MAART 2015
   
do 26 20.30u
   
I LUNA pijltje rechts KLASS - (5+) - OP BEZOEK
vr 27 20.30u
   
za 28 20.30u
   
zo 29 16.00u
   
       
APRIL 2015
   
do 2 20.30u
   
vr 3 20.00u
   
za 4 20.30u
   
za 11 21.00u
   
do 16 20.30u
   
vr 17 20.30u
   
za 18 tem zo 26
   
zo 19 19.30u
   
wo 29 20.30u
   
do 30 15.00u
   
       
MEI 2015
   
za 2 18.30u
   
wo 13,tem za 16
   
zo 17 tem za 6 juni
   
zo 24 19.30u
   
do 28 20.30u
   
za 30
   
zo 31 19.30u
   
       
reserveerknop= reserveer     Reserveren kan vanaf maandag 16 februari 2015 om 10.00u.
Eerder gemaakte reservaties worden niet opgenomen.

Bij De Buren [5+]    [gratis]   vlieg

Van maandag 2 tem zondag 15 maart 2015

terug naar top

Bij de buren

BIJ DE BURENis een samenwerking tussen Bij’ De Vieze Gasten, het Antwerpse theatergezelschap luxemburg, Brede School Brugse Poort en verschillende buurtscholen. Sinds enkele jaren organiseert luxemburg – met kleine ‘l’ – het project Bij de buren in Borgerhout, Antwerpen. In 2011 werd het project ook opgezet in Leuven (Artforum) en voor de eerste keer in Gent, Bij’ De Vieze Gasten. Ook in 2012 en 2013 vonden edities van Bij de buren plaats. In 2014 vond het project in de Brugse Poort van Gent plaats voor de derde keer. In 2015 speelt BIJ DE BUREN voor de eerste keer op verplaatsing, in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham.

BIJ DE BUREN laat (vooral kansarme) kleuters vanaf vier jaar samen met hun ouders kennismaken met boeken, theater en muziek in hun eigen, vertrouwde omgeving (thuis en op school). Vier studenten Drama van de School of Arts in Gent spelen twee verschillende voorstellingen bij buurtbewoners thuis. Die kunnen op hun beurt weer buren, vrienden en familie uitnodigen.

Voor het slagen van dit project wordt er nauw samengewerkt met Brede School Brugse Poort en de verschillende buurtscholen. Via de scholen spreken we de ouders rechtstreeks aan en kunnen we hen uitnodigen voor de lanceervoorstellingen Bij’ De Vieze Gasten. Tijdens die lanceervoorstellingen krijgen de ouders en kinderen al een voorsmaakje van één van de twee voorstellingen. Als ze geïnteresseerd zijn om mee te doen aan Bij de buren kunnen ze dan de andere voorstelling ‘ontvangen’ bij hen thuis.

Op maandag 2, dinsdag 3 en woensdag 4 maart 2015 zijn er lanceervoorstellingen gepland bij Larf!, Warandestraat 13 9000 Gent (zijstraat Dampoortstraat). Daarna worden nog tot zondag 15 maart huiskamervoorstellingen gespeeld in Sluizeken-Tolhuis-Ham.

http://www.deviezegasten.org/buren.htm

Bij de buren wordt mee mogelijk gemaakt met de steun van het Impulsfonds

 


Vertelfestival

terug naar top

Buurtbib Brugse Poort en Brede School organiseren voor de achtste keer - samen met Bij’ De Vieze Gasten, de buurtscholen, de STIBO's, het begeleidingstehuis St-Jan-Baptist en Uilenspel - het VERTELFESTIVAL. Het thema dit jaar is 'humor', aansluitend bij de Jeugdboekenweek. De laatste twee weken van maart wordt er weer op allerlei plekken verteld. Zo staat er in de bib een Vertelstoel en een Toren van Babel, vol met anderstalige boeken voor kinderen. Hier Bij’ De Vieze Gasten kan je dan weer terecht voor een memorabele Vertelavond.

Vertelfestival

VERTELFESTIVAL pijltje rechts VERTELAVOND HELLOGOODBYE [gratis] 

Maandag 16 maart 2015 om 20.30u

Van Gent naar Hong Kong. Fietsen.
23 000 km duizelingwekkend decor.
11 maanden indrukken en gezichten. 22 landen. 
Anders en nieuw. Nieuwe verhalen. Nieuwe onbekenden. Nieuwe vrienden. 
Lach en traan. Herinneringen. Ontelbaar en onuitwisbaar.
Onderweg. Altijd maar onderweg.

‘Hellogoodbye’ is een eigenzinnige Vertelavond over een fietsavontuur, een ongewoon reisverslag. Gekkigheid en ontroering daveren mee in dezelfde cadans, de kleine verhaaltjes in een groots avontuur. Over de kortste en langste kilometers. Over de meest komische en tragische minuten. Over gapende en breed lachende monden, memorabele ontmoetingen, kroppen in de keel en tranen in de ogen.

De analen van een grote droom. Het mijmeren vooraf. Het streven, beleven en genieten tijdens. De ontlading en het geluk aan de meet. De verrijking en het koesteren nadien.

De boodschap? Maak je droom waar!

VERTELFESTIVAL pijltje rechts VELODROOM

Vrijdag 20 maart 2015 om 9.30u, 11.00u & 13.30u

Brede School Brugse Poort organiseert samen met de bib in het kader van het Vertelfestival – en voor de buurtscholen van de Brugse Poort – het fietsspektakel ‘Velodroom’. Speciaal voor de Brugse Poort creëerden Zinderling en Productions & Zonen een unieke fietsetappe: twee ploegen rijden daarin om het hardst de Ronde van de Brugse Poort, en dat zonder de zaal te verlaten!

Spanning en humor verzekerd, dus smeer die kuiten maar in.

 


De Gentse Lente [gratis] 

Vrijdag 20 maart 2015 vanaf 14.00u

terug naar top

De Gentse Lente

Mobiliteitsplan voor de jeugd: nie rechts afslaan!

Na de begrafenis van de woorden ‘Allochtoon’ en ‘Autochtoon’ in het Gentse Baudelopark in 2013 en de geboorte van een nieuwe Gentenaar in 2014 die het wij/zij oversteeg en de stedelijke diversiteit omarmde, volgt dit jaar de levenscyclus van de Gentse Lente.

In 2015 staat de jeugd centraal: jongeren hebben vaak een sterke mening over de samenleving, maar ze krijgen zelden een forum om gehoord te worden. Althans niet waar ze rechtstreeks en voor zichzelf kunnen praten. Op 20 maart 2015 domineren ze echter het debat en het podium: met rede, woord, rap, slam en muziek. Het wordt een duidelijk en niet mis te verstaan signaal tegen polarisatie, culturalisering, discriminatie en ongelijkheid. Omdat zij de toekomst zijn, en de toekomst divers is.

In het actuele politieke klimaat neemt de Gentse Lente weer onomwonden de fakkel van het antiracisme op: meer democratie, verdraagzaamheid en grootmoedigheid. En dit door bruggen te slaan tussen jeugd, onderwijs en cultuur. Van onderop, met engagement en vooral met ne Gentse hoek af. Op het menu dit jaar? Vanaf 14.00u een cliché-doorbrekend debat in NTGent Arcatheater (Sint-Widostraat 4), tussen 20.00u en middernacht divers rauw Gents talent op de planken van Sint-Jacobs. En veel muziek, gedans, geschreeuw en gelach.

Abdel, haal je blinkende schoenen uit de kast! Gerda, strijk je plooirokje maar, want de lente is bijna in't land en dan is't feest!

De Gentse Lente is een beweging uit het Gentse middenveld dat het denken en handelen over diversiteit grondig wil vernieuwen. Het diversiteitsdiscours zit immers nog teveel gevangen in het categoriaal denken, nog teveel wij/zij en te weinig oog voor autonome emancipatieprocessen. De Gentse Lente wil hier verandering in brengen door van onderop te bouwen aan nieuwe vormen van solidariteit en burgerschap.

www.facebook.com/groups/DeGentseLente

 Prepare for the PROPERE!

Zaterdag 11 april 2015 om 21.00u

terug naar top

Prepare for the Propere

Prepare for the Propere want op zaterdag 11 april, vanaf 21.00u, zwiert De Propere Fanfare er weer op los. Afgelopen jaar speelde de fanfare nog in het reuzenrad op de kermis van Huy, op de Hopduvelfeesten in Asse en tussen de weefgetouwen van het Gentse MIAT. Maar kijk, de winter verdwijnt uit zicht en dat is het signaal om nog eens – na twee jaar – een stevig fanfarefeestje te organiseren.

Kom mee feesten, genieten van de zotste animaties en proeven van de lekkerste hapjes! Om 21.00 zwaaien de deuren open en mag een muzikale opwarmer van formaat het feest op gang trappen.

Kaartjes kosten €5 (VVK) of €7 (ADD) en zijn te verkrijgen Bij’ De Vieze Gasten. Hoe minder subsidies, hoe meer we fuiven! En geen paniek, de fanfare treedt ook nog op! In Oostende bijvoorbeeld, op het exotische Barrio Cantina. Of gewoon in Gent, op het Perzikstraatfeest.

Neem een kijkje op:
www.DEPROPEREFANFARE.be


Reserveer


ENTER FestiVal pijltje rechts Antwerpen

Zaterdag tem zondag 26 april 2015

terug naar top

Enter

Sociaalartistiek festival in Antwerpen-Centrum, Deurne, Antwerpen-Noord, Borgerhout, Wilrijk, Kiel, Luchtbal, Merksem & Ekeren

theater – dans – film – muziek – word – beeld – feest

ENTER is een sociaalartistiek festival en wil je een brede inkijk geven in de sociaalartistieke praktijk in Vlaanderen. Meer dan 30 activiteiten staan klaar om door jou ontdekt te worden, gespreid over zes dagen en verschillende Antwerpse wijken. ENTER toont je zowel bestaand als nieuw werk, speciaal voor dit festival gemaakt door de krachten binnen verschillende wijken te bundelen!

ENTER trekt naar het district Deurne (zaterdag 18 april), verovert het Kiel en Wilrijk (zondag 19 april), palmt twee dagen lang het stadscentrum in (donderdag en vrijdag 23 en 24 april), doorkruist Borgerhout en Antwerpen-Noord (zaterdag 25 april), strijkt neer in Merksem en Ekeren en plant zijn vlag tot slot in hartje Luchtbal (zondag 26 april).

Een stevig artistiek team houdt het roer vast: theatermaakster Arlette Van Overvelt, muzikant Bert Bernaerts, schrijfster Rachida Lamrabet, beeldend kunstenaar Frederik Vergaert en choreografe Nienke Reehorst.

ENTER is een initiatief van het sociaalartistieke werkveld in Vlaanderen. De editie 2015 is een initiatief van Tutti Fratelli, kunstZ, Madam Fortuna, de Antwerpse cultuurcentra en Dēmos, in samenwerking met stad Antwerpen. Toneelhuis, Middelheimmuseum, De Roma, Rataplan, Arenbergschouwburg, Fiëbre, Permeke, M HKA, Fameus en nog vele anderen zijn de Antwerpse partners van deze editie.

Zet je schrap voor een stevige portie sociaalartistieke piraterij en laat je verrassen!

www.enterfestival.be
info@enterfestival.be

 


Reserveer


HET BOMFESTIVAL [gratis] 

Woensdag 13 tem zaterdag 16 mei 2015

terug naar top

Jawel, van woensdag 13 t.e.m. zateordag 16 mei 2015 is het zover. Gedurende vier dagen wordt de Brugse Poort omgetoverd in een festivalsite, voor de achtste editie van HET BOMFESTIVAL.

De formule blijft even simpel als uniek: men neme een stuk of 50 locaties in de buurt. Huiskamers, tuinen, zolders, kelders, winkels, pleinen, straten,… alles kan. Bereidwillige buurtbewoners stellen (een deel van) hun huis ter beschikking van een artiest. Die artiesten uit de meest uiteenlopende disciplines - theater, beeld, circus, muziek, performance, installatiekunst - spelen dan een korte voorstelling of concert voor een klein groepje publiek. Bovendien is HET BOMFESTIVAL volledig gratis.

Als bezoeker hoef je enkel te kiezen uit het uitgebreide menu. De verschillende voorstellingen tijdens HET BOMFESTIVAL duren telkens een half uur; tussendoor heb je genoeg tijd om naar een andere locatie te trekken. Wil je zeker zijn van een plaats, dan reserveer je best. Maar je kan natuurlijk de dag zelf op goed geluk door de Brugse Poort wandelen en op die manier nog een voorstelling meepikken. In onze handige Bombrochure – beschikbaar vanaf 20 april in de buurt – vind je alle voorstellingen, alfabetisch en chronologisch. Elke festivaldag wordt afgesloten om 22.30u Bij’ De Vieze Gasten.

Voor de tweede keer kan je ook een Kunstenparcours afwandelen doorheen de buurt. Verschillende beeldende kunstenaars stellen werk tentoon, bij mensen thuis of in de publieke ruimte. Op een handig plan, terug te vinden in de Bombrochure, kan je het parcours volgen. Of je kan zelf de Brugse Poort verkennen – we houden je niet tegen.

Reserveren kan vanaf het moment dat de Bombrochure voor handen is – vanaf maandag 20 april dus – en dat via één adres: Bij’ De Vieze Gasten, Haspelstraat 31 9000 Gent. Of via 09 237 04 07 of dvg@deviezegasten.org natuurlijk. Het programma zal ook digitaal beschikbaar zijn op www.debom.be.

Tot dan!
LET'S ZEPPELIN [gratis] 

Zondag 17 mei tem 6 juni 2015

terug naar top

Let's Zepplin

Om meteen alle misverstanden te vermijden: Plant, Page en co komen niet naar Bij’ De Vieze Gasten. Maar wees niet verbaasd als je in het voorjaar van 2015 zeppelins in allerlei geuren en kleuren ziet opduiken in de Brugse Poort. Met het project LET’S ZEPPELIN! roept Bij’ De Vieze Gasten zo veel mogelijk buurtbewoners en –organisaties op om de Panamarenko in zich los te laten.

REGINALD WARNEFORD
De concrete aanleiding van het project vond plaats 100 jaar geleden. Tijdens WOI - meer bepaald op 7 juni 1915 - werd boven de Brugse Poort, ter hoogte van Palinghuizen, de Duitse zeppelin LZ 37 neergeschoten door de Engelse piloot Reginald Warneford. De zeppelin stortte neer in Sint-Amandsberg en kwam terecht op het klooster van de zusters van O.L.V. Visitatie. Acht van de negen bemanningsleden en twee burgers (een non en een kindje) kwamen om het leven. Enkele van de Duitse soldaten liggen nog steeds begraven op de Westerbegraafplaats. Naar de Engelse piloot werd een straat genoemd.

OORLOG & VREDE
Tussen 17 mei en 6 juni 2015 wil Bij’ De Vieze Gasten deze gebeurtenis aangrijpen om, in navolging van Brugse Poorten (2011), een nieuw beeldend project te realiseren: LET’S ZEPPELIN! of anders gezegd: “oorlog en vrede in de Brugse Poort”.
We vroegen aan iedereen die daar zin in heeft om, door middel van een zeppelin, dit thema in beeld te brengen. Dat beeld kon gaan over de grote oorlogen en conflicten die mensen uit deze buurt ongetwijfeld hebben meegemaakt: WOII, de oorlog in Kosovo, de burgeroorlog in Syrië,… maar evengoed kon dit gaan over de kleine en minder kleine conflicten die nu eenmaal onvermijdelijk zijn op een plek waar veel mensen samenleven: een burenruzie, een onenigheid tussen de overheid en bewoners,… Dit project ging en gaat evenzeer en bovenal over het feit dat dergelijke conflicten ook het beste in de mensen naar boven halen: mededogen, begrip, solidariteit, het zoeken naar oplossingen en naar een manier om vreedzaam samen te leven.
Alle zeppelins die in het voorjaar van 2015 ontstaan – of ze nu gebouwd of geschilderd of genaaid of… – worden getoond tijdens Het Bomfestival (woensdag 13 tot en met zaterdag 16 mei) in het Pierkespark. De tentoonstelling die op deze manier ontstaat, wordt dan met het nodige feestgedruis geopend op zondag 17 mei.

MET – UITERAARD – ZEPPELINS!
Buren, scholen, organisaties en artiesten bouwen, knutselen, tekenen, schilderen,… zeppelins. Zeer grote en piepkleine. Die zeppelins staan, hangen, liggen ter aarde, worden rondgedragen, of… vliegen. Bij’ De Vieze Gasten leert trouwens iedereen die dat weten wil hoe je zo’n een vliegende Zeppelin bouwt. Panamerenko en Da Vinci zijn daarbij nooit ver weg. Al die Zeppelins worden van 17 mei tot 6 juni tentoongesteld in en rond het Pierkespark.

MET THEATER
Een rondtrekkende voorstelling met als hoofdpersonage een zeppelin van 15 meter groot.

MET MUZIEK EN DANS
Met fanfares maar zonder Led Zeppelin. Of toch?

MET ACHTERGROND
Enkele buurtbewoners komen getuigen over de grote conflicten die zij ontvluchtten. De Werkgroep Geschiedenis van de Brugse Poort verzorgt een avond met verhalen uit de wijk tijdens WOI. Schrijfclub De Schuunschgreivers en Fotocollectief Fixatief presenteren een ‘Ons Kommeere’ over  twist, ambras, mot, herrie, heibel, onenigheid, onmin. En hoe die uitmonden in verzoening, verbroedering, verdragen, compromissen, akkoorden, deals en overeenkomsten. Kinderen die dat willen, komen meer te weten over de Arabische Lente. En dat allemaal op woensdagen 20 en 27 mei en 3 juni.

MET JOU?
Het project is al een hele poos onderweg maar als je alsnog een voorstel of idee hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen.

NIET ZONDER FEEST
LET’S ZEPPELIN!
wordt feestelijk geopend op zondag 17 mei en even feestelijk afgesloten op zaterdag 6 juni. Details en het precieze programma worden heel binnenkort bekendgemaakt.

LET’S ZEPPELIN! is een initiatief van Bij’ De Vieze Gasten & Werkgroep Geschiedenis van de Brugse PoortDe Karavaan

terug naar top

De karavaan

De Karavaan vertrok in april 2014. Muzikanten (oud en jong, amateurs en professioneels, Roma en niet-Roma) uit Gent, Brussel en Antwerpen zijn sindsdien op zoek naar een eigen sound.

De Karavaan is een uniek muziekproject dat de versmelting tussen invloeden uit de Roma- en de Westerse muziek nastreeft. In december werd een eerste try-out gespeeld in Rataplan, Antwerpen.

Het uiteindelijke resultaat wordt voor de eerste keer gepresenteerd op de derde editie van het ENTER festival in Antwerpen op 25 april in de Roma.

De Karavaan is een initiatief van Madam Fortuna uit Antwerpen. Vzw Elftwelf, Opre Roma en Bij’ De Vieze Gasten zijn de Gentse partners, Foyer en Globe Aroma zijn de Brusselse partners.

BEERSMANS & MONSEREZ pijltje rechts ONE MAN SHOW

Vrijdag 6 maart 2015 om 20.30u [geannuleerd wegens ziekte]

terug naar top

Beersman en Monserez

Koen Monserez en Steven Beersmans zijn neofieten in de humor, maar oude rotten in het theatervak. Voortaan gaan zij als Beersmans & Monserez door het leven en willen ze met hun eerste avondvullende show terug naar de tijd van voor het uitvinden van de stand-up comedy. Met de grote Toon Hermans als inspiratiebron brengen ze een sprankelende avond voor een breed publiek. Swing is the thing! Dansen met twee kapstokken als Gene Kelly in de plassen. Denk aan de tijd van de revues, de menselijke piramides, de vaudeville en de eerste one-man-shows.

Twee mannen in pak, een lied, een grap en een traan. Bekijk hier de trailer.

Steven Beersmans is al elf jaar actief als acteur/theatermaker en ken je misschien van spraakmakende voorstellingen als ‘Het verdragen van Versailles’ (Kopergietery), ‘Warmoes’ (Studio Orka) en het onlangs fel gesmaakte ‘Zoo doen ze de dingen’ (Het Paleis).

Koen Monserez speelt en maakt al jaren lang theater bij verschillende gezelschappen (o.a. Ensemble Leporello, fABULEUS, Het Gevolg). Hij speelde verschillende gastrollen op televisie (‘Thuis’, ‘Aspe’,…). In 2012 maakte hij voor de KVS een productie met jonge Brusselse boksers rond Muhammad Ali.

Martin Valcke is componist, arrangeur en muzikant én als uitvoerder en arrangeur actief in klassiek, jazz, pop, en in theater. Hij schreef recentelijk o.a. Requiem (met Frank Vander linden), O Leuven (Stadslied Leuven voor stadssopraan Noémie Schellens) en arrangementen voor het album ‘Premier Amour’ van Patrick Riguelle.

www.beersmansenmonserez.be
www.facebook.com/beersmansenmonserez

 

Concept, regie & spel Steven Beersmans & Koen Monserez
Eindregie, coaching & lichtontwerp Vital Schraenen
Muziek Martin Valcke
Vormgeving & beeld Agata Wlodarska
Zakelijke leiding Max LastBERT VERBEKE pijltje rechts BETER DAN IK

Zaterdag 4 april 2015 om 20.30u

terug naar top

Bert Verbeke

Acteur Bert Verbeke neemt je mee in een nieuw tragikomisch verhaal van Jo Van Damme. Tussendoor zingt hij zijn liedjes met gitaar of ukelele, aan de piano of het drumstel. Van verzuurde tot absurde klap, over passies en irritaties. Geen instrument of thematiek is teveel.  

Een muziektheatermonoloog over het nu van tegenwoordig. Met al enkele jaren televisie- (o.a. als Bram in ‘Thuis’) en theaterwerk (o.a. ‘Ben X’, ‘14-18’, ‘Costa Blanca’) achter de rug, vond Bert Verbeke de tijd rijp om solo naar buiten te komen. Met NTGent-acteur Servé Hermans als spelcoach maakte hij een eerste avondvullende voorstelling.

Spel Bert Verbeke
Tekst Jo Van Damme
Coaching Servé Hermans


Reserveer

 
 

JAN LEYERS pijltje rechts ZINGT

Zaterdag 7 maart 2015 om 20.30u

terug naar top

Jan Leyers

Jan Leyers schreef vijftien nieuwe Nederlandstalige liedjes. Over de zin van het leven in het algemeen en dat van hemzelf in het bijzonder.

Over nieuwe schoenen en de maagd Maria. Over ridders met rugpijn en de laatste bus naar Boom. Alleen gewapend met zijn stem en zijn gitaar zal Jan zijn nieuwe repertoire brengen.

In januari 2015 verscheen de nieuwe single van Jan Leyers, het album is voorzien voor einde voorjaar 2015. Maar nu al live op de planken, Bij’ De Vieze Gasten.Reserveer


SAX CONNECTION pijltje rechts FT. GARY SMULYAN & DICK OATTS

Vrijdag 13 maart 2015 om 20.30u

terug naar top

Sax Connection

De groep Sax Connection bestaat uit een kransje steengoede jazzmuzikanten. Amerikanen Gary Smulyan - volgens het jazztijdschrift Downbeat de beste baritonsaxofonist ter wereld – en Dick Oatts (beiden lid van The Vanguard Bigband, de huisband van jazztempel The Village Vanguard in New York) worden live bijgestaan door tenorsaxofonist John Snauwaert, drummer Bruno Castellucci en bassist Bart De Nolf. Die laatste twee vormen de vaste ritmesectie van jazzlegende Toots Tielemans. Samen vormen ze de vijf een kwintet dat stomende post-bop speelt.

De heren touren één maand rond in België met de bezetting. Mis ze niet bij hun passage in Gent.

www.villagevanguard.com
www.johnsnauwaert.be

Van & met Gary Smulyan (baritonsaxofoon), Dick Oatts (altsaxofoon), John Snauwaert (tenor- & sopraansaxofoon), Bart De Nolf (bas) & Bruno Castellucci (drums)

Met steun van de Amerikaanse Ambassade België

Reserveer


GOES & DE GASTEN + SUPPORT: BLUEBIRD pijltje rechts ONS KENT ONS   [cd-voorstelling] 

Vrijdag 27 maart 2015 om 20.30u

terug naar top

Goes & de gasten

Michel Goessens openbaart zich als chroniqueur van een generatie. Herkenning, plaatsvervangende schaamte, de kleine kantjes van het mens-zijn. Hij zet daarmee een muziektraditie verder en schaart zich tussen de ‘kleinkunstgroten’ als Jan De Wilde, Lieven Tavernier, Bram Vermeulen, en – verder van huis – goed volk als Townes Van Zandt, Tom Waits, Neil Young en een zweem van een lichtvoetige Dylan.  Goes balanceert mooi op het slappe koord tussen drama en humor en serveert ogenschijnlijk tongue-in-cheek anekdotes met weerhaken. Zijn songs doen wat ze moeten doen en halen even onze voet van het gaspedaal. Wie tijd heeft om te luisteren, hoort meer. [Sven De Potter, Poppunt]

Goes & de Gasten nemen je met hun nieuwe album ‘Ons kent ons’ mee op een tocht door la Flandre profonde met teksten geworteld in de Vlaamse klei. De moerstaal is het Sleins – uit Sleidinge, Oost-Vlaanderen weet u wel. Goes bewijst dat Sleins even muzikaal is als pakweg het Engels en het Frans. Michel Goessens zingt en schrijft ondertussen al 10 jaar in het Sleins en dat wordt gevierd met deze nieuweling. Goes speelde in huiskamers en Sportpaleizen, won de Grensincidenten Kleinkunst Cup, was NEKKA-finalist, deelde podia met tal van artiesten uit binnen- en buitenland én schrijft sneller songs dan zijn eigen schaduw.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Bluebird, een jonge akoestische blues groep met Matis Cooreman (harmonica/zang), Lajos Tauber (gitaar/zang), Kasper Van de Ponseele (gitaar) en Natan Goessens (percussie). Hun setlist bestaat uit een aantal klassiekers uit de Chicago blues scène en de Mississippidelta. Daarnaast grasduinen ze in obscure blues songs uit de jaren ‘30 en ‘40.

www.goesendegasten.be

Met Michel Goessens (zang & gitaar), Jan Borré (piano & zang), Gijs Hollebosch (gitaar, lapsteel, mandoline & zang) & Natan Goessens (percussie)
Mix & geluid
Jesse De Roo
Foto
Barbara Masson


Reserveer


SOPHIE CAVEZ & BALTAZAR MONTANARO pijltje rechts LE 3IÈME TEMPS

Donderdag 2 april 2015 om 20.30u

terug naar top

SOPHIE CAVEZ & BALTAZAR MONTANARO

“Dit duo, pakkend en getalenteerd, werkt uiterst aanstekelijk en heeft een eindeloos potentieel én een ongelooflijke kracht.” [Didier Mélon, RTBF Radio]

Sophie Cavez stond hier in december nog op de planken met Le Grand Bateau. Deze keer ruilt ze haar basgitaar in voor een accordeon en brengt ze trouwe kompaan Baltazar Montanaro mee. Samen met de Frans-Hongaarse violist brengt Cavez intieme kamermuziek in folkstijl. Het duo speelt eigen composities en covers van artiesten als Miquèu Montanaro, Timothée Le Net, Jacky Molard & Jannick Martin.

Met ‘Le 3ième temps’ hebben de twee ook een nagelnieuw album. Na hun titelloze debuut (2010) en opvolger ‘Escales’ (2012) is dit hun derde worp. Bij’ De Vieze Gasten spelen ze live nieuwe nummers en ouder werk. Voor de liefhebbers van originele en hedendaagse folkpop.


www.sophiecavez.sitew.com

Met Baltazar Montanaro (viool) & Sophie Cavez (diatonische accordeon)


Reserveer


RONI BEN-HUR, JEAN VAN LINT & CO pijltje rechts CELEBRATING THE GREAT AMERICAN SONG BOOK  

Donderdag 16 april 2015 om 20.30u

terug naar top

RONI BEN-HUR, JEAN VAN LINT & CO

‘Celebrating The Great American Song Book’ is een ode aan de gezongen jazzsongs van o.a. Cole Porter en Frank Sinatra. Zanger Jean Van Lint - die ondertussen een reputatie heeft opgebouwd als vertolker van songs uit de periode 1940-‘60 - leidt de dans. Van Lint wordt bijgestaan door een rist topmuzikanten uit de Belgische jazzscene. Special guest is Roni Ben-Hur, een virtuoze swingjazzgitarist uit New York.

Met Jean Van Lint (zang & bas), John Snauwaert (sax), Roni Ben-Hur (gitaar) & Filip Verneert (gitaar)Reserveer


NELE NEEDS A HOLIDAY pijltje rechts IT’S MY PARTY

Vrijdag 17 april 2015 om 20.30u

terug naar top

Nele Van den Broeck

2008, Het Bomfestival. In de tuin, bij Pieter en Els, onder een wit partytentje: een frêle meisje achter een piano. Nele Van den Broeck zingt en speelt enkele liedjes over de pijn van het zijn. En de mix van straffe popsongs en hilarische teksten werkt aanstekelijk: alle aanwezigen zijn het erover eens dat Nele een mooie toekomst wacht.

2015. Nele heeft ondertussen de piano ingeruild voor een compacter instrument, een finaleplaats in Humo’s Rock Rally behaald én een all girls band rond zich verzameld. En er is sinds vorige zomer een album uit, ‘It’s My Party’. Daarover schreef De Standaard-recensent Peter Vantyghem dat het "één van de geestigste, bitterzoetste albums in jaren" was. Wij kunnen alleen maar beamen.

Nele Needs A Holiday brengt poppareltjes die niet zelden doen denken aan sixties groepen à la The Shangri-Las en The Ronettes. Giet daar nog een geut vrolijke gekte bij en je weet wat te verwachten. Inspiratie voor haar teksten haalt Nele nog altijd uit het dagdagelijkse leven: baaldagen, wraakgevoelens, pijnlijke schoenen, zatte botten en complexen. Of: het leven zoals het niet zou moeten zijn. Maar geen nood: Nele verzacht de pijn.

www.neleneedsaholiday.com

Met Nele Van den Broeck (zang & ukelele), Sielke De Mulder (dwarsfluit,…), Lieselotte Plasqui (bas), Lise Bouttery (toetsen), Mo Franken (trompet), Emma De Rouck (sax) & Charlotte Schellen (drums)


Reserveer


AND THEY SPOKE IN ANTHEMS pijltje rechts JUNE

Woensdag 29 april 2015 om 20.30u

terug naar top

And they spoke anthems

Arne Leurentop, de zanger/muzikant die schuilgaat achter de intrigerende naam And They Spoke in Anthems, gaat al even mee. Arne werkte mee aan de platen van Hannelore Bedert, speelde bij Sir Yes Sir, was gelegenheidsmuzikant bij zowel Dez Mona, PJDS als Ellen Schoenaerts Kwartet en staat  ook bij Liesa Van der Aa op het podium. Met And They Spoke In Anthems heeft hij nu zijn eigen project. En een debuutplaat, ‘June’.

In 2011 trok Leurentop meer dan een jaar door Australië als straatmuzikant. Omdat de harde schijf waar alle foto's van deze reis opstonden crashte, besloot hij een plaat op te nemen om de herinneringen niet te laten vervagen. Hij producete de plaat zelf en speelde zowat alle partijen zelf (naast bijdragen van Helder en Sam Vloemans) in. ‘June’ was geboren. Debuutsingle ‘The inventor of Summer’ staat ondertussen hoog genoteerd in De Afrekening van StuBru en draait in hoge rotatie op Radio 1.

"Prachtige, melancholische popmuziek die de ene keer tegen Fleet Foxes aanschurkt maar elders heel erg als zichzelf klinkt.  Knap debuut." [De Morgen] "De mooiste Belgische plaat van het moment" [De Standaard] 


Reserveer


BANG-UP! OPERA pijltje rechts GRAND NIGHT OPERA

Donderdag 28 mei 2015 om 20.30u
Zondag 31 mei 2015 om 19.30u

terug naar top

Bang-up! Opera

Na een eigenzinnige versie van ‘La Bohème’ en deelnames aan Het Bomfestival en Revues, tekent het prettig gestoorde operacollectief Bang-up! Opera opnieuw present Bij’ De Vieze Gasten. Deze keer nemen ze enkele grootse operamomenten onder handen onder de titel ‘Bang-up! Opera’s Grand Opera Night’. Vooral de Italiaanse meesters zoals Verdi, Puccini en Rossini komen aan bod maar ook Richard Strauss, Léhar en Offenbach staan op het menu. Vier zangers brengen delen uit ‘La Traviata’, ‘Carmen’, ‘Rigoletto’, ‘Il barbiere die Siviglia’, ‘Orphée aux enfers’, ‘Romeo en Julia’ van Gounod, ‘La Bohème’, ‘Tosca’ en een vleugje operette uit ‘Die Fledermaus’ van Strauss. En als toetje: een stuk uit de komische opera ‘Giudetta’ van Franz Léhar. Van komedies tot tragedies en alles daar tussenin: niets is onmogelijk.

Bang-up! Opera is een pop-up operatheatertroep bestaande uit professionele en internationaal gerenommeerde zangers en zangeressen. Met hun producties wil het gezelschap buiten de traditionele operamuren treden en opera toegankelijk maken voor iedereen.

www.bangupopera.com

Met Yvette Loynaz (soprano), Annelies Van Hijfte (soprano), Mauricio Villanueva Espinosa (tenor), Bruno De Canne (bariton) & Caroline James (piano)
Regie Ronny Lauwers Beeld Rossano Mancino


Reserveer

 

FABULEUS pijltje rechts SNIPPERDAGEN [6+]vlieg

Zondag 1 maart 2015 om 15.00u
Zondag 1 maart 2015 om 19.00u

terug naar top

Fabuleus

Na de selectie van 'Snipperdagen' voor Het Theaterfestival 2014 gaat de voorstelling weer uitgebreid op tournee.

'Snipperdagen' kijkt door een muzikale bril naar de levens van drie eenzame volwassenen. Ze leven naast, boven en over elkaar in een bordkartonnen wereld. Ze doen het huishouden. Ze gaan bij elkaar op bezoek. Ze zorgen voor een kind. Ze spelen een soort playmobilversie van het volwassen leven met zijn rare verplichtingen en gewoontes, met zijn stille afspraken en onuitgesproken gevoelens.

De wereld van 'Snipperdagen' is tegelijk herkenbaar en bizar. De personages spreken een vreemde taal (met Zweedse tongval), maar toch kan je hen perfect verstaan. Dagelijkse taferelen ontsporen tot surrealistische choreografieën, huilbuien tot driestemmige liederen.

En uiteindelijk raakt zelfs de zwaartekracht het spoor bijster...

fABULEUS is een veelzijdig productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de ontwikkeling van jong artistiek talent. Er zijn dan ook weinig gezelschappen waar zo’n continue wisselwerking plaatsvindt tussen jongeren, jonge makers en ervaren podiumkunstenaars. De voorstellingen van fABULEUS bereiken een ruim publiek van kinderen, jongeren en volwassenen. fABULEUS werkt vanuit het Leuvense kunstenhuis OPEK en speelt niet alleen in heel Vlaanderen, maar ook steeds meer internationaal.

Er zijn ook een schoolvoorstellingen gepland op maandag 2 maart, om 10.30u & 14.00u. Meer info over onze schoolvoorstellingen vind je hier.

Concept, vormgeving & spel Filip Bilsen, Katrien Valckenaers & Lisa Verbelen
Artistieke coaching Randi De Vlieghe
Muziekmontage Gerrit Valckenaers
Productie fABULEUS
Met dank aan Gayane Avakian, Eline Luyten, Tom Philips, Brigitte Puissant, Dina Swyngedouw, Klaas Trekker & Ronja Zwjeever


Reserveer

 

MUZIEKHUIS GOESTE MAJEUR pijltje rechts PEUTERCONCERT [gratis]

Zondag 8 maart 2015 om 10.30u

terug naar top

Goeste MajeurEen concert van en door peuters, onder leiding van Gonçalo Branco.

www.goestemajeur.be


MUZIEKHUIS GOESTE MAJEUR pijltje rechts MUZIEKAVOND [gratis]

Zondag 8 maart 2015 om 19.30u
Zondag 19 april 2015 om 19.30u
Zondag 24 mei 2015 om 19.30u

terug naar top

Muziekavonden Muziekhuis Goeste Majeur organiseert de komende maanden opnieuw enkele nieuwe Muziekavonden. Deelnemen is gratis, voorkennis niet nodig: enkel goesting om mee te doen is van belang.

www.goestemajeur.beBELMUNDO

terug naar top

Belmundo is een jaarlijks terugkerende reeks activiteiten rond een Noord-Zuidthema. Van 1 t.e.m. 31 maart 2015 kan je op heel wat plaatsen in Gent terecht voor lezingen, films, workshops en nog veel meer. Ga naar www.belmundo.org voor een overzicht van alle activiteiten.

Deze 6de editie van Belmundo gaat over thema ‘grondstoffen’ want iedereen gebruikt grondstoffen, zowel in Zuid als Noord. Veel natuurlijke grondstoffen zijn schaars geworden, hoewel ons consumptiegedrag dit niet altijd doet vermoeden. Maar ook vandaag gaat exploitatie van grondstoffen soms nog gepaard met negatieve gevolgen voor de plaatselijke bevolking. Zo kunnen inwoners van gebieden waar ontginning plaatsvindt te maken krijgen met vervuiling, gezondheidsproblemen, gedwongen verhuizingen of schendingen van mensenrechten.

Belmundo gaat met dit thema aan de slag en organiseert een rist activiteiten. Zoals: een ontbijt met een ‘rebel’, een havenrondvaart, een gsm-inzamelactie of een heus festival rond eerlijke mode. Cinema Belmundo presenteert voor het eerst een vierdelig filmparcours, toegespitst op grondstoffen. En wie de handen uit de mouwen wil steken, kan terecht in één van de Belmundo repaircafés.

Tijdens Belmundo kan je Bij’ De Vieze Gasten terecht voor twee initiatieven: de film ‘Gold Fever’ en het culinaire project ‘Tafelen bij de buren’.

BELMUNDO pijltje rechts GOLD FEVER

Donderdag 12 maart 2015 om 20.00u

GOLD FEVER In de documentaire ‘Gold Fever’ wordt het verhaal gebracht van Gregoria, Crisanta en Diadora uit San Miguel Ixtahuacán. Deze drie vrouwen verzetten zich tegen de Marlin-mijn, geëxploiteerd door het Canadese bedrijf Goldcorp Inc. De vrienden van Eric Gruloos - een priester die al 30 jaar in de gemeenschap woont - lichten de documentaire toe.

De inkom bedraagt €5, inschrijven kan via mariakerke@oww.be.

Organisatie Catapa vzw, OWW Mariakerke, 11.11.11 Brugse Poort, Curieus Brugse Poort, Trafiek, Bij’ De Vieze Gasten & De vrienden van Eric Gruloos

 

BELMUNDO pijltje rechts Tafelen bij de buren

Zaterdag 14 maart 2015 om 18.30u

Maak kennis met de keuken van je buren! Buurtbewoners uit verre streken koken hun traditionele gerechten in een huiselijk kader. Schuif mee aan de ‘tafel met een verhaal’ en leer je buren kennen tijdens een lekkere maaltijd. Een aperitiefje nuttigen kan Bij’ De Vieze Gasten. Van hieruit trek je te voet of met de fiets naar een gastgezin waar een kok je laat kennismaken met zijn/haar lokale keuken. Na een lekkere maaltijd kan er nagekaart worden Bij’ De Vieze Gasten.

Inschrijven is nodig via info@chautaara.org. De inschrijving is pas definitief na overschrijving van €20 (12€ voor -12-jarigen) op BE 29 9793 2641 0964 met vermelding van ‘tafelen bij de buren - naam en aantal personen’.

Smakelijk!

Organisatie Chautaara vzw

En ook in het Buurtcentrum Brugse Poort (Kokerstraat 36) kan je terecht voor een Belmundo-activiteit. Op zaterdag 7 maart 2015, van 18.00u tot 23.00u, vindt daar ‘Peruaans goud op je bord’ plaats. Op deze benefietvond maak je na een heerlijke pastamaaltijd kennis met gastsprekers uit het Noorden van Peru. Roy Rabanal en Aurelio Chino brengen hun verhaal over de impact van grootschalige goudmijnbouw in Peru. Deze avond kost €10. Reserveren kan via charlotte.christiaens@catapa.be. ‘Peruaans goud op je bord’ is een initiatief van Catapa vzw i.s.m. Putumayo.I-LUNA pijltje rechts KLASS    [12+]  vlieg

Donderdag 26 maart 2015 om 20.30u
Zaterdag 28 maart 2015 om 20.30u

terug naar top

KLASS

“Als ge ne kop hebt om stront op te sorteren dan doen ze da ook”

Seb is de pispaal van de klas. Al jaren. Tot Kasper een signaal ontvangt van Thea - het meisje waar hij verliefd op is - dat de klas geen respect heeft voor Seb. Kasper besluit om het op te nemen voor Seb. Maar nu worden beide jongens bijna dagelijks fysiek en mentaal mishandeld. En als de klas zich nog erger verzet tegen het duo, bezwijkt ook Thea onder de groepsdruk. Ze staan er nu helemaal alleen voor. En wanneer die ene druppel de emmer doet overlopen, wordt het de jongens te veel…

“Het is gewoon een kwestie van verstand op nul en gaan”

‘Klass’ is een voorstelling over groepsdruk, pesterijen en de onomkeerbare gevolgen daarvan en wordt gespeeld door jongeren tussen 16 en 23. Een verhaal waar je even stil van wordt. ‘Klass’ is gebaseerd op een Estlandse film over pesten door Ilmar Raag en was de officiële inzending voor de 80ste Academy Award-uitreiking. 

Reserveren voor deze voorstelling kan via reservaties@theater-i-luna.be en www.theater-i-luna.be. .

Van Luna Jong en Compagnie Blauwtong (I-Luna)
Regie
Johnny De Meyer
Assistentie
Lore Creve & Mathias Van Mieghem
Met Loic Ghysels, Maarten Persoons, Lionel Mueghe, Eline Hendriks, Lise Vanderheyden, Jesse De Bock, Jasper Gelaude, Jens De Wulf, Ellen Sterckx, Hannah Zaouad, Elisabeth Dams, e.a.
Technisch ontwerp Charlotte Heyndrickx
Beelden Sven Spur
Foto Mats Van Eccelpoel
PROFUNDO & VOEM pijltje rechts FIFES

Zondag 29 maart 2015 om 16.00u

terug naar top

Profundo & Voem

Fifes is een muziekgroep opgericht in 2002 door muzikanten met Marokkaanse en Tunesische roots. Het repertoire van de groep is zeer gevarieerd, gaande van Oosterse, traditionele muziek tot Arabisch-Andalusische muziek. Fifes heeft al opgetreden op verschillende festivals en in culturele centra in binnen- en buitenland (o.a Tunesië, Marokko, Italië, Frankrijk).

Met Moufadhel Adhoum (oud / Arabische luit), Abderrahim Semlali (viool & zang) & Abdelali Jazouli (riqq)

Het optreden van Fifes kadert binnen het project PROFUNDO – muzikale ontmoetingen tussen de verschillende religieuze en levensbeschouwelijke gemeenschappen van Gent. Deze dag staat in het teken van de Arabische Islamitische Gemeenschap Gent. Het volledige programma:

  • 14.00u Al Fath Moskee opent haar deuren - verwelkoming , rondleiding en open ontmoeting & dialoog Moskee Al Fath (Beukelaarstraat 23)
  • 15.30u wandeling doorheen de Brugse Poort naar Bij’ De Vieze Gasten (Haspelstraat 31)
  • 16.00u optreden Fifes
  • 17.30u afsluitende receptie

Op maandag 30 maart organiseert VOEM vzw aansluitend een scholendag. Op het PROFUNDO-programma staat ook een afsluitende plenumactiviteit van de verschillende PROFUNDO-weekends. Meer info via VOEM vzw / Nadia Srasra op het nummer 09 374 59 70 of via nadia.voem@gmail.com.

PROFUNDO is een realisatie van VOEM vzw Gent & Oost-Vlaanderen, Moskee Al Fath, ORBIT vzw, FZO-VL en De Centrale.
Met steun van de Stad GentCIRCUSPLANEET pijltje rechts FUNKY FRIDAY vlieg

Vrijdag 3 april 2015 om 20.00u

terug naar top

CIRCUSPLANEET

Op vrijdag 3 april organiseert Circusplaneet opnieuw een Funky Friday. Deze keer dus nog eens zoals het ooit begon: op een vrijdag. Je kan genieten van kersvers talent en oude rotten in het vak die hun kunsten komen tonen op het podium Bij’ De Vieze Gasten. Dans, circus, muziek, clownerie, of een mix van dit alles: alles kan en alles mag. Een plezante avond verzekerd!

Op 25 en 26 april organiseert Circusplaneet ook een ‘Freakend Clownerie’  voor mensen met al een tikkeltje ervaring. Een weekend lang gaat Circusplaneet, samen met begeleider Eva Kahan, dieper in op de mooiste, eenvoudigste maar misschien moeilijkste theaterstijl die er is. Via improvisatieoefeningen gaat Circusplaneet op zoek naar de kunst van het falen voor een publiek. Omdat mislukken toch ook een beetje winnen is.

Het Freakend vindt plaats in Gent op zaterdag 25 april (van 16.00u tot 20.00u) en zondag 26 april (van 10.00u tot 14.00u). Inschrijven kan door te mailen naar inschrijven@circusplaneet.be of via www.circusplaneet.be/nl/inschrijfpagina/freakend-clownerie.

Reserveer


POCO LOCOpijltje rechts POCOLOËZIE

Zaterdag 2 mei 2015 om 18.30u

terug naar top

Poco Loco

Poco Loco is een ontmoetingshuis waar overwegend mensen komen die psychisch kwetsbaar zijn. Sinds de oprichting 13 jaar geleden heeft 'het woord' een prominente plaats in de werking: onder de noemer ‘Pocoloëzie’ vindt jaarlijks een poëziefestival plaats. Op de affiche staan een rist bekende en minder bekende dichters, samen goed voor een boeiende literaire avond met een muzikale intermezzo’s. Om 18.30u wordt er een muzikale ontvangst voorzien door de Pocolocoswingers. Het literaire programma start om 19.00u.

Meer info en tickets via www.aanloophuispocoloco.be.


Bij’ De Vieze Gasten werkt veel en graag samen met buurtgerichte organisaties, kunstenaars en buurtbewoners. Interesse om de zaal te gebruiken? Neem contact op met Eline via eline@deviezegasten.org voor meer info.

 

BIJ DE BUREN pijltje rechts LANCEERWEEKvlieg

Maandag 1 t.e.m. donderdag 4 december 2014

terug naar top

Bij de burenlVoor de derde keer stapt Bij’ De Vieze Gasten in het kindertheaterproject Bij De Buren.

Bij De Buren is een samenwerking tussen Bij’ De Vieze Gasten, het Antwerpse theatergezelschap luxemburg en Brede School. Vier studenten Drama van School of Arts in Gent spelen twee verschillende voorstellingen bij buurtbewoners thuis. Die kunnen op hun beurt weer buren, vrienden en familie uitnodigen.

Voor Bij De Buren van start gaat vinden lanceervoorstellingen plaats, van 1 t.e.m. 4 december. Die zijn bedoeld voor het publiek van de verschillende buurtscholen. De aanwezige gezinnen zien dan één voorstelling en kunnen gratis intekenen voor de andere voorstelling. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt!

(meer info volgt)

Reservaties

SCHOOL

AANTAL LEERLINGEN
AANTAL BEGELEIDERS
     
     
     
     
 
   
totaal
   

 


DUNIA VZW pijltje rechts DE BOOM TOUDOU [6+]vlieg

Maandag 19 januari 2015 om 10.30u
Maandag 19 januari 2015 om 14.00u

terug naar top

DuniaDe Boom Toudou is een Afrikaanse versie van het bekende Westerse sprookje Assepoester.

Een meisje dat haar moeder en grootmoeder verloren heeft, wordt opgevoed door een boze stiefmoeder die haar verplicht allerlei ondankbare en zware taken te verrichten. Nacht na nacht moet ze  water gaan halen aan een meer omgeven door wilde dieren. Haar enige troost is ‘de boom Toudou’, een boom die haar overleden grootmoeder voor haar plantte, en waar ze met haar verdriet terecht kan. De boom  geeft haar raad en helpt haar zo telkens veilig  thuis te komen uit het bos. Zelfs wanneer de boze stiefmoeder de boom in haar woede verbrandt, beschermen de wortels en de as het meisje. En zoals in alle sprookjes, loopt het uiteindelijk goed af…

Dunia vzw brengt dit sprookje met de bedoeling onderlinge culturele verbanden aan te tonen, intercultureel begrip te verbeteren en integratie te bevorderen

 

Met Nyira Hens
Regie Dahlia Pessemiers – Benamar


Maandag 19 januari 2015 om 10.30u

SCHOOL

AANTAL LEERLINGEN
AANTAL BEGELEIDERS

De Piramide

57 3

De Boomhut

87 5
 
   
 
   

 

   
totaal
144 8

 


Maandag 19 januari 2015 om 14.00u

SCHOOL

AANTAL LEERLINGEN
AANTAL BEGELEIDERS

Het Kriebelhuis (Kiekenstraat)

15 1

Het Klimrek

77 4

Het Eiland

16 2
De Phenix
48  

 

   
totaal
156 7

 


FABULEUS pijltje rechts SNIPPERDAGEN [6+]vlieg

Maandag 2 maart 2015 om 10.30u
Maandag 2 maart 2015 om 14.00u

terug naar top

FabuleusDrie blonde personages leven naast elkaar in een troosteloos appartementje. Ze doen het huishouden. Ze bezoeken elkaar. Ze zorgen voor een kind. Kortom, ze spelen een soort Playmobil-versie van het volwassen leven met zijn rituelen en verplichtingen; met zijn stille afspraken en onuitgesproken gevoelens. En dat op de tonen van de Zevende van Beethoven.

De wereld van ‘Snipperdagen’ is tegelijk herkenbaar en bizar. De personages spreken een vreemde taal (met Zweedse tongval), dagelijkse taferelen ontsporen tot surrealistische dansen, huilbuien tot driestemmige liederen en tenslotte raakt zelfs de zwaartekracht het spoor bijster.

“Bovenal is Snipperdagen een even aanstekelijke als ingenieuze theatervoorstelling. Een klein, fris bommetje in het Vlaamse jeugdtheater.” (De Standaard) “Een frisse mix van bewegingstheater en slapstick, grappig maar niet geheel vrijblijvend. Tersluiks sluipt de tragiek binnen.” (De Morgen) "Een kijkfeest met een filosofisch en melancholisch kantje." (Knack)

fABULEUS is een veelzijdig productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de ontwikkeling van jong artistiek talent. Er zijn dan ook weinig gezelschappen waar zo’n continue wisselwerking plaatsvindt tussen jongeren, jonge makers en ervaren podiumkunstenaars. De voorstellingen van fABULEUS bereiken een ruim publiek van kinderen, jongeren en volwassenen. fABULEUS werkt vanuit het Leuvense kunstenhuis OPEK en speelt niet alleen in heel Vlaanderen, maar ook steeds meer internationaal.

Concept, vormgeving & spel  Filip Bilsen, Katrien Valckenaers & Lisa Verbelen 
Artistieke coaching  Randi De Vlieghe
Muziekmontage Gerrit Valckenaers 
Productie  fABULEUS

Maandag 2 maart 2015 om 10.30u

SCHOOL

AANTAL LEERLINGEN
AANTAL BEGELEIDERS

De Boomhut

87 5

De Piramide

65 4
 
   
 
   

 

   
totaal
152 9

 

Maandag 2 maart 2015 om 14.00u

SCHOOL

AANTAL LEERLINGEN
AANTAL BEGELEIDERS

Het Kriebelhuis (Kiekenstraat)

15 1

Het Klimrek

77 4
De Phenix
48  
 
   

 

   
totaal
140 5

 


4HOOG pijltje rechts DE KONING ZONDER SCHOENEN [3+]vlieg

Maandag 9 februari 2015 om 10.30u
Maandag 9 februari 2015 om 13.30u
Dinsdag 10 maart 2015 om 9.00u
Dinsdag 10 maart 2015 om 11.00u

terug naar top

De koning zonder schoenen

Er was eens…
Een koning.
Een koning op een gouden troon.
Met een geweldige kroon
op het hoofd en ook een blinkende mantel.
Hij had wel 100 paarden.
Hij had ook 1000 knechten.
En zelfs 1000 X 1000 vrienden.
De koning had alles om blij te zijn.
En toch was hij verdrietig...

Een voorstelling over verdriet, hoop en geluk.
Over geven en krijgen en dat rijkdom veel meer is dan rijk zijn.

‘De koning zonder schoenen’ is een echte  4Hoog klassieker. Een succesvolle tournee van zes jaar doorheen Vlaanderen, Wallonië, Frankrijk, Nederland en Zwitserland. En nu, et maintenant: de nieuwe koning is gearriveerd, le nouveau roi est arrivé! Met een nieuw decor en nieuwe kostuums, geïnspireerd op het oeuvre van kunstenaar René Magritte. Het verhaal blijft hetzelfde, de theatrale belevenis is helemaal anders.

Spel Steve De Scheppper of Frans Van der Aa & Saskia Verstiggel of Tineke Caels 
Regie Frans Van der Aa
Decor & kostuums Kathleen Moers & Frans Van der Aa
Muziek Helder Deploige
Tekst Raf Walschaerts
Beeld Caroline Vincart

Maandag 9 februari 2015 om 10.30u

SCHOOL

AANTAL LEERLINGEN
AANTAL BEGELEIDERS

De Feniks

20  

 

   
 
   
 
   

 

   
totaal
   

 

Maandag 9 februari om 13.30u

SCHOOL

AANTAL LEERLINGEN
AANTAL BEGELEIDERS

De Phenix

70  

 

   
 
   
 
   

 

   
totaal
   

 

Dinsdag 10 februari 2015 om 9.00u

SCHOOL

AANTAL LEERLINGEN
AANTAL BEGELEIDERS

De Phenix

50  

De Boomhut

88  
 
   
 
   

 

   
totaal
138  

 

Dinsdag 10 februari om 11.00u

SCHOOL

AANTAL LEERLINGEN
AANTAL BEGELEIDERS

De Piramide

75  

Het Klimrek

44  
 
   
 
   

 

   
totaal
119