DECEMBER 2015
   
vr 4 19.00u
   
vr 4 20.30u
   
vr 4 22.00u
   
za 5 19.00u
   
za 5 20.30u
   
za 5 22.00u
   
zo 6 18.30u
   
vr 11 20.30u
   
za 12 20.30u
   
wo 16 20.30u
   
vr 18 20.30u
   
zo 20 11.00u
   
zo 27 20.30u
   
       
JANUARI 2016
   
vr 8 19.00u
   
vr 15 20.30u
   
za 16
   
vr 22 20.30u
   
za 23 20.30u
   
wo 27 20.30u
   
do 28 20.30u
   
za 30 20.30u
   
       
FEBRUARI 2016
   
vr 5 20.30u
   
za 6 20.30u
   
vr 12 20.30u
   
za 13 20.30u
   
do 18 10.30u
   
do 18 14.00u
   
vr 19 20.30u
   
vr 26
   
za 27
   
       
MAART 2016
   
za 5 20.30u
   
       
reserveerknop= reserveer     Reserveren kan vanaf vrijdag 20 november 2015 om 10.00u.
Eerder gemaakte reservaties worden niet opgenomen.
 
 

 

 

  

PROJECTEN

DE KARAVAAN II

Zaterdag 6 december 2015 om 18.30u

terug naar top

schuunschgreiverslogo

Muzikanten alom,

We nodigen jullie uit om deel te nemen aan de nieuwe editie van DE KARAVAAN.

In 2015 zorgde De Karavaan voor een intense, unieke ontmoeting en samenwerking tussen lokale en Roma muzikanten. Voor de editie van 2016 gaan we verder met deze dialoog. Zowel in Gent als in Brussel en Antwerpen werken we verder aan een eigentijds, gemengd repertoire.

Hier in Gent wordt De Karavaan muzikaal begeleid door Wouter Vandenabeele en Martin Balogh. Heb je interesse, speel je een instrument en/of zing je? dan ben je erg welkom om deel te nemen! We mikken op een groep jonge mensen (15-30 jaar) maar ook oudere muzikanten zijn welkom.

De repetities starten in januari en er zijn concerten in de periode april- juni 2016 in Gent, Antwerpen en Brussel.

Eerste samenkomst: zondag 6 december om 18u30 Bij’ De Vieze Gasten. Dat wordt een open repetitie waarop je kennis kan maken met het project. Waarop je meteen een eerste nummer aanleert. Waarop er gejamd wordt. Waarop je alles verneemt over het verdere verloop van de repetities (telkens op zondag) en het project.

Wil je graag mee repeteren en deel uitmaken van dit unieke orkest? Geef een seintje via mark@deviezegasten.org of 09/237.04.07 of Bij’ De Vieze Gasten, Haspelstraat 31.

DE KARAVAAN is een project van Madam Fortuna (Antwerpen), Bij' De Vieze Gasten (Gent) en Globe Aroma (Brussel).

Kijk op de website van Madam Fortuna voor meer info, beeld en klank, of volg Madam Fortuna vzw op Facebook. www.madamfortuna.be | http://madamfortuna.be/projecten/project-5SCHUUNSCHGREIVERS pijltje rechts TIEN OM TE ZIEN

Vrijdag 11 & zaterdag 12 december 2015 om 20.30u

terug naar top

schuunschgreiverslogo

Een raadsel: het begint met een S, eindigt op vers en het bestaat tien jaar?

Een ideetje?

Inderdaad de Schuunschgreivers, uw trouwe leverancier van Ons Kommeere, bestaan dit jaar tien jaar en dat moet gevierd worden. Niet in Bobbejaanland of op de Zeedijk van Blankenberge, maar Bij’ De Vieze Gasten waar de schuune Schuunschgreivers tien jaar geleden voor het eerst de woordkunstkoppen bij elkaar hebben gestoken. Het tinnen jubileum wordt een bloemrijk stijlfeest - wat zeg ik: een lyrische show - om duimen en vingers bij af te likken. En met de nodige oratorische wendingen, klanknabootsingen, zinspelingen, anakoloeten en vuilschrijverijen zullen we samen met u terug- en vooruitblikken in tien schone letterkundige blokken; tien jaar om om te zien, tien jaar om naar uit te kijken!
Geen feest zonder muzikale letterdans en Nerowafelenbak, geen show zonder presentatoren - en wat voor een presentatoren- want voor deze taalkundig ernstig zwierende stijloefening hebben de Schuunschgreivers niemand minder dan Luc en Luc kunnen strikken. Komt dat zien, komt dat zien, tien om om te zien!
En o ja, wie dacht dat hij met lege handen naar huis gaat, zou nog wel eens metaforisch kunnen verschieten. Niet te missen.

Regisseur Rik Bassiere | Presentatie Productions & zonen | Met alle Schuunschgreivers & vele gasten

Reserveer


NIEUWJAARSRECEPTIE pijltje rechts SANAGA band [gratis] 

Vrijdag 8 januari 2016 vanaf 19u00

terug naar top

schuunschgreiverslogo

Op 8 januari 2016 nodigt Bij’ De Vieze Gasten jullie uit om samen het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. Vanaf 19u00 is iedereen welkom voor een hapje en een drankje.

De SANAGA Band zorgt voor wat extra gezelligheid. SANAGA BAND is een groep van acht muzikanten uit Gent, waarvan de gemeenschappelijke noemer de liefde voor muziek is. Elk heeft zijn eigen achtergrond en samen houden zij enorm van Afrikaans roots muziek.

SANAGA BAND brengt een hyperswingend en gevarieerd ritme, volgestouwd met makossa, soukous, R&B, reggae en afro- funk. Hun opzwepende muziek brengt het publiek binnen de kortste keren in een Afrikaanse roes. Het contact met het publiek maakt van de optredens één groot feest. Gezellig, swingend en ambiance non- stop!AUDITIES voor Muziekvoorstelling 'Nomen est Omen' van Larf! [+12]  vlieg

Zaterdag 16 januari 2016

terug naar top

LARF!

Theatermaker Boris Van Severen maakt in 2016 voor Larf! een voorstelling met 6 jongeren tussen 12 & 16 jaar: Nomen est omen. Boris Van Severen is lid van theatergezeldschap het KIP en viel met zijn afstudeervoorstelling in de prijzen. ( Publiekprijs theater aan zee en Big in Belgiumprijs) 

Noment est omen onderzoekt hoe een naam een voorteken is van de toekomst. Wat is voorbestemd en wat is er toeval? Hoe kan je proberen je naam waar te maken? 

Meer informatie over de voorstelling, die door gaat op 14, 15 en 16 april, volgt later. 

Ben je tussen de 12 en 16 jaar en droom je er van om op de planken te staan? Dan is dit je kans! Schrijf je in voor de auditie op 16 januari: stuur een mailtje of spring gewoon eens binnen Bij’ De Vieze Gasten of Larf!

Locatie? Bij’ De Vieze Gasten, Haspelstraat 31 Gent

Inschrijven? Kan via info@larf.be

 


GASTEN & DE GASTEN pijltje rechts de vieze GASTEN EN hun GASTEN

Vrijdag 26 en zaterdag 27 februari 2016

terug naar top

Na tien onvergetelijke, steeds verrassende en altijd feestelijke edities van ‘Jamila nodigt uit’ hier Bij’ De Vieze Gasten steken we het idee in een enigszins nieuw kleedje. Hoe dat kleedje er precies zal uitzien, kunnen we nu nog niet vertellen. Maar we blijven onverdroten op zoek gaan naar de meest diverse mensen en groepen die iets te tonen hebben op een podium of daarrond.

Beeld, woord, muziek of podiumkunst in alle formaten en in al zijn vormen. Het zal er allemaal opnieuw te zien en te beleven zijn.

De eerste editie mag u verwachten op 26 en 27 februari. Vrijdag én zaterdag nodigen we u uit om kennis te komen maken met wat er groeit, bloeit, krioelt, rommelt, borrelt en bruist in onze onwaarschijnlijke buurt en in deze mooie stad.

 

 

  

THEATER

YINKA KUITENBROUWER pijltje rechts HONDERDHUIZEN [première] 

Vrijdag 4 december 2015 om 19.00u - Volzet
Vrijdag 4 december 2015 om 20.30u - Volzet
Vrijdag 4 december 2015 om 22.00u - Volzet
Zaterdag 5 december 2015 om 19.00u - Volzet
Zaterdag 5 december 2015 om 20.30u - Volzet
Zaterdag 5 december 2015 om 22.00u - Volzet

terug naar top

Yinta Kuitenbrouwer - Honderdhuizen

Mensen die hun hele leven op dezelfde plek wonen,
mensen die net zijn verhuisd of dat gaan doen,
mensen die op een bijzondere plek wonen,
mensen die gedwongen hun thuisstad of -land hebben verlaten,
mensen zonder huis, ...

Voor haar huiskamervoorstelling ‘HonderdHuizen’ ging actrice Yinka Kuitenbrouwer op bezoek bij honderd mensen. Ze praatte met hen over 'thuis'. Op basis van de gesprekken die ze voerde vertelt Yinka nu in ‘HonderdHuizen’ een nieuw verhaal. Een pakkende voorstelling over bewoners, vertrekkers, aangelanden, zwervers en thuisblijvers. Een voorstelling voor luisteraars, vertellers, zoekers, vinders, bekenden en onbekenden.

Eerder dit jaar toonde Yinka een eerste korte versie van ‘HonderdHuizen’ - o.a. tijdens Het Bomfestival. Op 4 en 5 december is eindelijk de definitieve versie te zien, in première Bij’ De Vieze Gasten. HonderdHuizen is drie keer per avond in een zeer intieme setting te zien, voor een beperkt publiek.

Reserveer dus tijdig!

https://honderdhuizen.wordpress.com

Spel & creatie Yinka Kuitenbrouwer | Coaching Nijssen en Dirk Pauwels | Dramaturgie Mieke Versyp | Ontwerp/bouw hok Dries Warlop | Met dank aan BesteBuren, Stad Gent, Bij’ De Vieze Gasten, De Werf, Campo & alle bezochten
HET GEVOLG pijltje rechts WORTEL VAN GLAS

Zaterdag 23 januari 2016 om 20.30u

terug naar top

Het Gevolg - Wortel van Glas

Het hoofdpersonage Wortel krijgt levenslessen van zijn wijze nonkel Biet. Hij reist naar de vier hoeken van de wereld op zoek naar zichzelf. Wortel vertelt over zijn nonkel en over diens ‘waarheden’ die achteraf meer blijken te zijn dan toevallige bedenkingen. Zoals “niks is meer dan we denken” of “Eens je weet hoe het loopt, heb je maar te volgen”, of nog dat we voorzichtig omgaan met glas en porselein opdat het niet zou breken, maar dat we nog voorzichtiger er mee omgaan eens het gebroken is en wij de scherven ruimen.

‘Wortel van Glas’ werd ruim 10 jaar geleden geschreven door Josse De Pauw in opdracht van HETPALEIS. De Pauws tekst draait rond kwetsbaarheid en fragiliteit. Stefan Perceval, die zelf Wortel van Glas speelde, maakt de voorstelling nu met Brent Vandecraen. Brent is een jonge student die hij leerde kennen op Buso Zonneweelde in Lommel waar hij opviel door zijn bijzondere gedrevenheid en passie voor theater. 10 jaar na Perceval kruipt Brent nu in de huid van Wortel.

www.hetgevolg.be

Spel Brent Vandecraen | Regie Stefan Perceval | Tekst Josse De Pauw | Beeld Kris Dewitte

Reserveer


BEGIJN LE BLEU pijltje rechts MET MIJ GAAT ALLES GOED

Woensdag 27 januari 2016 om 20.30u

terug naar top

Begin le Bleu

Volgens de Westerse maatschappij zijn er maar drie woorden die er toe doen in deze wereld: pluk de dag. Al de rest is bagage. Eenvoudig, niet? Hoe Begijn er toch telkens in slaagt het leven moeilijker te maken dan het is, laat hij zien in ‘Met mij gaat alles goed’. Omdat u graag lacht met losers maar ook omdat u zichzelf er stiekem in herkent.

Le Bleu zette pas op zijn dertigste zijn eerste stappen in de comedywereld. In 2005 gaf hij zijn job als leraar op en besloot om als professionele cabaretier door het leven te gaan. In datzelfde jaar won hij de jury- en publieksprijs van het befaamde cabaretfestival ‘Cameretten’ in Rotterdam en is sindsdien een graag geziene gast in de Culturele Centra. En natuurlijk ook Bij’ De Vieze Gasten.

www.BEGIJNLEBLEU.be

Beeld Guy Kokken

Reserveer


MAYA WUYTACK pijltje rechts ONTBREEKBAARHEID

Donderdag 28 januari 2016 om 20.30u

terug naar top

Het Gevolg - Wortel van Glas

Op gedichtendag gaat de nieuwe voorstelling van Maya Wuytack & POST.TRAUM.Collective in première. De sferische spoken word- muziekvoorstelling Ontbreekbaarheid is eveneens de feestelijke lancering van de gelijknamige dichtbundel. Een poëtische avond vol puurheid en intimistische magie.

In Ontbreekbaarheid creëert theatermaker-dichter Maya Wuytack met geluidskunstenaar-muzikant Hans Beckers, visual artist Lize Blauw en danseres-performer Mileen Borgonjon een meeslepende poëtische belevenis. Het compositorisch spel van poëzie, muziek, geluidskunst en visuals brengt de thema's van gemis, breekbaarheid en kostbaarheid op een verfrissende, ontroerende en humoristische manier naar voor. Na de voorstelling wordt champagne gekraakt boven de nieuwe dichtbundel Ontbreekbaarheid. Als afterparty performance tatoeëert Maya haar poëzie op de huid van de toeschouwers. Kies je lievelingszin en de plek op je lichaam...

.

Concept, regie en spoken words Maya Wuytack (o.a. winnaar Poemtatawedstrijd 2015) | Geluidskunst en muziek Hans Beckers (winnaar TAZ muziekprijs) | Sound, visuals en scènografie Lize Blauw | Co-regie en performance Mileen Borgonjon (OFFSPACE Tanzkompanie, Dance Company betweenlines)

Reserveer


WIM CLAEYS pijltje rechts IJZER

Vijdag 5 februari 2016 om 20.30u

terug naar top

Wim Claeys - Ijzer

.In de cabaretvoorstelling ‘IJzer’ vertelt Wim Claeys het onwaarschijnlijke verhaal van zijn grootvader Fons Van de Steene. De broers Fons, Gust en Edmond waren alle drie soldaat in de loopgraven aan de IJzer. De één heeft erover verteld, de ander heeft erover geschreven, de derde heeft ooit één brief naar zijn broer gestuurd. Over Marie. Dat had hij beter niet gedaan.

“Een Groote Oorlog van kleine mensen, van helden en lafaards, van gelukzakken en losers. Over modder en miserie, over zoveel schrik dat ge het u niet meer aantrekt.” ‘‘IJzer’, een beklijvend, ontroerend, hilarisch en spannend verhaal.

www.wimclaeys.be

Tekst, muziek en spel Wim Claeys | Regie Mich Walschaerts (Kommil Foo | Beeld Jan Vens

Reserveer

 

 

  

COMEDY

MICHAEL VAn peel pijltje rechts overleeft 2015

Vrijdag 27 november 2015 om 20.30u - VOLZET

terug naar top

Michael Van Peel

"De streken van een standupper, de theatraliteit van een conferencier, de wereldbeschouwing van een columnist en de fluwelen durf van een rebel in kostuum." (Cobra)

2015. Zeventig jaar vrede in Europa. De Zweedse coalitie steekt eindelijk in elkaar, iedereen is Charlie, de Islamitische Staat zit met een serieus begrotingstekort en de Vlaamse leeuw ligt te spinnen in zijn mand. Maar schijn bedriegt soms. Een ding is zeker: er gaan koppen rollen. Met of zonder hulp van mannen met baarden…

De eindejaar conferences van comedien Michael Van Peel zijn intussen een vaste waarde, zowel op radio en televisie. En natuurlijk live op de planken, Bij’ De Vieze Gasten.

www.michaelvanpeel.be

Beeld Johannes Vandevoorde

 

 

  

MUZIEK

Marockin' Brass

Woensdag 16 december 2015 om 20.30u

terug naar top

Marocin' Brass

In de muziek van Marockin’ Brass hoor je het resultaat van een langdurige liefde voor en scherpe analyse van (Noord)-Afrikaanse ritmes met melodieën die refereren aan jazz, hedendaagse muziek en niet-westers idioom. Marockin’ Brass vertegenwoordigt bij uitstek alle muzikale passies van MET-X.

Het geheel klinkt merkwaardig organisch alsof Brussel altijd al aan de Middellandse Zee had gelegen. Zet je schrap voor zwetende shaabi-funk of stomende gnawa waarop eigengereide toeters het zand uit je oren blazen. Marockin' Brass zorgt voor een feest waarbij je niet zal kunnen stilzitten. Hun muziek is het beklijvende lijflied van de nieuwe stadsnomade.

Met-X is een Brussels huis van en voor muziekmakers. Uit de buik van de stad halen ze ruwe geluiden naar boven en toveren ze die om tot een uniek klankuniversum.

Met Luc Mishalle (muzikale leiding, sopraan- en tenorsaxofoon), Driss Filali (krakeb), Jean-Paul Estievenart (trompet), Esinam Dogbatse (dwarsfluit), Pascal Rousseau (sousafoon), Jean Gnonlonfoun (drum), Véronique Delmelle (alt- en baritonsax), Bodé Owa (conga, dans), Mohamed El Ouazghari (tbel), Badr Darras (bendir) & Abdessamad Semlali (krakeb en vocals) | Beeld Maité Delbeke

Reserveer


FERNANT ZESTE pijltje rechts Fernant Zeste 5 years on the road

Vrijdag 18 december 2015 om 20.30u

terug naar top

FERNAND ZESTE

Op 18 december 2010 speelde Fernant Zeste zijn allereerste concert. Vijf jaar, veel concerten en drie cd’s later mag dat gevierd worden, Bij’ De Vieze Gasten natuurlijk! En met veel gasten op het podium. Muzikanten, vrienden die de voorbije 5 jaar een belangrijke rol speelden op en naast de vele podia.

Ze grasduinen in zijn 3 albums, maar ook in de projecten die ze samen uitwerkten zoals XMAS3, The Black Keys tribute. Blues, americana, roots, country, folk, singer songwriters en veel liedjes over de donkere kanten van de liefde.

Een ongetwijfeld gezellige avond met Fernant Zeste, Bruno Deneckere, Michel Goessens, Rianto Delrue, Ries de Vuyst, Roland Herman, Celien De Pelecijn, Tom De Wulf, ...

www.facebook.com/fernantzeste

Beeld Barbara Masson

Reserveer


HANS MORTELMANS & JOKKE SCHREURS pijltje rechts JUKEBOX

Vrijdag 15 januari 2016 om 20.30u

terug naar top

HANS MORTELMANS & JOKKE SCHREURS

Tijdens deze Sociale Jukebox vraag je niet alleen een lied aan, je vraagt een maatschappelijk thema aan dat je nauw aan het hart ligt en daar doen zij dan een lied over. In het begin van het optreden ontvang je een lijst waar inspiratie kan opdoen. Die thema’s garanderen ze. Wil je iets anders, dan proberen ze.

Politiek zou om te lachen zijn als de gevolgen niet zo ernstig waren. Maar het kan plezant ook. Hans Mortelmans & Jokke Schreurs zagen de kans om met hun muziekjes en die van andere iets serieus te doen en hebben die met beide handen gegrepen.

Het resultaat is de Sociale Jukebox, mét de nodige kwinkslagen. Je doet voorstellen, zingt mee en zegt je gedacht. Uw leven zal nooit meer hetzelfde zijn na de eerste Sociale Jukebox ooit. Dit is uniek én nooit vertoond !.

Met Hans Mortelmans & Jokke Schreurs

Reserveer


MELIKE pijltje rechts INN OF LOVE

Vrijdag 22 januari 2016 om 20.30u

terug naar top

Melike

Melike Tarhan -Vlaamse zangeres met Turkse roots -brengt haar derde én kersverse CD ‘Inn of love’ samen met de internationaal gerenommeerde saxofonist John Snauwaert en zijn companen Hendrik Braeckman en François Taillefer. Ze schotelen je Turkse traditionals en eigen nummers voor in een heel nieuw, jazzy arrangement.

De samenwerking tussen Melike en deze op zijn zachtst uitgedrukt bevlogen muzikanten, leidde tot een nieuwe fusie van Oosterse klanken en moderne invloeden.

Het thema liefde loopt als een rode draad door dit muzikale weefsel van etnische en moderne Westerse invloeden. Haar breekbare en tegelijk mysterieuse stem doet de rest.

www.MELIKE.be

Met Tarhan (zang), John Snauwaert (saxofoon), Hendrik Braeckman en François Taillefer

Reserveer


bratzlavsky

Zaterdag 30 januari 2016 om 20.30u

terug naar top

bratzlavsky

Bratzlavsky brengt sferische Franse tekstmuziek voor de liefhebbers van een experiment met een donker randje. Zachte melodieën en harde teksten - of omgekeerd - met veel dubbele bodems en humor.

Deze Gentse bandleden zijn niet aan hun proefstuk toe. David Bratzlavsky speelde nog bij o.a. Sioen en Pornorama, Renaud Ghilbert en Jakob Nachtergaele bij Absynthe Minded en Jeff Goddard in de Amerikaanse band Karate.

www.facebook.com/Bratzlavsky

Met David Bratzlavsky (zang & gitaar) Jan Duthoy (viool, synthesizer) Jakob Nachtergaele (drum) Jeff Goddard (basgitaar)

Reserveer


JACK IN THE BOX

Zaterdag 6 februari 2016 om 20.30u

terug naar top

Jack in the box

‘Jack in the Box is de Gentse groep rond Antje Cochuyt. Gewapend met een ukelele schrijft Antje liedjes rond de grote en de kleine dingen des levens. Samen met Steven Sarrazyn begon ze, ondertussen al twee jaar geleden, aan de nummers te sleutelen. Niet veel later breidde de Jack in the Box familie uit met Teun De Voeght op gitaar, Thomas Janssens op de bas en Koen Gallet achter de drums.

Samen met de band is ook de muziek verder gegroeid. Jack in the Box wisselt maar al te graag de kleine intimistische liedjes af met grote, snedige arrangementen.

vi.be/jackinthebox

Met Antje Cochuyt (ukelele, toys, zang), Steven Sarrazyn (ukelele, keys, mondharmonica), Teun De Voeght (gitaar), Thomas Janssens (bass) en Koen Gallet (drums)

Reserveer


BAO SISSOKO, MOUSSA NIANG & WOUTER VANDENABEELE

Vrijdag 12 februari 2016 om 20.30u

terug naar top

BAO SISSOKO, MOUSSA NIANG & WOUTER VANDENABEELE

De Senegalese Bao Sissoko speelt de kora, een eenentwintigsnarige harp. Hij komt uit een griotfamilie, waar de muziek van generatie op generatie werd overgegeven. Bao kreeg de mandingue-traditie dan ook van jongsaf mee. In Senegal nam hij op met Baaba Maal en maakte hij deel uit van de groep Ngaari Law waarmee hij nog in 2000 een cd opnam. Sinds hij in ons land woont, werkte Bao met tal van grote namen zoals Sioen, Vaya Con Dios, Zap Mama, Malick Pathe Sow. Hier bij ons brengt hij een prachtig staaltje muziek samen met de internationaal erkende violist Wouter Vandenabeele (Olla Vogala, Chansons sans Paroles) en de Senegalese zanger Moussa Niang . Niang werkte met de grote namen uit de Malinese muziek. Hij was één van de leadzangers van het Symmetric Orchestra van Toumani Diabate en stond op het podium met onder meer Bassekou Kouyate. Drie topmuzikanten die je een onvergetelijke avond zullen bezorgen!

Met Moussa niang (zang), Bao Sissoko (Kora) & Wouter Vandenabeele (viool)

Reserveer


DEREK pijltje rechts Le sel de l’ÉtÉ

Zaterdag 13 februari 2016 om 20.30u

terug naar top

BAO SISSOKO, MOUSSA NIANG & WOUTER VANDENABEELE

Na vijf cd’s in het Nederlands brengt Derek weer een Franstalige cd uit met nieuwe chansons: Le sel de l’été. Het zout van de zomer, de voorbije zomer, de zomer van een mensenleven...en wat er zin en pit aan gaf.

Le sel de l’été is geproduced door Yves Meersschaert, al sedert 1993 de muzikale compagnon waarin Derek zijn vertrouwen stelt. Ook de andere bandleden Luc Vanden Bosch (drums), Hans Van Oost (gitaar), Mario Vermandel (bas) en Marie-Anne Standaert (trompet, bugel) zijn weer van de partij.

De vorige Franstalige platen dateren van 1999 (Cabaret Sauvignon) en 2008 (Ça va mon ami), en je zou kunnen stellen dat Le sel de l’été daarvan een verlengstuk is. Enkele chansons horen in het cabaret, andere zijn luisterliedjes pur sang, en weer andere zijn zo groovy dat je je voeten al voelt schuiven over een met zuiders zand bestrooide houten dansvloer bij een zachtjes ruisende oceaan... Derek in het Frans is een vis in het water, de warmste bakker in jouw buurt.

Met Yves Meersschaert, Luc Vanden Bosch (drums), Hans Van Oost (gitaar), Mario Vermandel (bas) en Marie-Anne Standaert (trompet, bugel)

Reserveer


BERLAEN pijltje rechts VAN MIJN ERF

Zaterdag 19 februari 2016 om 20.30u

terug naar top

Berlaen

Bassist Wouter Berlaen die zich in 2011 van voornaam ontdeed om met eigen songs in onvervalst Zults dialect een stap naar voor te zetten op het podium, laat je kennismaken mijn zijn album “Van mijn erf”. Het album bevat 10 songs in onvervalst dialect uit het Leiedorp Zulte. De voorbije jaren leerde de Zultse chansonnier tot scha & schande zijn persoonlijke terrein af te bakenen. Tegen wil en dank. Autobiografische songs over vriendschap, verwantschap, verraad en vertrouwen spelen een hoofdrol op “Van mijn erf” – afgewisseld met songs die Berlaens typische schuine kijk op het leven belichten.

www.berlaenfromzulte.be

Met Wouter Berlaen (zang, bas & gitaren), Ward Snauwaert (gitaren, synths & zang) & Laurens Billiet (drumps & loops) | Met Franky
Drappier

Reserveer


THE RED RUM ORCHESTRA pijltje rechts WILT

Zaterdag 5 maart 2015 om 20.30u

terug naar top

THE RED RUM ORCHESTRA

De Gentse band ‘The Red Rum Orchestra’ zag het levenslicht eind 2009. Ze brachten reeds twee EP’s uit bij het label Internexterne uit Marseille: ‘Rise’ (2012) en ‘Bloom’(2013), waarmee ze Frankrijk doorkruisten.

Nu blaast The Red Rum Orchestra je omver met hun full album ‘Wilt’, opgenomen met producer Fré Segers (gekend van Stadt, Marveles Something, Sioen,…) De primitieve lo-fi folksound van de eerste EP’s werd omgezet in een breder, volwassen, eigen geluid met psychedelische diepgang, zonder het organische te verliezen. The Red Rum Orchestra zijn working class heroes without a cause, met de asfaltprairie-blues.

Na enkele gesmaakte huiskamerconcerten op het Bom Festival stelt The Red Rum Orchestra nu hun nieuwe nummers voor, geruggesteund door violiste Anouk Sancuk en pianist Tomas Noël.

www.theredrumorchestra.com

Met Peter Moerenhout (gitaar & stem), Thomas Steurbaut(drum & stem), Sam Van Ingelgem (bas & stem), Dieter Claus (gitaar & stem), Anouk Sancuk (viool) & Tomas Noël (piano)

Reserveer

 
  

FAMILIE

HET WOLK pijltje rechts STOF [6+] [première]    vlieg

Woensdag 4 november 2015 om 15.00u

terug naar top

THEATER BOUTIQUEOp een plek ver boven ons, nog hoger dan de wolken
zitten twee vreemde figuren verstrengeld in een berg stof
ze gluren tussen de draadjes, zitten naar ons te lonken
ze leven er gezellig samen en doen nooit alsof

Maar wat als de een de ander plots gaat vervelen
of zelfs gaat zweven nog hoger in de lucht
gebeurt dan misschien zoals bij zovelen
en eindigt hun verhaaltje met een grote zucht

‘Stof’ is een zeer beeldende voorstelling over een stoffige wereld waar vriendschap niet in vraag wordt gesteld. Tot één van de twee figuren toch beslist er alleen op uit te trekken en hun wereld letterlijk in elkaar stort. Een poëtische voorstelling over verlies, over je vasthechten aan iemand en toch losgeknipt worden, over hoe verschillend we allemaal toch kunnen zijn in één en dezelfde wereld. Een voorstelling die stof tot nadenken geeft.

‘Stof’ is de eerste voorstelling van Het WOLK, een kersvers kinder- en jeugdtheatergezelschap opgericht door Sarah Van Overwaelle. Sarah was medeoprichtster van De Nietjesfabriek, waar ze vormgeefster, theatermaakster en actrice was. Met Het WOLK zet ze haar droom verder om het leven van mensen in te kleuren via theater.  

www.hetwolk.be

Spel Lize Pede & Sarah Van Overwaelle | Vormgeving Astrid Michaelis & Sarah Van Overwaelle | Muziek Bert Van Wymeersch & Gerrit Valckenaers | Coaching Karolien Verlinden, Astrid Michaelis & Maxim Storms | Lichtontwerp Bram Waelkens | Productie Het WOLK  | Met dank aan fABULEUS, Campo, Bij’ De Vieze Gasten & KASK Gent


 
  

SCHOOLVOORSTELLINGEN

VZW JAMAISVU pijltje rechts HET TAKKENKIND [5+]    vlieg

Donderdag 18 februari 2016 om 10.30u
Donderdag 18 februari 2016 om 14.00u

terug naar top

HET TAKKENKINDOEen vrouw riep: 'ik wil een kind'.
'komt in orde', antwoordde haar man.  
En hij ging er meteen één zoeken. 
Maar moet het een jongen zijn of een meisje?
Een blond of een bruin kindje?  
Een Chineesje of een Mexicaantje?
Als hij maar niet met het verkeerde kind thuiskomt..

‘Een man en een vrouw liggen samen in bed. Plots wordt de vrouw snikkend wakker want ze wil een kind, nu en meteen. Ze wacht al zo lang. Haar man weet hoe ongeduldig zij kan zijn en gaat daarom de volgende morgen al op pad, op zoek naar een kind. De vreemde figuren die hij tegenkomt helpen hem niet veel verder. En dan is er plots toch een kind, maar wat voor een kind…

Het takkenkind is een muzikaal theater voor jong en oud vanaf 5 jaar. Een verhaal over kinderen hebben en van ze houden. Vzw jAMAIsvu brengt dit moderne sprookje met veel energie en fantasie. Twee muzikanten begeleiden het stuk met supertoffe muziek en liedjes 

www.hetwolk.be

Spel Katrien Vandepitte, Kenny De Maertelaere | Muziek Sarah Manhaeve, Pieter De Pouillon | Auteur Gerda Dendooven | Beeld www.xtra.photo

Reserveer

 
  

OP BEZOEK

MUZIEKHUIS GOESTE MAJEUR pijltje rechts MUZIEKAVOND [gratis]

Zondag 29 november 2015 om 19.30u
Zondag 27 december 2015 om 20.30u

terug naar top

Muziekavonden Muziekhuis Goeste Majeur organiseert de komende maanden opnieuw enkele nieuwe Muziekavonden. Deelnemen is gratis, voorkennis niet nodig: enkel goesting om mee te doen is van belang.

www.goestemajeur.beMUZIEKHUIS GOESTE MAJEUR pijltje rechts TRY-out EDDE GOESTE [gratis]

Zondag 20 december 2015 om 11.00u

terug naar top

Edde Goeste Op 20 december gaat Goeste Majeur vierkant hun goeste doen. Er is veel goesting in de Brugse Poort: ze hebben een kinderfanfare, er is een koor en nu hebben ze er een theatrale dansgroep bij: de Goestedoenders! Een nieuw repertoire, nieuwe muzikanten , een nieuwe choreografie. Het zal de moeite zijn én het is gratis, tenzij je echt een bijdrage wil geven.

www.goestemajeur.be


  

 

Bij’ De Vieze Gasten werkt veel en graag samen met buurtgerichte organisaties, kunstenaars en buurtbewoners. Interesse om de zaal te gebruiken? Neem contact op met Eline via eline@deviezegasten.org voor meer info.