JULI 2016
   
4 tot 8 10.30u
   
9 tot 17
   
di 19 20.00u
   
di 19
   
wo 20
   
       
SEPTEMBER 2016
   
za 17
   
zo 18
   
       
reserveerknop= reserveer      
 
 

 

 

  

PROJECTEN

Project Bevrijdingslaan XL - Picknick BevrijdingslaanXL

Zondag 18 september 2016

terug naar top

Zowel Fixatief als De Schuunschgreivers als de Geschiedenisgroep van B'DVG en Buurtwerk, houden zich in 2016 bezig met dé leefstraat van de Brugse Poort. [Schrijvers mijmeren, rijmen, praten, vragen en tokkelen op toetsenborden tot de zin van de Bevrijdingslaan is vastgelegd. Fotografen ontfermen zich over het licht dat door de straat schijnt. En de Geschiedenisgroep, die gaat op zoek naar wat voorbij is, naar wat de Bevrijdingslaan heeft gemaakt tot wat ze nu is.]

Alle hulp is welkom: heb je zin om ook foto's te nemen, of heb je nog oude foto's liggen, wil je zelf een verhaal kwijt of liggen de memoires van oma op zolder te wachten op publicatie? Alles en iedereen die wil helpen om het gezicht van de Bevrijdingslaan XL te schetsen, is welkom. Stuur een mailtje naar dvg@deviezegasten.org, bel ons op 09 237 040 07 of kom eens langs!

 

Bevrijdingslaan XL - Shopdag

Shopdag 16 april 2016
Op 16 april gaven we het startschot van ons project Bevrijdingslaan XL met onze fameuze shopdag. Er waren meer dan zestien deelnemers en een zeventigtal handelaars werkten mee. Je kon onze prachtige kunstetalage van Juan Duque & Adelain Adam bewonderen in het voormalige Mode Rita in de Bevrijdingslaan 21. De namiddag werd opgeleukt door de kinderkoren Ledeberg Zingt en het romakoor Cherchenova.

TV Ekkergem maakte samen met de shoppers animatiefilmpje dat je hier kan terugvinden. Onze fotografen van Fixatief waren ook druk in de weer en hadden een fotostudio op het Seghersplein en gingen mee op stap met de shoppers. Een fotoverslag kan je terugvinden op onze website. De shopdag werd afgesloten met een gezellige receptie met lekkernijen uit de straat.
Op naar het volgende: Picknick Bevrijdingslaan XL bij de opening van volgend seizoen.

 


FIXATIEF – GESCHIEDENISGROEP - SCHUUNSCHGREIVERS

terug naar top

Bevrijdingslaan

Je kunt het elders in deze nieuwsbrief lezen, en op straat zien: de wereld draait dit jaar rond de Bevrijdingslaan. Of de Bevrijdingslaan is de wereld, dat zou ook kunnen. Of toch een heel belangrijk deel ervan.

Zowel Fixatief als De Schuunschgreivers als de Geschiedenisgroep van B'DVG en Buurtwerk, houden zich in 2016 bezig met dé leefstraat van de Brugse Poort. [Schrijvers zullen mijmeren, rijmen, praten, vragen en tokkelen op toetsenborden tot de zin van de Bevrijdingslaan is vastgelegd. Fotografen ontfermen zich over het licht dat door de straat schijnt. En de Geschiedenisgroep, die gaat op zoek naar wat voorbij is, naar wat de Bevrijdingslaan heeft gemaakt tot wat ze nu is.]

Alle hulp is welkom: heb je zin om ook foto's te nemen, of heb je nog oude foto's liggen, wil je zelf een verhaal kwijt of liggen de memoires van oma op zolder te wachten op publicatie? Alles en iedereen die wil helpen om het gezicht van de Bevrijdingslaan te schetsen, is welkom. Laat iets van je horen. (Overigens: we spreken van de Bevrijdingslaan, maar bedoelen: Phoenixstraat én Bevrijdingslaan!).

 

 


DE PROPERE FANFARE - IN HET NIEUW

9 tot 17 juli 2016 (Leipzig Duitsland)
19 & 20 juli 2016 (Gentse Feesten)

terug naar top

De Propere

De Propere Fanfare heeft nagenoeg een heel seizoen lang gezwoegd en gezweet op een volledig nieuwe show. Die werd ondertussen al enkele keren uitgeprobeerd. Het wordt dus stilletjes aan tijd om die show aan stad en wereld te tonen. Dat nemen we nogal letterlijk. Van 9 tot 17 juli trekken we met z’n allen naar Duitsland. We spelen een reeks concerten in de mooie stad Leipzig en de al even boeiende omgeving. Wenn Sie zufällig in der Nähe passieren, sind Sie herzlich willkommen. Daarna zakken we moe maar nog lang niet voldaan terug naar Gent af natuurlijk. Om daar op 19 en 20 juli, tijdens de Gentse Feesten, op het internationaal straattheaterfestival en in het Baudelopark, de enige echte premières te presenteren*. Een niet te missen feest in de feesten. Kom luisteren, kom zien, kom mee dansen!

* met veel dank aan en in een organisatie van MiraMiro en Trefpunt.DE KARAVAAN - EDITIE 2016

Zondag 15 mei 2016 om 15.00u (Bij' De Vieze Gasten)
Zaterdag 4 juni 2016 om 20.00u (Oude Badhuis Antwerpen)
Zaterdag 25 juni 2016 om 20.00u (Plazey Festival Brussel)
Dinsdag 19 juli 2016 om 20.00u (Gentse Feesten Bij Sint-Jacobs)

Share fb

terug naar top

De Karavaan

Een diverse groep muzikanten vormt de motor van DE KARAVAAN; Een interculturele ontmoeting tussen jong en oud, tussen liefhebbers en professionelen, met bijzondere aandacht voor samenwerking met de Romagemeenschap. Maar ook! Een interstedelijke ontmoeting tussen Antwerpen, Gent en Brussel.

Het interstedelijke muziekproject DE KARAVAAN brengt deelnemers uit Antwerpen, Gent en Brussel met elkaar in een muzikale dialoog. Muzikanten met zeer uiteenlopende achtergronden gaan samen op zoek naar een eigen stem; een eigen sound. In 2015 zorgde DE KARAVAAN voor een intense, unieke ontmoeting en samenwerking.

Voor de editie 2016 werken we in de drie steden verder aan een eigentijds, gemengd repertoire. In Antwerpen wordt DE KARAVAAN muzikaal begeleid door Jokke Schreurs en Suhamet – Suki – Latifi, in Brussel door Nicolas Hauzeur en Jonas Mertens en in Gent door Wouter Vandenabeele en Martin Balogh. Op collectieve repetities wordt alles samengebracht tot een weerbarstig swingende interculturele muziekshow.

DE KARAVAAN is een reeks muzikale ontmoetingen die de zoektocht naar een gemeenschappelijke ‘grensloze’ muziektaal centraal stellen. Kom luisteren. Kom feesten!

De voltallige KARAVAAN speelt op de Gentse Feesten, Sint-Jacobs om 20.00u.
DE KARAVAAN speelt op 4 juni in Het Oude Badhuis in Antwerpen-Noord en op 25 juni op het Plazey Festival in Brussel.
Meer info op www.madamefortuna.be

Beeld & video Katja PireDE PLANK - THEATERKAMP [11-12 jaar]    vlieg

Maandag 4 juli tot vrijdag 8 juli 2016 om 10.30u

Share fb

terug naar top

Eind september starten we met ‘De Plank’, een theatertraject met kinderen die niet zo gemakkelijk hun weg vinden naar de theaterhuizen elders in de stad. Twee keer per jaar zullen ze iets tonen, in een heel vrijblijvende sfeer. Het project wordt geleid door Wennie De Ruyck, acteur en bewoner van de Brugse Poort met ervaring in het sociaal-artistiek werk. Hij mikt op kinderen van 11-12 jaar. Samen zullen ze werken rond improvisaties, ritmes, beweeglijkheid, de grote emoties en zotte toestanden. Als je een plek vindt op een podium dan vergroot dat zonder twijfel je fundamenteel zelfvertrouwen. Daar gaat het over. Met ‘De Plank’ dromen we over een langlopend traject, waarin de kinderen zich bewust worden van hun eigen groei.

In de week van 4 juli 2016 organiseert Bij’ De Vieze Gasten een theaterkamp, als initiatie voor het traject. Het kamp is van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juli van 10.30u tot 13.00u voor kinderen tussen 11-12 jaar (maximum 12 deelnemers). Het kamp wordt afgesloten met een klein toonmoment voor de kinderen en hun familie.

Meer info en inschrijven via Marie-Laure: marielaure@deviezegasten.org of 09 237 04 07

De Plank is een samenwerking met Brede School logo Bredeschool

 


PIERKESBAL

Zaterdag 25 juni 2016 vanaf 17.30

Share fb

terug naar top

Pierkesbal

Op zaterdag 25 juni is het van dat: Pierkesbal! Hou deze datum alvast vrij in je agenda want het belooft weer fantastisch te worden. Hou onze website en Facebook in de gaten voor meer info!


 

 

  

THEATER

DARYA GANTURA - LILITH

Vrijdag 13 mei 2016 om 20.30u
Zaterdag 14 mei 2016 om 20.30u (extra voorstelling)

terug naar top

Darya Gantura - Lilith

“Waart gij maar warm of waart gij maar koud. Maar omdat ge lauw zijt, braak ik u uit.” (Openbaring 3:15-16)

Alles of niets. Lilith, de eerste vrouw van Adam, maakt een radicale keuze om zich af te zonderen van de mensheid omdat ze niet bereid is om te zich te schikken naar de patriarchale verhoudingen die God aan de mensen dicteert.

Ze loopt weg en wordt genadeloos vervangen door Eva, de vrouw 2.0.

Sindsdien is ze in vergetelheid geraakt en slijt ze haar dagen 5000 jaar met roken, drinken en het bekijken van YouTube-filmpjes over katten.

Tekst en spel Darya Gantura | Sound en techniek Niels Craenen | Kostuums Mario Leko | Foto Marc HoflackLARF! - UBU ROI

Vrijdag 20 mei 2016 om 14.00u
Vrijdag 20 mei 2016 om 20.30u (Volzet)

terug naar top

UBU

UBU ROI is een vrolijke, absurdistische voorstelling over koning UBU, een antiheld die een staatsgreep pleegt en zo de tirannieke, wrede koning wordt van Polen. Het stuk staat bol van verwijzingen naar de toneelgeschiedenis zoals Macbeth en Hamlet. De titel UBU ROI is een verwijzing naar Koning Oedipus van Sophokles.

Regisseur Michaël Vandewalle bracht zes jongeren tussen 12 en 19 jaar samen om er een bijzonder sappige en vuilgebekte jongerenvoorstelling van te maken.

Ubu Roi is een bijzonder amusante voorstelling geworden, waar de vonken bij elk af-en aantreden op scène een beetje meer van af springen. Gewelddadig en grof, is 'Ubu Roi' zeker, maar de voorstelling zit ook vol humor en speelplezier. (Het Nieuwsblad, Magali Degrande, 13/03/15)

www.LARF.be

Regie Michaël Vandewalle | Spel Dario Christiaens, Max Collone, Maureen De winne, Laure Machtelinckx, Lionel Mueghe, Lars Pardiaen, Lena Vanneste | Licht Alain Ongenaet | Productie stage Famke Struyve |Illustratie en ontwerp Jan-Sebastiaan Degeyter

 

 LARF! - BREEK-N-BREIN Festival

Zaterdag 21 mei 2016
Zondag 22 mei 2016

terug naar top

Breek-n-brein  festival

Het Breek-n-Been festival van Larf! is aan haar tweede editie toe: Breek - n – Brein. Van vrijdag 20 tem zondag 22 mei kan je bij De Vieze Gasten terecht voor een waarachtig Brein weekend waar de hersencellen op de proef worden gesteld.

• Vrijdag 20 mei: theatervoorstelling UBU ROI als startschot.

• Zaterdag 21 & zondag 22 mei: alle atelier- jongeren van Larf! (12 ateliers, 150 jongeren) tonen hun mini-breinvoorstelling waarbij de vele hersenkronkels aan het publiek veel werkplezier laten zien. Dit zijn de theatermakers die zich het afgelopen jaar hebben gebogen over het brein, Renée Goethijn, Joachim Gys, Mats Van Herreweghe, Julie Cafmeyer, Sarah Bourgeois, Marlies Tack, Nona Buhrs, Evelien Van Hamme, Monique Janssen & Inge Goddijn.

Kom zeker eens langs, er is het hele weekend in en rond Bij’ De Vieze Gasten van alles te beleven in het kader van het Breek-n-Brein festival!

www.LARF.be

Meer info hier (pdf)

Reservatie festival via LARF!
Weekendpas zaterdag 21 + zondag 22 mei 5 euro (-18-jarigen) / 8 euro

 


 

 

  

COMEDY

WOUTER DEPREZ - BLOEMEN BIJEN & BORSTBOLLEN [try-out]    

Maandag 30 mei 2016 om 20.30u - VOLZET

terug naar top

WOESJEen muzikale voorleesvoorstelling door Wouter Deprez & Ruben Focketyn. Sinds twee jaar heeft W.D. uit G. verplicht een tuin. Het begon als een gearrangeerd huwelijk, het groeide uit tot een amour fou. De roes van compost. Obussen uit Diksmuide. Zwermende bijen en neukende hommels. Een toevluchtsoord vol groene avonturen. Zeker nu zij ziek is.

 

 


 
  

MUZIEK

DYLAN - Under the Dylan Sky

Zaterdag 28 mei 2016 om 20.30u (VOLZET)
Zondag 29 mei 2016 om 15.00u (opgepast: verkeerd uur in Nieuwsbrief)

terug naar top

Dylan

Bruno Deneckere, Derek en Nils De Caster spelen al vele jaren Dylan-tributeconcerten. Deze traditie begon in 1991 in Gent, in de legendarische muzikantenkroeg De Caruso, ter gelegenheid van Bob zijn 50ste verjaardag (24 mei). In mei 2016, 25 jaar en een 10-tal edities later, speelt het trio nog een laatste ronde, dan halen ze nog één keer alles uit de Dylankast.

In de eerste concertreeksen die ze speelden kozen ze telkens één plaat uit die de rode draad vormde voor de voorstelling, maar geleidelijk aan evolueerde dat naar een breder spectrum: “Under the Dylan sky”, een verzamelnaam voor alle werk dat Dylan zelf bijeen schreef maar evenzeer ook voor het werk van andere kunstenaars die Dylan inspireerden: Woody Guthrie, Robert Burns, Dylan Thomas, Rimbaud, Blind Willie McTell, Robert Johnson, Hank Williams... om zo te belanden bij eigen werk waarvoor Dylan een grote inspirator was.

Kom een avondje wegdromen met Bruno, Derek en Nils ‘Under the Dylan sky’.

Met Met Bruno Deneckere | Derek | Nils De CasterISLE OF MEN

Donderdag 2 juni 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

Isle of Men

Isle Of Men is de band rond muziekjournalist en gitarist Dirk Fryns, Gunther Verspecht (Stash) en Tom Van der Schueren. Begin november 2015 brachten ze met ‘Voluntary Blindness’ (Starman Records) hun eerste album uit. De plek waar de nacht ademt, organisch warm klinkt en het leven met vallen en opstaan omarmt.

“Het is een nachtplaat”, aldus Dirk. “Vrienden en kennissen die de plaat hoorden, lieten namen vallen als The Blue Nile, David Sylvian, Ray Lamontagne of Nick Drake. Mooi gezelschap dus.” Maar Voluntary Blindness is ook een tekstplaat waarin elk woord staat waar het moet staan. De rode draad doorheen de plaat – als die er tenminste zou zijn – is een oproep tot meer mededogen met de falende mens. En iedereen faalt wel op een bepaald moment in zijn leven, relationeel of professioneel.

Gitaar gitaar Dirk Fryns | zang Gunther Verspecht | drums & percussie Niels Delvaux | contrabas Fréderic Dothée | klarinet Mattias Laga | piano Tom Van der Schueren | gitaar Herman Temmerman

Reserveer


SAFAR REPUBLIQUE

Vrijdag 10 juni 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

Safar Republique

Safar Republique (Safar betekent «reis» in het Arabisch) is de ontmoeting tussen muzikanten afkomstig uit heel verschillende tradities. Het geheel klinkt als een heerlijke en evenwichtige mix van viool (met klassieke en latino tinten), een jazzy gekleurde gitaar en een Kamele N’goni (een snaarinstrument uit West-Afrika). Dit alles wordt ondersteund door Arabisch geïnspireerde percussie.

Safar Republiek brengt muziek die de zintuigen prikkelt en de geest meeneemt op een boeiende reis. Ze brengt toegankelijke Afrikaanse wereldmuziek, met invloeden uit de jazz, blues en afrobeat. De uitvoerende muzikanten hebben reeds hun pluimen verdiend op professioneel vlak, en zijn actief in diverse projecten.

Met Sébastien Paz Ceroni | gitaren Jan-Sebastiaan Degeyter| kamele n’gony Olivier Stroobant | percussie Amine Kanzi Belghiti

Reserveer


RADIO VINTAGE

Zaterdag 11 juni 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

Radio Vintage

Altijd schoon volk in de studio van Radio Vintage !
Dagelijks komen vele hunkerende harten de live uitzending meemaken. Songs recht uit het hart worden zonder truukjes de ether ingezonden.
Op de tonen van Duke Ellingtons ‘Mood Indigo’ neemt het Brussels koor De Zinnefolee de luisteraars mee op een rake scheervlucht doorheen het internationale muzieklandschap.
Golden Hits verpakt tot emo-Varieté (of juist niet?).
Met respect voor nobele hartenkreten, en altijd weer vertaald naar de taal van de dag. Het sappig Brussels dialect zet meteen de juiste toon.
‘t Es ginne ziêver ...
Komt dat live meemaken in Radio Vintage !

Radio Vintage kwam tot stand met de steun van Zinnema, Vlaams huis voor amateurkunsten in Brussel.

Reserveer


BENEFIET MAZUNTE

Vrijdag 17 juni 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

Benefiet Mazunte

In november 2016 trekken muzikant John Snauwaert en instrumenten-hersteller Marc Paeleman samen naar Mazunte in Mexico om er vrijwillig te werken in het plaatselijk muziekschooltje. Het schooltje werd vijf jaar geleden opgericht met de bedoeling om de jongeren van het vissersdorpje Mazunte een ontmoetingsplek te geven en hen meer kansen te bieden voor hun toekomst.

Het schooltje bestaat uit een 30-tal leerlingen die dagelijks samen komen om muziek te spelen en te repeteren voor optredens op evenementen binnen en buiten het dorp.

De instrumenten van de leerlingen zijn in slechte staat en de leerlingen hebben geen budget of kennis om deze te herstellen. Zo ontstond het idee bij John en Marc om samen een week vrijwillig instrumenten te gaan herstellen in Mazunte. Ze willen de leerlingen ook leren hoe ze dit in de toekomst zelf kunnen doen. John zal er voor de derde keer werken rond improvisatie en zal samen met de leerlingen de opening van het jaarlijkse festival in Mazunte voorbereiden.

De benefiet avond is een avond vol muziek met John Snauwaert en vrienden. Kom mee genieten en steun het goede doel!

Met Yves Meerschaert | bas Kobe Boon | drums Frederick Vandenberghe | sax en percussie John Snauwaert| Gasten  Derek , Katrien Van Opstal, Bruno de Necker, Aster Van Vaerenbergh en Melike Tarhan.

Inkom: 12 euro (8 euro -26, 65+ en vervangingsinkomen)

Met de opbrengst van het benefiet zal er materiaal aangekocht worden en een deel van de reiskosten vergoed worden.

Reserveer


IDBAN N'ARIF

Zaterdag 18 juni 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

Benefiet Mazunte

Idban N’Arif is een uitzonderlijke Gentse muziekgroep. De groep werd in 1990 opgericht te Marokko (Alhoceima). Een eerste album kwam er in 1996: 6 songs over jonge mannen die hun leven wagen op zee om in Europa te geraken, over het verdriet van hun moeders en de liefde. Hun laatste album ‘Berbère’ gaat over de oorsprong van hun taal, over de ‘Berbères du Moroc’ die de ‘Berbères du Rif Algérien’ bedanken opdat ze de taal nooit zouden vergeten, over hoe het leven van vandaag gezien wordt door de ogen van de ‘Bebères du Rif’. Kortom het wordt een intimistisch concert over geschiedenis, roots en vervreemding.

Met Fouad Sebina (gitaar en zang), Kamal Lebbad (gitaar), Juan Lopez (gitaar), Sven Van Mol (basgitaar) & Moussaid Jamal (percussie)


Reserveer

  

FILM & MUZIEK

#WEAREKABUL

Vrijdag 3 juni 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

WEAREKABUL

Vijf vrouwen, vijf verhalen, één stad. Een stad van hoop, een stad van dromen. Voor een beter Afghanistan.

Als je 'Afghanistan' hoort, waar denk je dan aan? Oorlog? Taliban? Bommen en terrorisme? Dit is inderdaad het nieuws dat ons dagelijks bereikt. Maar er is meer. Veel meer.

In deze documentaire portretteren Tine Vanhee en Gieljan Van Goethem vijf vrouwen. Elk hebben ze hun eigen, wonderlijk verhaal. De één is kunstenares, de ander journaliste, nog een ander is actrice. Elk op hun manier vechten ze voor een beter Afghanistan; het land waar ze zoveel van houden.

Zoals zoveel van hun landgenoten, getuigen deze vrouwen van een enorme veerkracht, en een enorme positivisme. Hoewel ook zij soms twijfelen: wat als het geweld erger wordt, wat als de vrouwen hun rechten opnieuw verliezen, wat als, wat als…?

De avond wordt afgesloten met een concert van Afghaanse muzikanten.

Regie Tine Vanhee & Gieljan Van Goethem

Reserveer


Steffie Van Cauter - TWEE DINGEN

Donderdag 16 juni 2016 om 20.30u

Share fb

terug naar top

Steffie Van Cauter

Het gebeurde toevallig, twee dingen af, terzelfdertijd en geheel verschillend van aard. Steffie Van Cauter breng ze voor u graag samen:

‘Geen hond, wel een hok’ AVANT-PREMIÈRE (FILM)
een getekende film
zwart-wit een
beeldentrip
een klankband
zeventien minuten

‘Honger’ CD-RELEASE (MUZIEK)
een eigenzinnig muziekrepertoire
voor stem, accordeon en percussie
surrealistisch-expressief
solo

Beeld, klank, montage, muziek & tekstSteffie Van Cauter | Met speciale dank aan Peter Vermeersch, Dirk Pauwels & Lies Pauwels

Reserveer

  

FAMILIE

4HOOG - WOESJ [3+]    vlieg

Zondag 5 juni 2016 om 15.00u VOLZET

Share fb

terug naar top

WOESJTwee operazangeressen dobberen in een muzikale wereld vol noten, koren en sferen.
Al wat je ziet klinkt.
Alles is muziek.
Zelfs eb en vloed.

Met je kinderen naar de opera? Dat kan! Het Gentse theatergezelschap 4Hoog brengt voor de allerkleinsten Woesj, een kleuteropera waarin twee nimfen en de zee centraal staan. Een magische voorstelling waarbij de muziek en zang je recht in het hart raken.

Spel: Noémie Schellens en Abigail Abraham | Regie: Frans Van der Aa | Muziek: Peter Spaepen | Decor: Rupert Defossez en Bram Geldhof | Techniek: Bram Geldhof en Tijs Michiels | Kostuums: Kathleen Moers | Regieassistentie: Elke Van den Audenaerde | Productieleiding: Celine Vanhoutte | Stage productieassistent: Nele Druyts

www.4hoog.be


 
  

SCHOOLVOORSTELLINGEN

LARF! - UBU ROI vlieg

Vrijdag 20 mei 2016 om 14.00u

terug naar top

Ubu

UBU ROI is een vrolijke, absurdistische voorstelling over koning UBU, een antiheld die een staatsgreep pleegt en zo de tirannieke, wrede koning wordt van Polen. Het stuk staat bol van verwijzingen naar de toneelgeschiedenis zoals Macbeth en Hamlet. De titel UBU ROI is een verwijzing naar Koning Oedipus van Sophokles.

Regisseur Michaël Vandewalle bracht zes jongeren tussen 12 en 19 jaar samen om er een bijzonder sappige en vuilgebekte jongerenvoorstelling van te maken.

Ubu Roi is een bijzonder amusante voorstelling geworden, waar de vonken bij elk af-en aantreden op scène een beetje meer van af springen. Gewelddadig en grof, is 'Ubu Roi' zeker, maar de voorstelling zit ook vol humor en speelplezier. (Het Nieuwsblad, Magali Degrande, 13/03/15)

www.LARF.be

Regie Michaël Vandewalle | Spel Dario Christiaens, Max Collone, Maureen De winne, Laure Machtelinckx, Lionel Mueghe, Lars Pardiaen, Lena Vanneste | Licht Alain Ongenaet | Productie stage Famke Struyve |Illustratie en ontwerp Jan-Sebastiaan Degeyter4HOOG - WOESJ [3+]    vlieg

Maandag 6 juni, dinsdag 7 juni en woensdag 8 juni 2016

terug naar top

WOESJTwee operazangeressen dobberen in een muzikale wereld vol noten, koren en sferen.
Al wat je ziet klinkt.
Alles is muziek.
Zelfs eb en vloed.

Met je kinderen naar de opera? Dat kan! Het Gentse theatergezelschap 4Hoog brengt voor de allerkleinsten Woesj, een kleuteropera waarin twee nimfen en de zee centraal staan. Een magische voorstelling waarbij de muziek en zang je recht in het hart raken.

Spel: Noémie Schellens en Abigail Abraham | Regie: Frans Van der Aa | Muziek: Peter Spaepen | Decor: Rupert Defossez en Bram Geldhof | Techniek: Bram Geldhof en Tijs Michiels | Kostuums: Kathleen Moers | Regieassistentie: Elke Van den Audenaerde | Productieleiding: Celine Vanhoutte | Stage productieassistent: Nele Druyts


 

Maandag 6 juni 2016 om 10.30u en 14.00u

SCHOOL

AANTAL LEERLINGEN
AANTAL BEGELEIDERS

Klimrek

48 4
Piramide
25 1
 
  

OP BEZOEK

MUZIEKHUIS GOESTE MAJEUR - MUZIEKAVOND [gratis]

Zondag 12 juni 2016 om 19.30u

Share fb

terug naar top

Muziekavonden De laatste muziekavond van Muziekhuis Goeste Majeur dit seizoen. Muziekavonden. Deelnemen is gratis, voorkennis niet nodig: enkel goesting om mee te doen is van belang.

www.goestemajeur.be

 

 

 

 BALLET DOMMAGE - VOLK: FRAGMENT 2

Vrijdag 17 juni 2016 om 19.30u

Share fb

terug naar top

Ballet Dommage

Ballet Dommage is een Gents theatercollectief, opgericht in 2010 door de acteurs / theatermakers / vrienden Katrien Valckanaers en Maxim Storms. Misschien kent u hen van de voorstelling VOLK: Fragment 1. In mei 2013 trok Ballet Dommage een maand lang met karren van deur tot deur om de bewoners van Gent te verblijden met een korte voorstelling.

In 2016 starten ze met VOLK: Fragment 2, een voorstelling die gespeeld wordt in verschillende garages, voor de buurt. Dit project wordt gecreëerd in samenwerking met kunstencentrum CAMPO en Cultureelcentrum Evergem. Op 17 juni 2016 brengen ze de voorstelling de Kiekenstraat 4 (Begeleidingstehuis SJB), in de Brugse Poort. Kom zeker eens een kijkje nemen!

 


DAVID STORE - Hendrik Braet | Kunst in de Bevrijdingslaan XL

Vrijdag 17 juni tot zondag 19 juni 2016 in de Phoenixstraat 148 Gent

Share fb

terug naar top

Hendrik Braet

Vlaams Eclectisme - Kunst in Bevrijdingslaan XL

Waar kan je met een tentoonstelling over het ‘Vlaams Eclecticisme’ beter terecht dan in een typisch citéhuisje in de Brugse Poort in Gent? Dat vindt ook Hendrik Braet (°1974, BE), een Gentse fotograaf die de wirwar van stijlen en culturen in Vlaanderen opzoekt en fotografeert.

Gewapend met een fototoestel gaat Hendrik Braet (°1974, Adegem) op safari in zijn eigen straat en stad. Zijn meest recente afstudeerproject focust op de buitenkant van Vlaanderen. Hij bevraagt de identiteit van de Vlaming, die niet onder één noemer is onder te brengen.

Wat hij aantreft op de Vlaamse straten tart alle verbeelding: rare aanbouwen, koterijen, monumentale rode nephonden, een Boeing in eigen tuin. De Vlaming houdt bij het afbakenen van zijn terrein weinig rekening met de ander óf met zichzelf. Braet heeft voor die bijzonderheden een geoefend oog, want ook de mensen die hij fotografeert zijn opvallende en kleurrijke figuren.

Zijn oeuvre speelt met clichés en toont een organisch gegroeide mengelmoes. Verwijzingen naar voorbije tijdsperiodes manifesteren zich vanuit een vast fotografisch standpunt. Daardoor is niets vanzelfsprekend en zit er steeds een climax verscholen in de afbeelding. Het bizarre, wars van modes, staat centraal.

Zoals begin 20ste eeuw Henri Cartier-Bresson en recenter Martin Parr, twee van zijn grote voorbeelden, legt Hendrik Braet een foto vast op een sleutelmoment. Er gebeurt iets grappigs of vreemd op de foto dat hem treft. Zo drijft hij het alledaagse op de spits in zijn werk vol humor uit de realiteit gegrepen.

Vrijdag 17 juni van 17 tot 21 uur, opening in aanwezigheid van de kunstenaar.
Zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur.
Zondag 19 juni, tijdens Gent Matinees om 16 uur boekvoorstelling, in aanwezigheid van de kunstenaar.

Inkomsten uit de verkoop van kunstwerken worden geïnvesteerd in het project ‘Kunst in de Wachtruimte’.

Meer info op www.david-vzw.be

 

 
  

 

Bij’ De Vieze Gasten werkt veel en graag samen met buurtgerichte organisaties, kunstenaars en buurtbewoners. Interesse om de zaal te gebruiken? Neem contact op met Marie-Laure via marielaure@deviezegasten.org voor meer info.

 

 

 

Logo DVG