangen, over vroeger en verdriet.

In 'Lieden op zee’ (Jong Werk TAZ#2014) nemen de makers je mee naar de tijd van handgeschreven liefdesbrieven en een wereld waarin communicatiemiddelen schaars waren. Hun inspiratiebron? Het lang vervlogen radioprogramma ‘Groeten voor zeelieden’, gepresenteerd door radiolegende Lutgart Simoens. Familieleden aan land brachten live in de studio hun groeten over aan geliefden op zee. Want liefde en gemis zijn van alle tijden.

Voor 'Uitvaart voorbij' gaan ze verder waar hun eerste productie ophoudt: bij een toevallige, waargebeurde ontmoeting, een gezin, een zoon op zee, een broer die nooit meer weerkeert. Voor deze productie vertrekken de makers vanuit een documentaire aanpak. Gewapend met camera en microfoon deconstrueren ze een waargebeurd verhaal om het vervolgens te reconstrueren in de theaterzaal. Maar wel met een heel andere collage van muziek, woord en beeld. Toch heeft dit tweede deel meer gemeen met het eerste dan je aanvankelijk zou vermoeden…

trailer | interview in De Morgen | interview op Radio 1 | recensie op theaterkrant.nl

Van & met Trui Amerlinck, Rob Banken, Astrid Ogiers & Thomas Van Caeneghem | Coaching Peter Anthonissen & Benjamin Boutreur | Decor- & montageadvies Geert De Vleesschauwer | Geluidsmontage radiofragment Gerrit Valckenaers | Beeld Vicky Bogaert | Met steun van CC De Grote Post, KC De Werf & VAART (fABULEUS & Artforum) In het kader van Eigen Kweek, platform voor talentontwikkeling (een samenwerking tussen CC 't Gasthuis, GC De Wildeman, CC Diest, CC Strombeek, CC Westrand, provincie Vlaams-Brabant & 30CC)

Reserveer


TD DOOS pijltje rechts ORIGAMI HERTEN

Donderdag 19 november 2015 om 20.30u
Vrijdag 20 november 2015 om 20.30u

terug naar top

TD Doos

Twee mensen.
Een ontmoeting.
Aftasten.
Besnuffelen.
Praten.
Niet lukken.
Opnieuw proberen.
Niet lukken.
Lachen.
Uitdagen.
Niet lukken.
Nog es.
Nog es.
Nog es.

Theatergroep DOOS komt voor de tweede keer naar Bij’ De Vieze Gasten, ditmaal met ‘Origami Herten’. Een theatervoorstelling over een ontmoeting, over twee mensen met elk hun leven. De één lijkt de draad kwijt te zijn, de ander lijkt er geen nodig te hebben. Een stuk over Japanse orde, over opnieuw proberen, over eenzaamheid en vrijheid.

Acteur Frank Boddin was in 2015 op Het Bomfestival te zien met het stuk ‘De leiding’ en heeft een eigen muzikaal cabaretduo, Kunst Veredeld Met Een D. Actrice Debbie Manhaeve bracht met haar gezelschap Pose Plastique al eerder het stuk ‘Antigone’ op de planken.

www.facebook.com/theatergezelschapdoos

Met Frank Boddin & Debbie Manhaeve | Regie Rosemin De Meyer | Dramaturgie Turid Sintobin | Beeld Abdul-Vahit Duman

Reserveer


YINKA KUITENBROUWER pijltje rechts HONDERDHUIZEN [première] 

Vijdag 4 december 2015 om 20.30u
Zaterdag 5 december 2015 om 20.30u

terug naar top

Laura Vroom

Mensen die hun hele leven op dezelfde plek wonen,
mensen die net zijn verhuisd of dat gaan doen,
mensen die op een bijzondere plek wonen,
mensen die gedwongen hun thuisstad of -land hebben verlaten,
mensen zonder huis, ...

Voor haar huiskamervoorstelling ‘HonderdHuizen’ ging actrice Yinka Kuitenbrouwer op bezoek bij honderd mensen. Ze praatte met hen over 'thuis'. Op basis van de gesprekken die ze voerde - mét foto's en koekjes - vertelt Yinka nu in ‘HonderdHuizen’ een nieuw verhaal. Een pakkende voorstelling over bewoners, vertrekkers, aangelanden, zwervers en thuisblijvers. Een voorstelling voor luisteraars, vertellers, zoekers, vinders, bekenden en onbekenden.

Eerder dit jaar toonde Yinka een eerste korte versie van ‘HonderdHuizen’ - o.a. tijdens Het Bomfestival. Op 4 en 5 december is eindelijk de definitieve versie te zien, in première Bij’ De Vieze Gasten.

https://honderdhuizen.wordpress.com

Spel & creatie Yinka Kuitenbrouwer | Coaching Ineke Nijssen, e.a. | Met dank aan BesteBuren, Stad Gent, Bij’ De Vieze Gasten, De Werf, Campo & alle bezochten

Reserveer

 

 

COMEDY

de schedelgeboorTen pijltje rechts HET BESTE VAN 20 JAAR

Vrijdag 9 oktober 2015 om 20.30u

terug naar top

De Schedelgeboorten

“De Schedelgeboorten slaan spijkers met koppen. Vakkundig lachen met de pijn van het zijn.” (De Standaard)

Tijdens hun twintigjarig bestaan hebben De Schedelgeboorten heel wat watertjes doorzwommen. Dus ook stinkende slootjes en klaterende watervallen. Nu is de tijd aangebroken om even op een luchtmatras in zee te dobberen. Of in de oceaan. In ieder geval waar de watertjes samenkomen om daar weer te verdampen.

In hun nieuwe show, ‘Het beste van 20 jaar’, brengen ze een bloemlezing van hun beste liedjes, de gekste acts en leukste babbels. Zo krijgen de vele ongelukkigen die hen nog nooit gezien hebben de kans hun schade in te halen. De vele trouwe fans kunnen dan weer dubbel en dik genieten.

Dat ze nog lang mogen leven!

www.deschedelgeboorten.be

Met Wouter Van Lierde, Francis Wildemeersch, Danny Van Rietvelde & Saint-Marteau

Reserveer


MICHAEL VAn peel pijltje rechts overleeft 2015

Vrijdag 27 november 2015 om 20.30u

terug naar top

Michael Van Peel

"De streken van een standupper, de theatraliteit van een conferencier, de wereldbeschouwing van een columnist en de fluwelen durf van een rebel in kostuum." (Cobra)

2015. Zeventig jaar vrede in Europa. De Zweedse coalitie steekt eindelijk in elkaar, iedereen is Charlie, de Islamitische Staat zit met een serieus begrotingstekort en de Vlaamse leeuw ligt te spinnen in zijn mand. Maar schijn bedriegt soms. Een ding is zeker: er gaan koppen rollen. Met of zonder hulp van mannen met baarden…

De eindejaar conferences van comedien Michael Van Peel zijn intussen een vaste waarde, zowel op radio en televisie. En natuurlijk live op de planken, Bij’ De Vieze Gasten.

www.michaelvanpeel.be

Beeld Johannes Vandevoorde

Reserveer

 

 

MUZIEK

THE ANTLER KING & LUCY AND THE BIRDS

Vrijdag 2 oktober 2015 om 20.30u

terug naar top

The Antler King & Lucy and the birds

The Antler King is een koninklijk huwelijk tussen topmuzikanten Esther Lybeert (Hooverphonic, Flat Earth Society) en Maarten Flamand (Ian Clement). Hij met zijn gitaar en stem, zij met haar stem en percussie. De muziek van The Antler King is dreigend maar ook catchy, met een stevig psychedelisch kantje. Soms donker, dan weer vrolijk, soms ingetogen dan weer stevig: popmuziek met een hoek af. Lucy and The Birds, dat zijn dan weer de eerlijke songs van Elke Bruyneel (De La Vega). Samen met Bart Van Caenegem (De Frivole Framboos) geeft ze elk nummer een passend muzikaal jasje. Het duo brengt kleine verhalen over grote thema’s, maar altijd op een speelse manier.

Beide bands traden in het verleden op met een ruimere bezetting maar voor deze double bill werd twee keer resoluut gekozen voor een intieme setting. Het resultaat zijn akoestische en uitgepuurde poppareltjes, gebracht door twee superbe duo’s. En live steken ze af en toe elkaar muzikaal een handje toe

www.theantlerking.com | www.lucyandthebirds.com

The Antler King is Esther Lybeert (zang, percussie & toetsen) & Maarten Flamand (gitaren, bas & zang) | Lucy and The Birds is Elke Bruyneel (zang) & Bart Van Caenegem (piano) | Beeld Steffie Van Cauter


Reserveer


HT ROBERTS pijltje rechts OLD LIGHT [cd-release] 

Donderdag 8 oktober 2015 om 20.30u

terug naar top

Laura Vroom

“Hoe ouder ik word, hoe minder geduld ik kan vinden voor franje. Hoe minder tijd er over blijft, hoe belangrijker de essentie wordt.” Aan het woord is Ht Roberts, een van de meest onderschatte songsmeden van ons land. Voor ‘Old Light’ - zijn tiende plaat al weer - keerde hij helemaal naar die essentie terug. Roberts speelt zelf gitaar en banjo en zingt; trouwe kompaan Bruno Deneckere speelt gitaar en zingt. Tel daarbij nog een aantal streepjes harmonica, viool, mandoline en slide en je komt uit bij ‘Old Light’.

Ht Roberts en Bruno Deneckere zijn al jaren vrienden, al van toen Bruno nog met The Pink Flowers en Ht met The Headstarts speelde. Op ongeveer hetzelfde moment bouwden ze een solocarrière uit. Ze werkten mee aan elkaars platen en stonden samen op een paar honderd podia. Voor ‘Old Light’ staan ze nog een keertje samen op de planken..

www.ht-roberts.be

Met Ht Roberts (zang, gitaar & banjo) & Bruno Deneckere (gitaar & zang)

Reserveer


STEVO & DEREK pijltje rechts JUST THE TWO OF US

Vijdag 16 oktober 2015 om 20.30u

terug naar top

Stevo & Derek

Hoe is ‘t?
Was ’t wijs?
Goe gespeeld man!
Succes hé!
See you!

Ze kruisten mekaar al meer dan 25 jaar bij het op- en afstappen van podia en groetten mekaar steeds met wederzijdse bewondering. Daar bleef het bij. Maar lag het nu aan de nieuwe midzomermaan of aan hun gezamenlijke fascinatie voor vissen en vuiligheid? Ze weten het zelf niet meer maar in de herfst van 2014 zaten beide heren plots toch samen rond de keukentafel. Steven De bruyn (El Fish, The Rhythm Junks) en Derek (Derek & Vis, Derek & the Dirt) smeedden meteen het plan om een gezamenlijke concertreeks op touw te zetten. Anno 2015 is het zover.

De bruyn en Derek selecteren in ‘Just the two of us’ een rist nummers uit hun eigen repertoires - samen goed voor meer dan 30 albums. Daarnaast verrassen ze het publiek én elkaar met schatten uit hun jeugd. Liedjes die ze op de radio hoorden voor ze zelf muzikant werden en die ze nu brengen met akoestische gitaar en mondharmonica. Simpel en uitgebeend, maar gloeiend als een knetterend houtvuur.

www.derekmusic.be

Beeld Koen Degroote

Reserveer


ROLAND VAN CAMPENHOUT, VALI RACILA & STEVEN DE BRUYN

Donderdag 22 oktober 2015 om 20.30u

terug naar top

ROLAND VAN CAMPENHOUT, VALI RACILA & STEVEN DE BRUYN

Bluesmeester-vrijbuiter Roland Van Campenhout brengt op donderdag 22 oktober de Roemeense bluesmuzikant Vali Racila en levende harmonicalegende Steven De bruyn mee voor een intieme set. Enkele jaren geleden kruisten de paden van Roland en Vali elkaar voor het laatst tijdens het Roemeense Sighisoara Blues Festival. Daar stond ook The Rhythm Junks, de band van De bruyn, op het podium. Na enkele occasionele, gezamenlijke optredens jaren eerder besloten Roland, Vali en Steven deze keer om op tournee te gaan. Verwacht je aan een portie rauwe blues zoals je die nog nooit hebt gehoord.

Vali Racila werd geboren in het Noord-Oosten van Roemenië. Lang vormde hij met de befaamde Fane Adumitroaie het akoestische bluesduo SirBlues. Niet zo evident in die tijd: Westerse muziek en lang haar was toen verboden in het Roemenië van Ceausescu en het zingen van Engelstalige songs stond gelijk aan verraad. Roland Van Campenhout hoeft geen introductie meer. De man speelde samen met andere grootheden als Rory Gallager, Arno, Wannes Van De Velde, Admiral Freebee,… en heeft talloze albums op zijn cv staan. Steven De bruyn is vooral gekend als frontman van de bands El Fish en The Rhythm Junks.

www.rolandvancampenhout.be

Beeld Genu Ariseanu

Reserveer


ALFREDO pijltje rechts MIDNIGHT PRAYER [cd-release] 

Vijdag 6 november 2015 om 20.30u

terug naar top

Alfredo

In het najaar van 2015 brengt jazzkwartet Alfredo haar debuut 'Midnight Prayer' uit. Deze plaat is een ode aan Sam Coenegrachts; swingjazzgitarist, zanger, componist, goeie vriend en grote liefde. De groep focust zich vooral op onuitgegeven werk van Sam in de hoop niets van zijn muziek of teksten verloren te laten gaan. Uit zijn muziek spreekt een eenvoudige liefde voor al wat eerlijk en mooi is, en het onbegrip voor de rauwe realiteit van het leven. Op het raakpunt van deze tegenstrijdigheid vinden de leden van Alfredo elkaar.

Alfredo begon als een nieuwsgierig project van zangeres Astrid Creve. Samen met drie muzikanten met zin voor lyriek zocht ze naar een muzikale wereld waar melancholie, verhaal en poe¨zie centraal staan. De warme kleuren waarmee zij spelen, cree¨ert een intiem decor waar weemoed en kinderlijke droomwerelden elkaar ontmoeten.

www.alfredogroup.be | www.facebook.com/alfredogroup

Van & met Astrid Creve (zang), Marijke Hellemans (gitaar), Kris Auman (contrabas) & Robbe Kieckens (percussie)

Reserveer


SUR MESURE pijltje rechts FILAGE

Zaterdag 21 november 2015 om 20.30u

terug naar top

Laura Vroom

‘Filage’ is een productie waarin een multidisciplinaire circusgroep en een muziekkwartet de handen in elkaar slaan. Denk aan een unieke kruisbestuiving van trampoline, acrobatie, juggling en live muziek. Acht jonge mensen die zich samen in het onbekende storten. Acht artiesten die creatieve raakvlakken opzoeken. Acht waaghalzen die een publiek moeiteloos weten te prikkelen. Een uniek spektakel, quoi.

Sur Mesure is een collectief van muzikanten, instrumentenbouwers en circusartiesten. Samen maken ze inspirerende en innovatieve voorstellingen. ‘Filage’ is zo’n voorstelling.

www.surmesure.be

Van & met Astrid Creve, Julia Emmery, Ondine Cantineau, Seraina De Block, Maximo, Pastor, Simon-James Reynolds, Thomas Rose & Toivo Kautto

Reserveer

 
FAMILIE

NEVSKI PROSPECT pijltje rechts TANTES [8+]    vlieg

Vrijdag 30 oktober 2015 om 19.00u

terug naar top

Tantes Twee oudere zussen wonen samen in peis en vree. Routineus en gelukkig vullen ze hun dagen met het verzorgen van hun huisje, tuintje, huisdier. Tot op een dag hun nichtje voor de deur staat. Het eigenzinnige, levenslustige meisje - een tsunami van eigentijdse ideeën - wil het leven van de tantes een grondige opknapbeurt geven. Wat eerst nog wordt getolereerd door de tantes, verandert gaandeweg in ergernis en onvrede. De tantes besluiten om het nichtje hun huis uit te krijgen en alle middelen zijn toegelaten: buskruit, vergif, wolvenklemmen, bijlen, hakmessen, mixers, boomzagen,…

De situatie wordt levensgevaarlijk. In dit groteske kat-en-muis-spel rijden de twee partijen zich uiteindelijk klem. Ze zullen elkaar nodig hebben om er levend uit te geraken. Dat  betekent dat er ‘wapenstilstand en diplomatiek overleg’ nodig is. Beide partijen zullen suggesties van de tegenpartij moeten overwegen en zoeken naar een manier van samenleven.

Nevski Prospekt maakt met ‘Tantes’ een woordeloze voorstelling, die laat zien tot welke waanzin intolerantie kan leiden. Een soms harde voorstelling, maar altijd met tonnen humor. ‘Tantes’ is geïnspireerd op het boek ‘Twee zussen krijgen bezoek’ van schrijfster Sonja Bougaeva.

Het gezelschap Nevski Prospekt wil met het maken van voorstellingen een brug slaan tussen kinderen / jongeren en kunst. Daarvoor focussen ze zich op universele vertellingen en verhalen. Het collectief vertrekt vanuit de bekommernis dat in onze samenleving veel kinderen en jongeren uit de boot vallen omdat ze de taal niet of nauwelijks begrijpen.

www.nevskiprospekt.be

Met Linde Carrijn, Wim De Winne & Ives Thuwis | Regie Gregory Caers Beeld Jeroen Doise | Met dank aan CC De Ploter Ternat, CC Kortrijk, CC de Herbakker Eeklo & Bij’ De Vieze Gasten


Reserveer


HET WOLK pijltje rechts STOF [6+] [première]    vlieg

Woensdag 4 november 2015 om 15.00u

terug naar top

THEATER BOUTIQUEOp een plek ver boven ons, nog hoger dan de wolken
zitten twee vreemde figuren verstrengeld in een berg stof
ze gluren tussen de draadjes, zitten naar ons te lonken
ze leven er gezellig samen en doen nooit alsof

Maar wat als de een de ander plots gaat vervelen
of zelfs gaat zweven nog hoger in de lucht
gebeurt dan misschien zoals bij zovelen
en eindigt hun verhaaltje met een grote zucht

‘Stof’ is een zeer beeldende voorstelling over een stoffige wereld waar vriendschap niet in vraag wordt gesteld. Tot één van de twee figuren toch beslist er alleen op uit te trekken en hun wereld letterlijk in elkaar stort. Een poëtische voorstelling over verlies, over je vasthechten aan iemand en toch losgeknipt worden, over hoe verschillend we allemaal toch kunnen zijn in één en dezelfde wereld. Een voorstelling die stof tot nadenken geeft.

‘Stof’ is de eerste voorstelling van Het WOLK, een kersvers kinder- en jeugdtheatergezelschap opgericht door Sarah Van Overwaelle. Sarah was medeoprichtster van De Nietjesfabriek, waar ze vormgeefster, theatermaakster en actrice was. Met Het WOLK zet ze haar droom verder om het leven van mensen in te kleuren via theater.  

www.hetwolk.be

Spel Lize Pede & Sarah Van Overwaelle | Vormgeving Astrid Michaelis & Sarah Van Overwaelle | Muziek Bert Van Wymeersch & Gerrit Valckenaers | Coaching Karolien Verlinden, Astrid Michaelis & Maxim Storms | Lichtontwerp Bram Waelkens | Productie Het WOLK  | Met dank aan fABULEUS, Campo, Bij’ De Vieze Gasten & KASK Gent

Reserveer

 
OP BEZOEK

MUZIEKHUIS GOESTE MAJEUR pijltje rechts MUZIEKAVOND [gratis]

Zondag 27 september 2015 om 19.30u
Zondag 25 oktober 2015 om 19.30u
Zondag 29 november 2015 om 19.30u

terug naar top

Muziekavonden Muziekhuis Goeste Majeur organiseert de komende maanden opnieuw enkele nieuwe Muziekavonden. Deelnemen is gratis, voorkennis niet nodig: enkel goesting om mee te doen is van belang.

www.goestemajeur.be11.11.11 BRUGSE POORT pijltje rechts MUZIKALE BENEFIET

Zaterdag 10 oktober 2015 om 20.00u

terug naar top

Indra

11.11.11 Brugse Poort organiseert opnieuw een muzikale benefietavond Bij’ De Vieze Gasten. Op het programma staat alvast de band Indra, die knap singer-songmateriaal met snuifjes jazz en klassieke muziek brengt. Andere namen worden binnenkort bekend gemaakt – met één verrassingsact van formaat! Tickets kosten een luttele €10, aan de kassa te betalen of in voorverkoop via ann_vereecken@skynet.be of 0494 47 31 41.

 

Indra is Indra Boone (zang & gitaar), Peter Boone (zang & gitaar) & Bart Verbeke (piano)

Reserveer


CIRCUSPLANEET pijltje rechts FUNKY FRIDAY ON SAturday    vlieg

Zaterdag 7 november 2015 om 20.30u

terug naar top

Laura Vroom

Op zaterdag 7 november organiseert Circusplaneet opnieuw een ‘Funky Friday On Saturday’. Je kan genieten van kersvers talent en oude rotten in het vak die hun kunsten komen tonen op het podium van Bij’ De Vieze Gasten. Dans, circus, muziek, clownerie, of een mix van dit alles: alles kan en alles mag. Deze editie zijn de jonge talentent goed vertegenwoordigd want er komen een aantal winnaars van de Kunstbende hun ding doen. Opgelet: er zijn twee voorstellingen - een matinee om 15.00u en een soiree om 20.30u. Bestel tijdig je plaatsen via www.circusplaneet.be want vol is vol!

www.circusplaneet.be


Reserveer


Bij’ De Vieze Gasten werkt veel en graag samen met buurtgerichte organisaties, kunstenaars en buurtbewoners. Interesse om de zaal te gebruiken? Neem contact op met Eline via eline@deviezegasten.org voor meer info.